Κι αν τα cocktails του "Diego" είναι ο κρυφός άσος των γιορτών;

Στο Θησείο, εκτός από αλέγρα κουζίνα και πολυσυζητημένα πάρτι, θα πας (και) για να πιεις.

Diego ποτά 1

Κλίμα από τις  γειτονιές της Λατινικής Αμερικής και αίσθηση από τις υπαίθριες αγορές της Ασίας. Αβίαστη διάθεση για πάρτι. Χώρος κάτι παραπάνω από ευχάριστος, σε μία γειτονιά από τις δημοφιλέστερες της πόλης. Μία νόστιμη κουζίνα με fusion και street food στοιχεία. Και μουσικές που έχουν πάντοτε κάτι να πουν. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που έκαναν το  "Diego" να ξεχωρίζει από την πρώτη ημέρα της εμφάνισής του, στην αφετηρία της Αδριανού. 

Diego ποτά 1

Σε όλα αυτά, μπορεί κάλλιστα κάποιος να προσθέσει και τα φροντισμένα cocktails υπό την επιμέλεια του Βασίλη Νικήτα, που επισφραγίζουν την όλη εμπειρία. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν και κατά την περίοδο των γιορτών. 

Στη φρεσκαρισμένη λίστα των 7 signature προτάσεων (+ 3 ακόμη low or no alcohol cocktails), το Scarborough Fair -εμπνευσμένο από το ομώνυμο κομμάτι των Simon & Garfunkel- έγινε αμέσως hit: Μία εκδοχή του Dry Martini με gin αρωματισμένο με μαϊντανό, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και θυμάρι, συν μία πίκλα από μανιτάρια shimeji. Συνδυάζει το βοτανικό στοιχείο με το γήινο, σε ένα κάτι παραπάνω από ευχάριστο combo. 

Diego ποτά 2

Εξίσου διάσημο και το Toucans & Tigers, που μοιάζει απευθείας βγαλμένο από τη "ζούγκλα" του "Diego", με καθαρές και άμεσες γεύσεις. Ένα blend ρουμιών δένει με μία χειροποίητη καραμέλα με ginger, μαζί με ένα θαυμάσια καραμελωμένο γιαούρτι. 

Η εκδοχή της Spicy Margarita εδώ ονομάζεται Spicy Litsa και είναι ένα από τα ποτά που ταιριάζει απόλυτα με το φαγητό. Αρκετή τεκίλα, shichimi togarashi (γιαπωνέζικο μείγμα μπαχαρικών), καυτερές πιπεριές, σαγκουίνι και ωραίο αλάτι μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές. 

Το χειμωνιάτικης φύσης Sakis The Rabbit είναι ουσιαστικά η "μετεμψύχωση" ενός carrot cake σε cocktail, με βάση του το ρούμι, που αναμιγνύεται με φρέσκο χυμό καρότου αρωματισμένο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο, συν μπέρμπον, ελβετική μαρέγκα και τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Diego ποτά 3

Τέλος, μη ξεχνάς πως κάθε Κυριακή μεσημέρι στήνεται μία αλέγρα σεβιτσερία που προσφέρει το εθνικό πιάτο του Περού σε διάφορες εκδοχές καθώς και μπόλικες ακόμη ενδιαφέρουσες γευστικές επιλογές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.