Τα μεγάλα κρασιά των μικρών ελληνικών οινοποιείων

Μία οινική έκθεση που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τα μοναδικά κρασιά του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) παρουσιάζει την 4η Οινική Έκθεση "Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023". Στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023, τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά. Τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023 2

Ο ΣΜΟΕ θα υποδεχθεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές του σε μια ανανεωμένη διοργάνωση, που θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και πολλές εκπλήξεις.

> Διάβασε ακόμη: Τι παίζει τελικά με τα φυσικά κρασιά;

Φέτος, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας 3.500 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για έναν χώρο με μεγάλη ιστορία και σύγχρονες δημόσιες υποδομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ παράλληλα φιλοξενεί επιλεγμένες εκδηλώσεις σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, το οποίο μπορεί να προσεγγίσει εύκολα ο επισκέπτης. Επίσης, έχει προβλεφθεί να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους του τα άτομα με αναπηρία.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτή τη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις με θέματα που αφορούν το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών, καθώς και να επικοινωνήσουν στο "Live Smoe’s Wine Stage", το οποίο θα στηθεί στην αίθουσα γευσιγνωσίας και θα είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό workshop με τη Γιοβάννα Λύκου (sommelier - wine & spirits instructor - drinks editor).

Workshop - Κρασί, Τυρί και Ψωμί: Το απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο

Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023 1

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) θα υποδεχθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 τη Γιοβάννα Λύκου σε ένα workshop αφιερωμένο στο απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο. Επιλεγμένα ελληνικά τυριά εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζονται με αριστουργηματικές αποδόσεις ελληνικών ποικιλιών και υπέροχο χειροποίητο βιολογικό ψωμί.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Σε αυτό το ταξίδι στον μαγικό κόσμο ενός κορυφαίου γευστικού ταιριάσματος, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα όσα χρειάζονται για το κρασί, το τυρί και το ψωμί: από τον τρόπο παραγωγής και τα γευστικά χαρακτηριστικά μέχρι τα μυστικά της μέγιστης απόλαυσης. Η δοκιμή θα περιλαμβάνει κρασιά παραγωγών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), τυριά από το Τυροκομείο Κωσταρέλος και ψωμί από το Betty's Bakery.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/07/2024

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.