Thessaloniki Wine Show 2023, η επιστροφή της σημαντικής οινικής γιορτής

Η σημαντικότερη οινική έκθεση της άνοιξης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα πρωτότυπο ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού.

Thessaloniki Wine Show 2023

Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε κατά την πρώτη του εμφάνιση, επανέρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και σομελιέ.

Για δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη και το Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO, συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και οι καινούριες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζονται οι ποικίλοι τρόποι απόλαυσης του κρασιού, οι νέες αγορές καθώς και η διασκέδαση γύρω από αυτό.

Thessaloniki Wine Show 2023 1

Το διήμερο διοργανώνει η δημιουργική ομάδας της Circo Entertainment και του Wine Style, γνωστοί για την εμπεριστατωμένη γνώση και αγάπη τους για το κρασί και την εμπειρία τους σε πληθώρα επιτυχημένων projects.

Στο Thessaloniki Wine Show 2023, μεταξύ άλλων, θα πρωταγωνιστήσουν πάνω από 120 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά κρασιά, θα αναδειχθούν καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα και θα παρουσιαστούν τα 20 κορυφαία κρασιά του 2022 από τον κορυφαίο Έλληνα σομελιέ Άρη Σκλαβενίτη.

Thessaloniki Wine Show 2023 2

Θα υπάρχει επίσης το Alternative Wine Bar, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με αποκλειστικά Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιοδυναμικά, Βιολογικά και Vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα - την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες σομελιέ, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του ενώ μαζί του πίσω από το μπαρ θα εναλλάσσονται οι παράγωγοι μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση την ολιστική θεωρία, τη βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

Ακόμη, 8 επιλεγμένα μπαρ της Θεσσαλονίκης θα επιμεληθούν το 'cocktail bar' του Thessaloniki Wine Show 2023, απαντώντας εμφατικά στο ερώτημα εάν το ελληνικό κρασί έχει θέση ανάμεσα στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα συγκεκριμένα μπαρ θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά. Τα 16 cocktails τους θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού (φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες).

Τέλος, το ηχητικό χαλί της έκθεσης θα ντύνεται με την πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show.

Thessaloniki Wine Show 2023 3


Info

Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου 2023
Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO
Εισιτήρια : Προπώληση μέσω viva.gr - €10, φοιτητικό €7 | ταμείο €12, φοιτητικό €10
thessalonikiwineshow.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.