Στο φινάλε του 2022 και εκεί όπου ο πεζόδρομος της Γεωργίου Ολυμπίου τέμνεται από την οδό Δημητρακοπούλου, έκανε την εμφάνισή του ένα ολόφρεσκο μπαρ, το οποίο φιλοδοξεί να κάνει πράξη αυτό που υπόσχεται το όνομά του. Οι Αλέξανδρος Δοντάς, Γιώργος Λαμπρινίδης και Νίκος Κώνστας έκαναν πράξη την ιδέα τους για ένα μέρος που ισορροπεί ανάμεσα στο new age αμερικάνικο jazz spot και το upscale dirty street bar, προσαρμοσμένο στην αθηναϊκή πραγματικότητα της μπάρας και έχοντας φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα γενικότερο γευστικό σημείο. Η αλήθεια είναι πως τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά, κρίνοντας από τα πρώτα δείγματα του 'Feelin' Good'.
© Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας Τούμπανος
Τι ακούς, τι πίνεις, τι τρως
Η γωνία που κάποτε φιλοξενούσε το καλτ ζαχαροπλαστείο 'Σεραφίνο' έχει μεταμορφωθεί σε έναν θαυμάσιο χώρο όπου τα funky στοιχεία δίνουν τις δικές τους νότες στο γενικότερα industrial ύφος, το οποίο ντύνεται ακουστικά με 'μαύρες' κυρίως μουσικές που δεν περιορίζονται χωροχρονικά.
Στο κομμάτι των cocktails θα βρεις -πέρα από τα κλασικά, φυσικά- προς το παρόν το 'Hall of Fame', με μία επιλογή από modern classics ποτά που εμπνεύστηκαν κάποιοι από τους πιο επιδραστικούς τύπους του industry, στις αρχές του 21ου αιώνα. Ακριβώς τέτοια είναι το περίφημο Garibaldi αλλά και το Grasshopper No. 2 του Naren Young από το πάλαι ποτέ κορυφαίο μπαρ του κόσμου, το νεοϋορκέζικο "Dante", το πιπεράτο Espresso Martini του Jeffrey Morgenthaler ή το Benton's Old Fashioned με μπέικον (fat-washed σε bourbon) του Don Lee. Σύντομα θα είναι έτοιμη και η πρώτη signature λίστα cocktails του "Feelin' Good", ενώ επί χάρτου βρίσκεται και η περαιτέρω οινική ανάπτυξη - μη ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα μαγαζί που μετρά λίγες μόνο ημέρες ζωής.
Εξίσου σοβαρή η επένδυση που έχει γίνει εδώ στο bar food, με τον Έλβι Δημήτρη Ζύμπα (που γνωρίζουμε από το "Alficon" και το "Μίμης") να είναι εκείνος που επιμελείται οτιδήποτε βγαίνει από την κουζίνα. Μάλιστα, ο σεφ Ζύμπα φρόντισε να κάνει μία βουτιά στην ιστορία του φαγητού της μπάρας προτού καταλήξει στις 9 προτάσεις του μενού, συν τα 2 γλυκά, που ακολουθούν τη λογική του updated street food.
Highlights οι signature βάφλες με κοτόπουλο που σερβίρονται με coleslaw-ανανά και σιρόπι σφενδάμου, το ιδιαίτερο χοτ ντογκ με μοσχαρίσιο λουκάνικο και κίμτσι, το λαχταριστό corn dog και τα spare ribs.
Συμπερασματικά, η καλή ισορροπία ποτού-φαγητού, οι ωραίες μουσικές, το χαλαρό ύφος και το cool περιβάλλον δημιουργούν την έως τώρα εικόνα στο 'Feelin' Good'. Και είμαστε κάτι παραπάνω από ΟΚ με αυτό, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν περιμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματά του.
Info
Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι
Τηλ. 210 9214010
Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.