5 ψαγμένα δώρα… για να τα πιεις στο ποτήρι

δώρα

Η στιγμή για την αγορά των δώρων έφτασε και επειδή η επιλογή είναι δύσκολη με τόση ποικιλία εκεί έξω, εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες αλκοολούχες προτάσεις, για να εντυπωσιάσεις στην ανταλλαγή δώρων και στα εορταστικά καλέσματα. Αξιοποίησε την ευκαιρία των γιορτών για να χαρίσεις σε ένα αγαπημένο πρόσωπο κάτι που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του και θα το γεμίσει χαρά. Κάτι όμορφο και με διαχρονική αξία είναι ένα ποτό ή/και κρασί που θα ευχαριστήσει ακόμη και τους πιο "δύσκολους", αφού κουβαλά μία αίσθηση αρχοντιάς που ταιριάζει στις γιορτές. Στα όποια διλήμματα περί δώρων, εμείς σου δίνουμε τις απαντήσεις ζουμάροντας στο στυλ και τον χαρακτήρα του παραλήπτη, που θα συνδυαστεί ιδανικά με διαφορετικά spirits και κρασιά.

Για τους περιπετειώδεις η extra dry μαστίχα Axia

axia

Σε μια εποχή όπου το απρόβλεπτο είναι καθημερινό, χρειάζονται μόλις μερικές σταγόνες μιας -απροσδόκητα- νόστιμης γεύσης για να φέρεις τον κόσμο ανάποδα. Για αυτό το σκοπό "γεννήθηκε" το AXIA, το πρώτο extra dry απόσταγμα αρωματισμένο με την περίφημη μαστίχα, που χαρτογραφεί άγνωστα νερά και γράφει την πολύ προσωπική του -και σίγουρα καινοτόμα- ιστορία του στην σκηνή των ελληνικών spirits. Τολμηρό και ανατρεπτικό, το AXIA επικρατεί με άνεση σε οτιδήποτε μπαίνει στο σέικερ αποτελώντας βάση για διαρκείς αλκοολικούς πειραματισμούς και μίξεις. Κάτι άλλο που το διακρίνει είναι η χαμηλή του περιεκτικότητα σε ζάχαρη μόλις 0,5%, το κάνει αγαπητό σε όσους προτιμούν τα καθαρά και σύγχρονα ποτά, με μικρές εκπλήξεις.

Για τους απαιτητικούς το τζιν Mataora

mataora

Χρειάστηκαν δώδεκα βοτανικά συστατικά από χώρες της Μεσογείου, τέσσερα χρόνια δοκιμών και μια μυστική συνταγή για να δημιουργηθεί το Mataroa Mediterranean Dry Gin στην Ελλάδα. Στο ιδιαίτερο μπουκάλι του κλείνονται γευστικές αποχρώσεις της Μεσογειακής γης, όπως καρποί άρκευθου από την Κροατία, λεβάντα από τη Γαλλία, κόλιανδρος από την Τυνησία, χαμομήλι από την Κύπρο, ελληνική μαστίχα και άλλα, συνθέτοντας ένα πολυσχιδές γευστικό προφίλ. Όποιος, λοιπόν, και να θεωρείται ο βασιλιάς των spirits, ανάμεσα στους ουισκόφιλους, τους λάτρεις του ρουμιού και τους θιασώτες της βότκας, το Mataora θα διεκδικεί την πρωτιά, δίνοντας αυτό το ιδιαίτερο γευστικό twist που μόνο ένα premium gin μπορεί να προσφέρει.

Για τους ιδιοσυγκρασιακούς ο αφρώδης οίνος Chimera

chimera

Μύθοι, καινοτομία, αρχαιά ελληνική οινική παράδοση, προσθήκη οργανικού σαφράν, όλα συνδέονται με τις κατάλληλες αναλογίες και δημιουργούν ένα αφρώδες κρασί με μια sui generis προσωπικότητα. Στον αφρό των γιορτινών ημερών, η Chimera sparkling ξεφεύγει από τις τετριμμένες επιλογές παντρεύοντας τα χαρίσματα του ασύρτικου με το σαφράν όσο εμπλουτίζονται από ελκυστικά αρώματα, πορτοκαλιού, ροδάκινου, βερίκοκου σε ένα φόντο βουτύρου, μαγιάς και γιασεμιού. Η κομψή φιάλη και η αναπάντεχη κυριαρχία του σαφράν το καθιστούν τέλειο δώρο για τους λάτρεις των μοναδικών εμπειριών, γιατί άλλωστε όπως και να το δούμε στις γιορτές χωράνε μόνο λάμψη και...λάμψη! 

Για τους πάντα καλοκαιρινούς το limited Ούζου Πλωμαρίου

plomari

Ταυτισμένο με το ελληνικό καλοκαίρι το ούζο θα αποτελεί ακόμη και μέσα στις γιορτές…μια απόδραση πλημμυρισμένη με ήλιο και θαλασσινή ραστώνη. Αν κάποιος αγαπημένος σας είναι φανατικός θιασώτης της καλοκαιρινής ανεμελιάς, μια τέτοια γεύση θα του προσφέρει το triple distilled Ούζο Πλωμαρίου Άδολο, το οποίο αποτελεί την "καρδιά" του Ούζου Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης. Πρόκειται για ένα εκλεκτό, ισορροπημένο, dry ούζο 42° βαθμών, με μοναδικά αρώματα και εντάσεις που αποστάζεται ακόμα και σήμερα με παραδοσιακή διαδικασία και χάρη σε αυτή την limited edition, φέρνει έναν αέρα πολυτέλειας …εκτός από καλοκαιριού! 

Διαβάστε Επίσης

Για τους wine lovers η Μαλαγουζιά Cavalieri της NICO LAZARIDI

lazaridi

Στο πάνθεον των γιορτινών εμπειριών, το κρασί είναι πάντοτε μέρος της festive κουλτούρα των ημερών και πάντοτε μια εξαιρετική πρόταση για δώρο. Ειδικά για εκείνους που ξέρουν να εκτιμούν τα φίνα κρασιά περισσότερο από τα αποστάγματα, τι καλύτερο από ένα ολοκαίνουργιο οίνο από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά Cavalieri της NICO LAZARIDI. Το νέο μέλος της οικογένειας Cavalieri είναι ένα φρέσκο αρωματικό κρασί που εκφράζει την τυπικότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας με ευχάριστη οξύτητα και φινετσάτη επίγευση, κάτι εκλεκτό για να απολαύσουμε παρέα με φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.