Το "Angelo et Manolo" αγαπά το κρασί και τους ανθρώπους

Το wine bar Angelo et Manolo στην οδό Μητροπόλεως ©Βαγγέλης Οικονόμου

Αν ένα σημαντικό μέρος κάθε μαγαζιού στον τομέα της εστίασης είναι οι άνθρωποί του, τότε η Φωτεινή Παντζιά είναι μία από τις καταλληλότερες προσωπικότητες για να τοποθετηθεί, κάτι που άλλωστε μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς με μία μεγάλη ή μικρότερη σε διάρκεια επίσκεψη στο "By The Glass". Αυτή τη φορά, η προαναφερθείσα εμπλέκεται έμμεσα με μία ακόμη οινική άφιξη στην πόλη, το "Angelo et Manolo", που φέρει όμως την υπογραφή του 9χρονου γιου της Άγγελου και του κορυφαίου Έλληνα επικοντιστή και Ολυμπιονίκη, Εμμανουήλ Καραλή. 

Tο πρώτο wine bar από Αφροέλληνες

Wine bar Angelo et Manolo στην Μητροπόλεως 3
©Βαγγέλης Οικονόμου

Όταν ο μικρός Άγγελος ρώτησε τη μητέρα του για τις πραμάτειες των μαύρων στα πεζοδρόμια, δε θα μπορούσε να λάβει καλύτερες απαντήσεις από τις αναφορές σε ανθρώπους όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Εμμανουήλ Καραλής.

> Διάβασε ακόμη: Ο 'Τιτάνας' είναι ένα καφενείο για Millennials

Όταν δε, ο τελευταίος έτυχε να βρεθεί με την οικογένειά του στο "By The Glass" και να γνωριστεί με την οικογένεια Παντζιά, οι αποφάσεις πάρθηκαν: Αυτές είχαν να κάνουν με τη δημιουργία ενός "μαγαζιού που δε θα φοβάται τη διαφορετικότητα, την αγάπη, τον σεβασμό και τους ανθρώπους". Αλλά κυρίως ένα μέρος που θα "θυμίζει καθημερινά πως οι άνθρωποι γίνονται ό, τι και όσα ονειρεύονται", όπως σημειώνει και η ίδια η Φωτεινή.

Wine bar Angelo et Manolo στην Μητροπόλεως 1
©Βαγγέλης Οικονόμου

Τα ονόματα των δύο νεαρών είναι αυτά που βρίσκονται στη μαρκίζα του φρέσκου όσο και μικροσκοπικού wine bar/ deli, το οποίο έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Ιούνιο, στον αριθμό 38 της οδού Μητροπόλεως και στεγάζεται σε έναν χώρο εμπνευσμένο από την τερακότα της Τοσκάνης (με την αρχιτεκτονική υπογραφή της Έφης Ηλιάδου), με λεπτομέρειες-αναφορές στους λαιμούς των μπουκαλιών, ζεστά και γήινα χρώματα, wicker σκαμπό που παραπέμπουν σε παριζιάνικο μπιστρό και μία κάβα κόσμημα.

Wine bar Angelo et Manolo στην Μητροπόλεως 4
©Αρίστη Γεωργιάδου

Wine bar Angelo et Manolo στην Μητροπόλεως 2
©Βαγγέλης Οικονόμου

Στo "Angelo et Manolo" όπως εύλογα αντιλαμβάνεσαι το κρασί πρωταγωνιστεί, με λευκές, ροζέ, orange και κόκκινες προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα να συνθέτουν μία καλά μελετημένη wine list, 15 προτάσεις από την οποία διατίθενται και σε ποτήρι (υπάρχουν ακόμη 35 σε φιάλη). Παράλληλα και συμπληρωματικά, εδώ σερβίρονται 15 high profile γαλλικά και ιταλικά fine wines, ορισμένα εισαγωγής της ίδιας της Φωτεινής, σε Coravin, διατηρώντας όλα τα ποιοτικά στοιχεία τους. 

> Διάβασε ακόμη: Τι κρύβουν τα νέα πιάτα του "Delta"

Όπου υπάρχει κρασί -αλλά και spritzes-, υπάρχει και κάτι για να τσιμπήσεις. Έτσι, στο "Angelo et Manolo" μπορείς να πλαισιώσεις κάθε οινική επιλογή με ελληνικά και διεθνή αλλαντικά και τυριά, που παρέχονται σε 50 ή 100 γραμμάρια, όλα μελετημένα για το pairing, που κόβονται μάλιστα επί τόπου.

Wine bar Angelo et Manolo στην Μητροπόλεως 6
©Αρίστη Γεωργιάδου

Wine bar Angelo et Manolo στην Μητροπόλεως 5
©Αρίστη Γεωργιάδου


Info

Μητροπόλεως 38Α, Αθήνα
Τηλ.  210 3248115 
Καθημερινά 13.00-01.00
IG: @angeloetmanolo

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.