"Babushka": Ένα νέο μπαρ σε βγάζει στο Κουκάκι

Το Μπαρ Babushka στο Κουκάκι Λεωνίδας Τούμπανος

"Πώς θα ήταν αν άνοιγε ένα μπαρ με pop κουλτούρα, που αγαπά τα straight ποτά, τα κλασικά cocktail, τη μουσική και τα μεγάλα χαμόγελα;". Αυτό ακριβώς ήταν το socialmediaκό ερώτημα που έθεσε μάλλον στον εαυτό της η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το "Babushka" πριν μερικές εβδομάδες, δίνοντας ένα μικρό preview για όλες εκείνες τις σελίδες της αθηναϊκής νύχτας που ξεκίνησαν να γράφονται εδώ και μερικά 24ωρα στο Κουκάκι.

Έχεις ξαναβρεθεί εδώ

Το Μπαρ Babushka στο Κουκάκι 1
Λεωνίδας Τούμπανος

Το ολοκαίνουριο μπαρ έρχεται στο σημείο που μέχρι πρότινος συναντούσες το "Meerkat", φιλοδοξώντας να δώσει τις καταλληλότερες απαντήσεις στην προαναφερθείσα ερώτηση, ή πιο ορθά, να πραγματώσει τις υποσχέσεις που αυτή δημιουργεί με καλοφτιαγμένα drinks και ακόμη πιο καλοφτιαγμένα βράδια. Κυρίως, φτιάχτηκε για να γίνει στέκι – αυτή την αίσθηση μου έδωσε. Και ξέρεις, σε εκείνα τα μέρη που γίνονται στέκια, πηγαίνεις ξανά και ξανά γνωρίζοντας τι θα συναντήσεις.

Το Μπαρ Babushka στο Κουκάκι 2
Λεωνίδας Τούμπανος

Το Μπαρ Babushka στο Κουκάκι 3
Λεωνίδας Τούμπανος

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει με την ομώνυμη του μαγαζιού ρωσική κούκλα: Ενώ γνωρίζεις τι θα βρεις μέσα, ανοίγοντάς τη διαρκώς, συνεχίζεις, σχεδόν εθιστικά, να το κάνεις. Αυτό ακριβώς ήταν λοιπόν το σκεπτικό που είχαν κατά νου η Φιλιώ Κορολόγου -εμβληματική φιγούρα της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, που σίγουρα κάποιο βράδυ θα έχεις πετύχει (κυρίως) στο "7 Jokers"- και ο Ιωακείμ Σιδηρόπουλος, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το άρτι αφιχθέν κουκακιώτικο μπαρ, όσον αφορά την ονοματοδοσία.

Το Μπαρ Babushka στο Κουκάκι 6
Λεωνίδας Τούμπανος

Στον πιο-pop-δε-γίνεται εσωτερικό χώρο του "Babushka" εκείνο που τραβά αρχικά το βλέμμα στο "έμπα" είναι η α λα Τζάκσον Πόλοκ προσαρμογή της διάσημης φωτογραφίας του 1919, με τους Στάλιν, Λένιν και Καλίνιν να σε κοιτάζουν, προτού μοιραία σε κερδίσει η άνετη μπάρα που ισορροπεί χρωματικά κάπου ανάμεσα στο φούξια, το σάπιο μήλο και την τσιχλόφουσκα, δημιουργώντας μία ευχάριστη αντίθεση με το πετρόλ των τοίχων. Γενικά, είναι χαρούμενο το μέρος, κάτι στο οποίο βοηθά η vibrant ατμόσφαιρα αλλά και οι ωραίες μουσικές που κινούνται κυρίως σε ποπ -τι άλλο;- ρυθμούς, δίχως χωροχρονικούς περιορισμούς.

> Διάβασε ακόμη: Ανεβάζοντας την μπάρα: 12 έξοχα μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

"Και τι πίνουμε εδώ;", θα αναρωτηθείς. Η signature λίστα του "Babushka" θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο αλλά μέχρι τότε η μπάρα του θα σε προμηθεύσει με προσεγμένα κλασικά ποτά και cocktails, με κάποιες συνταγές μάλιστα να παραείναι κλασικές: Για παράδειγμα εδώ σερβίρονται από Mary Pickford και Gibson μέχρι Banker’s Lunch και Penicillin.

Το Μπαρ Babushka στο Κουκάκι 8
Λεωνίδας Τούμπανος

Το Μπαρ Babushka στο Κουκάκι 7
Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι

Τηλ. 213 0453390

Καθημερινά από τις 19.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.