To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

BARRO NEGRO

Πίσω στον Ιούλιο του 2019, οι Γιώργος Καβακλής και Στέλιος Παπαδόπουλος παρουσίαζαν στον αθηναϊκό bar χάρτη το "Barro Negro". Τρία χρόνια και κάτι ψιλά αργότερα, το αγαυένιο spot της Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου (στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου) φιγουράρει ανάμεσα στα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου και για το 2022.

Λίγο πριν τα 50 Best

Συγκεκριμένα, το βρίσκουμε στη θέση νο.52 της λίστας 51-100 του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars - υπενθυμίζουμε πως πέρυσι είχε βρεθεί στο νο.74.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BARRO NEGRO

 Στη φετινή 51-100 List υπάρχουν μπαρ από 32 διαφορετικές πόλεις του πλανήτη, με 15 new entries από 5 μέρη που συναντώνται για πρώτη φορά στη λίστα. Αυτές είναι η Κρακοβία, η Μπρατισλάβα, το Μάντσεστερ, η Πλαγια ντελ Καρμέν και η Μπογκοτά. 

> Διάβασε ακόμη: Τα μπαρ του φθινοπώρου: Πού και τι πίνουμε φέτος;

Η Σιγκαπούρη κατέχει τη μερίδα του λέοντος με 8 μπαρ -ανάμεσά τους τα new entries "Analogue" και "Republic"- ενώ από την Ευρώπη είναι η Μεγάλη Βρετανία που παρουσιάζει τα περισσότερα (4). Παράλληλα, είδαμε για πρώτη φορά μπαρ από την ανατολική Ευρώπη ("Antique American Bar"/ Μπρατισλάβα και "Tag"/ Κρακοβία), ενώ η Νότια Αφρική έσπασε το αντίστοιχο ρεκόρ της με 4 παρουσίες.

Αναλυτικά η λίστα:

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΡ 2022 ΛΙΣΤΑ 51-100

"Φέτος, για πρώτη φορά, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την τελετή εκτός Λονδίνου, επιλέγοντας την Βαρκελώνη, καθώς θέλουμε να στρέψουμε τα φώτα και σε άλλες πόλεις που κάνουν πολύ καλή δουλειά στο πεδίο των μπαρ και των cocktails. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στην 51-100 List βλέπουμε νέες πόλεις να κάνουν την εμφάνισή τους. Όλα τα μπαρ που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μεγάλη προσήλωση και ανθεκτικότητα, ξεπερνώντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και μας δίνει μεγάλη χαρά να γιορτάζουμε μαζί τους" τόνισε στη σχετική ανακοίνωση του θεσμού ο Content Editor του The World’s 50 Best Bars, Mark Sansom.

Η φετινή τελετή απονομής των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου θα λάβει χώρα στις 4 Οκτωβρίου, στην Βαρκελώνη. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Pan-Pot επιστρέφουν στο "Oddity"

Το support αναλαμβάνουν οι Mikee και Manolaco του Blend.

12/02/2025

Το "Μαραντόνα" παίζει μπάλα στην Αργυρούπολη

Ο Ξαβιέ Μισαηλίδης επιλέγει την off-Brodway Αργυρούπολη για το νέο του μπαρ, που αν μη τι άλλο βάζει γκολ από τα αποδυτήρια.

Spritzερίες και aperitivo μπαρ στην Αθήνα: Η updated λίστα

Η πόλη κινείται πια σε απογευματινές ευ πίνειν περιπέτειες, γεμάτες φυσαλίδες και ιταλική φινέτσα.

Οινικές Κυριακές στη Στουρνάρη και το Di Lien

Tο Οινοποιείο Καλογρή φέρνει τα βιολογικά του κρασιά από την Αρκαδί στην καρδιά της Αθήνας.

Season 03, vol. III για τα Live Jazz Sessions στο "Zebra"

Το αγαπημένο μπαρ των βορείων προαστίων συνεχίζει τα φετινά Live Jazz Sessions του, με ένα νέο σχήμα.

Τα νέα wine bars του κέντρου

4 σχετικά πρόσφατες οινικές αφίξεις, κάθε μία με το δικό της στυλ αλλά με κοινή αγάπη για το κρασί.

Γιατί το Teeling είναι ένα ιρλανδέζικο ουίσκι που πρέπει να δοκιμάσεις

Μια σύγχρονη ματιά στη μεγάλη παράδοση του ιρλανδέζικου ουίσκι κι ένα θαυμάσιο spirit που περιέχει την ψυχή του Δουβλίνου.