Ο Μάνος Σαρρής στην κουζίνα του "Kobra"

Ο ΜΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ © simul_restaurant

Πίσω στον Ιούνιο του 2020 και μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας, το "Kobra" ήταν από εκείνες τις αφίξεις στην πόλη που συζητήθηκαν όσο λίγες. Ο χώρος που κάποτε φιλοξενούσε το "Circus" αναδιαμορφώθηκε σε ένα ψαγμένα fun σποτ που προσέθεσε μία διαφορετική πινελιά στο restart της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, με electro-party ατμόσφαιρα, καλά ποτά και ενδιαφέρον bar food, που έφερε την υπογραφή του Άνταμ Κοντοβά

Τι θα τρώμε σύντομα στο "Kobra"

Ο σεφ Κοντοβάς και το δημοφιλές πια spot δε συνεχίζουν μαζί αλλά κάτι μας λέει πως το φαγητό στα σύνορα Κολωνακίου-Εξαρχείων θα εξακολουθήσει να απασχολεί, για όλους τους σωστούς λόγους. Κι αυτό γιατί τη γευστική επιμέλεια στο "Kobra" αναλαμβάνει ο Μάνος Σαρρής. Ο νεαρός σεφ, νικητής του MasterChef 3 και μέλος της ομάδας του αρκετά αξιόλογου "Simul", θα παρουσιάσει -αρχής γενομένης από τα μέσα Σεπτεμβρίου- ένα ξεκάθαρα comfort μενού δίχως γεωγραφικά πρόσημα και περιορισμούς, που θα είναι άκρως προσαρμοσμένο στο ύφος του μπαρ. "Τον Μάνο τον ήξερα πολύ πριν ανοίξει το 'Kobra' και πάντοτε τον εκτιμούσα σαν τύπο. Μοιραζόμαστε κάποιες κοινές ιδέες για το πώς πρέπει να είναι το φαγητό στο μπαρ και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" μου λέει ο Λεωνίδας Δεληγιάννης σχετικά με την αλλαγή σκυτάλης. 

> Διάβασε ακόμη: Ξαναγνωρίζοντας την Κολοκοτρώνη, "έναν από τους πιο cool δρόμους του πλανήτη"

Τι θα τρώμε προσεχώς στο "Kobra" λοιπόν; Μπρουσκέτες με καψαλισμένο λαβράκι, μοσχαρίσια γλυκάδια πανέ με sriracha-mayo, κροκέτες φάβας με μαρμελάδα ντομάτας, μπριος με Secreto Iberico και honey mustard sauce και μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή τηγανητού γαύρου είναι κάποιες από τις προτάσεις που δίνουν το στίγμα. Παράλληλα, λίγο αργότερα, θα υπάρχουν και κάποια combos ποτού-φαγητού στο μπαρ, με επιλογές που δε θα αναγράφονται στο μενού. Τέλος, ο επάνω χώρος θα φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα pop up events γαστρονομικού προσανατολισμού με εκλεκτούς καλεσμένους.

Περισσότερα σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Kobra

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

O Hozho έρχεται στο "Bolivar"

Μαζί του Nick Devon, Steph b2b Rezzo και Nessa.

07/08/2024

"Ipitou The Bar": Ο σταρ του (σχεδόν κρυφού) πεζόδρομου

Το γωνιακό μπαρ στην ομώνυμη, αβανταδόρικη γειτονιά, έχει σβήσει 10 κεράκια στην τούρτα της ζωής του, ωριμάζει όμορφα και εξακολουθεί να βάζει στο σέικερ νόστιμα ποτά με feelgood ατμόσφαιρα, cool κοινό και ωραίες μουσικές.

ΥΠΠΟ: Αποκάλυψη βοτσαλωτού ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στην Ερέτρια

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την εύρεση ενός ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στον πυρήνα του αστικού ιστού της αρχαίας πόλης της Ερέτριας.

Πίνοντας στον πεζόδρομο: Μπαρ και οινικά σποτ για αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα

12 αθηναϊκοί πεζόδρομοι και 18 μπαρ και οινικά σημεία, για να περάσεις το καλοκαίρι με ένα ποτήρι στο χέρι.

Στη Σέριφο μαθαίνουν να "Φλερτ"-άρουν

Ένα νέο μπαρ τονώνει τις επιλογές για ποτό στην πανέμορφη Κυκλάδα και παροτρύνει άπαντες να διασκεδάσουν απενοχοποιημένα.

Τα μπαρ στις ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Η λίστα που θα χρειαστείς όσο καμία άλλη για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Το "The Bar in Front of the Bar" έχει βρει το δρόμο του

Ανανέωσε την τάση των street bars στην Αθήνα, έδωσε πνοή στην οδό Πετράκη και, πλέον, γίνεται επιδραστικό. Κυρίως όμως, κάνει τον κόσμο να περνά καλά, με ένα ποτήρι στο χέρι.