Πίσω στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, το 'Line Athens' γινόταν πραγματικότητα, μετά από αρκετό καιρό φημολογίας και προσμονής. Βλέπεις, οι δυνατές υπογραφές (Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης, Δημήτρης Νταφόπουλος) και το φιλόδοξο concept είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και σημαντικών θεσμών της ευρύτερης κοινότητας, όπως των World's 50 Best.
Μία γραμμή που ακολουθείται
Σχεδόν μισό χρόνο μετά το ντεμπούτο του, το "Line" εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά τις βασικές του αρχές, υπηρετώντας παράλληλα και άκρως ικανοποιητικά το ρόλο ενός feelgood all day spot, σε έναν όμορφο χώρο, όπου σερβίρονται νόστιμα πράγματα. Ταυτόχρονα όμως και με μία πιο βαθιά ματιά, μπορεί κανείς να διακρίνει πως οι σπόροι που φυτεύτηκαν καιρό πριν, αρχίζουν να φυτρώνουν. Τι ακριβώς εννοώ; Η φιλοσοφία του -και πρακτικά πια- αρχίζει να ωριμάζει ενώ το zero food waste παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Το concept παραμένει πάντοτε ζωντανό δυναμικό, με έξυπνες προσθαφαιρέσεις, επηρεάζεται από την εποχικότητα αλλά χτίζει ταυτόχρονα πάνω σε αυτήν.
Στον αριθμό 37 της Αγαθοδαίμονος λοιπόν εξακολουθούν να φτιάχνουν grape-less κρασί και αντίστοιχα βερμούτ, νόστιμο προζυμένιο ψωμί (που επιμελείται η Φαίδρα Μαυροειδή-Σβανά), κλασικά cocktails με Line-oriented twists, μπύρα νομαδικής ζυθοποίησης και προσεγμένα πιάτα. Στο κομμάτι του φαγητού η επιμέλεια εξακολουθεί να ανήκει στον Παύλο Κυριάκη αλλά οι πολύ αξιόλογοι Γιαννης Μαθιουδάκης, Ηλιας Κουραχάνης και Φίλιππος Αλεξίου αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες, βάζοντας ο καθένας τη σφραγίδα του.
> Διάβασε ακόμη: Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2022
Ξεκινώντας από την κάρτα των ποτών, συναντάς εδώ και περίπου 15 ημέρες κάποιες νέες προτάσεις. Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι το "μαγειρικό" Strawberry Daiquiri, με ζυμωμένη φράουλα και ρούμι που αποστάζεται με μουστάρδα και το ανάλαφρο και καλοκαιρινό Πίσκο Sour, μία παραλλαγή του εθνικού cocktail του Περού στο οποίο το Pisco αντικαθίσταται από το "ελληνικό pisco", δηλαδή το τσίπουρο. Δεν επιλέγεται όμως ένα τυχαίο του είδους αλλά το -φτιαγμένο για το μπαρ- O/purist, που πλαισιώνεται από ένα "ξύδι" με leftovers του σύκου που χρησιμοποιείται για το κρασί, μαζί με ροδάκινο, συν αγουρίδα που προσφέρει οξύτητα.
Η προαναφερθείσα γενικότερη φιλοσοφία γίνεται αμέσως αντιληπτή με το πέρασμα στο section του φαγητού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που φτάνει στο τραπέζι σου: Το καλωσόρισμα περιλαμβάνει τη "φύρα" από το φιλετάρισμα του κοτόπουλου, η οποία σερβίρεται πάνω σε τραγανή τηγανητή πέτσα, μαζί με lime mayo.
Δίπλα σε κάποια από τα πιάτα-highlights (όπως ακριβώς είναι το Line Chicken Bucket) έρχονται να μπουν πια και μερικές φρέσκιες επιλογές. Το δροσάτο ταρτάρ γαρίδας σε σούπα ντομάτας με βασιλικό, κράκερ μπαχαρικών και μους φέτας, η μαριναρισμένη σαρδέλα σε προζυμένιο ψωμί με κάπαρη και μαύρο ταραμά και το ευφάνταστο αλμυρό τρίγωνο Πανοράματος με θεσσαλονικιά μπουράτα έχουν ενδιαφέρον, άποψη και νοστιμιά.
Η πληθωρική πανσέτα που συνοδεύεται από tiger bun, μαζί με μελιτζανοσαλάτα και τυροκαυτερή από κεφίρ αναμένεται να εξελιχθεί από την πλευρά της σε ένα από τα πιο viral πιάτα του επόμενου διαστήματος.
To "Line" έχει τα φόντα να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και είμαι βέβαιος πως θα το κάνει. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του. Προς το παρόν το καταφέρνει χωρίς να χάσει την ουσία του: Να είναι ένα μέρος όπου θα περάσεις καλά, θα φας και θα πιεις καλύτερα.