Στο Ψυχικό για τα νέα ποτά του "Zebra"

Το ενδιαφέρον μπαρ στη γειτονιά του Φάρου εξακολουθεί να καλπάζει.

Μπαρ_Zebra Ψυχικό

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο μετά το ντεμπούτο του, το "Zebra" εξακολουθεί να κάνει buzz στην απαιτητική όσο και ιδιότυπη πιάτσα του Ψυχικού, παραμένοντας highlight στο κομμάτι του ποτού, για όλους τους σωστούς λόγους. Το εξελισσόμενο σε κλασικό πια σποτ επί της οδού Περικλέους, με την επιβλητική μπάρα και το γενικότερα όμορφο εσωτερικό, την cool ατμόσφαιρα και τις ωραίες μουσικές μοιάζει να έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του, όπως άλλωστε μαρτυρά και η δημοφιλία του όλο αυτό το διάστημα. 

Νέα σεζόν, νέα ποτά

Αρκεί μία γρήγορη ματιά στη φρεσκαρισμένη λίστα που φέρει και πάλι την υπογραφή του Χρήστου Χουσέα για να καταλάβεις περίπου τι παίζει. Όχι ακριβώς, γιατί αυτό θα συμβεί δοκιμάζοντας, υπό την καθοδήγηση της φορμαρισμένης ομάδας του μπαρ (Παναγιώτης Θεοφάνης, Χάρης Κυπρής και Τάσος Ανδρέου) με επικεφαλής τον Ηλία Μαρινάκη, που τυγχάνει παράλληλα να είναι και μία από τις πιο φιλόξενες της πόλης.

Μπαρ_Zebra Ψυχικό 1

Η κάρτα χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες (Classics και Liminality/ Ephemera), κάθε μία εκ των οποίων διχοτομείται. Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν, υπάρχουν οι κλασικές προτάσεις (Loyal) και οι twisted εκδοχές τους (Explorer). 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί όλοι βγαίνουν στον Νέο Κόσμο;

Το The Incal -εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Alejandro Jodorowsky- με βάση τη βότκα πατάτας συνδυαστικά με shio koji και ένα shrub παντζαριού-ντομάτας, σε προϊδεάζει αρχικά για κάτι αρκετά κοντά στο Bloody Mary αλλά δοκιμάζοντάς το αντιλαμβάνεσαι πως ξεφεύγει αρκετά από αυτό, όντας πικάντικο και γλυκό.

Σχεδόν το αντίθετο δηλαδή από το La Tigre Assenza (σαν την ποιητική συλλογή της Cristina Campo) που βγάζει βοτανικά στοιχεία και μία ενδιαφέρουσα πικράδα, έχοντας ως βασικά συστατικά το τσίπουρο και το gin.

Νέα ποτά στο Zebra_The Incal
The Incal
Νέα ποτά στο Zebra_La Tigre Assenza
La Tigre Assenza

Περνώντας στις δημιουργίες της επόμενης κατηγορίας, το Miyabi (μία ιαπωνική λέξη ταυτισμένη με την κομψότητα και τα αισθητικά ιδανικά, που παράλληλα χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι ευχάριστα γλυκό) θα κάνει τους φίλους του Negroni να νιώσουν αρχικά άνετα, προτού τους ανοίξει ένα νέο κόσμο με το ευωδιαστό προφίλ του (βότκα, γλυκό βερμούτ και, κυρίως, καρπούζι) τόσο σε μύτη όσο και σε στόμα.

Πολύ πιο umamiσιο είναι το προφίλ του Like Lovers Do, με ένα διακριτικό κάπνισμα που προέρχεται από τη χρήση mezcal σε αυτό, παράλληλα με την παρουσία του τσίπουρου O/purist

Νέα ποτά στο Zebra_Miyabi
Miyabi
Νέα ποτά στο Zebra_Like Lovers Do
Like Lovers Do
Νέα ποτά στο Zebra_Aleatoric
Aleatoric

Αν πάλι θέλεις κάτι αρκετά πιο διασκεδαστικό αλλά εξίσου αξιόλογο, το Aleatoric (σ.σ. κάτι που χαρακτηρίζεται από τυχαία ή απροσδιόριστα στοιχεία/γεγονότα) θα σε κερδίσει με το combo πικάντικου ρουμιού-φιστικοβούτυρου-ginger. 

Ξέρεις, δοκιμάζοντας όλα τα παραπάνω κατάλαβα πόσο πολύ έλειπε η αλκοολική άποψη του Χρήστου Χουσέα από την αθηναϊκή σκηνή όλα αυτά τα χρόνια και πριν επιστρέψει, έστω και με αυτόν το τρόπο, εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ποτά με ιστορία, υπόβαθρο και κουλτούρα από κάθε άποψη και παράλληλα επιλογές που γίνονται αντιληπτές από τον καθένα. Δεν περίμενα ασφαλώς τίποτα λιγότερο από έναν τέτοιο τύπο, που ήταν από τους πρώτους στην πόλη που τόλμησαν με ξεκάθαρα δικές τους προτάσεις σε ποτά, τα οποία μάλιστα πάντοτε έδεναν με τη φυσιογνωμία και το γενικότερο πνεύμα του εκάστοτε μαγαζιού. Ό,τι συμβαίνει και τώρα δηλαδή.

Τέλος, παράλληλα και συμπληρωματικά θα σου πρότεινα να ρίξεις μερικές ματιές -ή πιο ορθά, μπουκιές- στο πολλά υποσχόμενο bar food του "Zebra". 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zebra Bar

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.