Για ακόμα μία φορά, η εβδομάδα που γιορτάζουμε το πιο iconic αλλά και best selling cocktail -η Negroni Week- γίνεται αφορμή για να βγούμε σε αγαπημένα μπαρ και να πραγματοποιήσουμε το μεγαλύτερο toast που έγινε ποτέ, συμβάλλοντας παράλληλα στη στήριξη της MKO Slow Food.
7 "γλυκόπικρες" ημέρες
Παραδοσιακά, είναι η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου που γιορτάζεται παγκοσμίως ως Negroni Week ωστόσο η χρονική συνθήκη άλλαξε την τελευταία τριετία λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για μία διεθνή πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, που ξεκίνησε το 2013 και μέσα σε λίγα μόλις χρόνια αγκαλιάστηκε από χιλιάδες μπαρ, που σερβίροντας φυσικά Negroni, συμβάλουν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα φέτος στην Ελλάδα, 7 καταξιωμένοι bartenders δημιουργούν το δικό τους Negroni Handshake για έναν καλό σκοπό. Κάθε Handshake αποτελεί μια μοναδική συνταγή, με την έμπνευση για τη δημιουργία ενός signature Negroni να προσφέρει το πάθος του καθενός. Επιπροσθέτως, 7 iconic bars θα φιλοξενήσουν διάσημους bartenders από το εξωτερικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα σου προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία Negroni.
Η ιστορία του Negroni
Η ιστορία του Negroni λοιπόν ξεκινά ακριβώς έναν αιώνα πριν και πιο συγκεκριμένα ένα μεσημέρι του 1919, όταν ο ιδιοκτήτης του Caffe Casoni στη Φλωρεντία (που αργότερα έγινε ευρύτερα γνωστό ως Caffe Giacosa) ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin. Αυτός του το έφτιαξε, και μάλιστα για να τονίσει τη διαφοροποίησή του από το Americano, το στόλισε με μια φλούδα πορτοκάλι αντί για λεμόνι. Ο δον Camillo Negroni ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο του έδωσε το όνομά του, αλλά αργότερα ίδρυσε και μια ποτοποιία που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε έτοιμο το cocktail.
Μία φήμη θέλει τους πελάτες του Cafe Casoni να ζητάνε "ένα ποτό σαν εκείνο του κόμη Negroni" με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το όνομα για το συγκεκριμένο cocktail. Για τους μη έχοντες γνώση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το απολαυστικό απεριτίφ στην κλασική, διαχρονική εκδοχή του αποτελείται από ίσα μέρη gin, Campari και γλυκού βερμούτ.