Το ήδη ισχυρό κίνημα του mezcal στον κόσμο των spirits μοιάζει να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, κερδίζοντας συνεχώς νέους aficionados. Όπως και η τεκίλα, είναι ένα από τα αποστάγματα της αγαύης που όμως παράγεται σε διαφορετικές από αυτήν περιοχές του Μεξικό (συγκεκριμένα στις Oaxaca, Durango, Guanajuato, Guerrero, San Luis Potosi, Tamaulipas, Zacatecas και Michoacan) και μπορεί να αποσταχθεί και από τα 30 είδη του φυτού.
Συγκαταλέγεται στα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) προϊόντα, είναι σαφώς πιο τραχύ από τον "ομόσταυλό" του και η παραγωγή του δεν είναι πάντα πλήρως ελεγχόμενη. Σε κάθε περίπτωση, έχει τρομερό ενδιαφέρον και αν αποζητάς μία ακόμη αφορμή για να το γνωρίσεις καλύτερα ή να το τιμήσεις και πάλι, τότε διαβάζεις τις σωστές γραμμές.
Κι αυτό γιατί το "Barro Negro" παρουσιάζει για 2 ημέρες την "Athens Undergound Mezcaleria". Στο υπόγειο του μπαρ νο.52 για το 2022 σύμφωνα με τον φημισμένο θεσμό The World’s 50 Best Bars, το αγαυένιο απόσταγμα θα έχει την τιμητική του την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Θα το βρεις στο pop-up μπαρ, σερβιριζόμενο σόλο, σε Margarita και σε Paloma. Παράλληλα, θα υπάρχει ηχητικό σαπόρτ από δημοφιλείς DJs.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.