Τι παίζει στο "Line", έξι μήνες μετά

Μισό χρόνο μετά τα αποκαλυπτήριά του, το γευστικό ινστιτούτο των Πετραλώνων εξελίσσεται με τρόπο ιντριγκαδόρικο και νόστιμο.

Ο χώρος του Line Athens στα Κάτω Πετράλωνα

Πίσω στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, το 'Line Athens' γινόταν πραγματικότητα, μετά από αρκετό καιρό φημολογίας και προσμονής. Βλέπεις, οι δυνατές υπογραφές (Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης, Δημήτρης Νταφόπουλος) και το φιλόδοξο concept είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και σημαντικών θεσμών της ευρύτερης κοινότητας, όπως των World's 50 Best.

Μία γραμμή που ακολουθείται

Σχεδόν μισό χρόνο μετά το ντεμπούτο του, το "Line" εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά τις βασικές του αρχές, υπηρετώντας παράλληλα και άκρως ικανοποιητικά το ρόλο ενός feelgood all day spot, σε έναν όμορφο χώρο, όπου σερβίρονται νόστιμα πράγματα. Ταυτόχρονα όμως και με μία πιο βαθιά ματιά, μπορεί κανείς να διακρίνει πως οι σπόροι που φυτεύτηκαν καιρό πριν, αρχίζουν να φυτρώνουν. Τι ακριβώς εννοώ; Η φιλοσοφία του -και πρακτικά πια- αρχίζει να ωριμάζει ενώ το zero food waste παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Το concept παραμένει πάντοτε ζωντανό δυναμικό, με έξυπνες προσθαφαιρέσεις, επηρεάζεται από την εποχικότητα αλλά χτίζει ταυτόχρονα πάνω σε αυτήν. 

Στον αριθμό 37 της Αγαθοδαίμονος λοιπόν εξακολουθούν να φτιάχνουν grape-less κρασί και αντίστοιχα βερμούτ, νόστιμο προζυμένιο ψωμί (που επιμελείται η Φαίδρα Μαυροειδή-Σβανά), κλασικά cocktails με Line-oriented twists, μπύρα νομαδικής ζυθοποίησης και προσεγμένα πιάτα. Στο κομμάτι του φαγητού η επιμέλεια εξακολουθεί να ανήκει στον Παύλο Κυριάκη αλλά οι πολύ αξιόλογοι Γιαννης Μαθιουδάκης, Ηλιας Κουραχάνης και Φίλιππος Αλεξίου αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες, βάζοντας ο καθένας τη σφραγίδα του.

> Διάβασε ακόμη: Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2022

Ξεκινώντας από την κάρτα των ποτών, συναντάς εδώ και περίπου 15 ημέρες κάποιες νέες προτάσεις. Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι το "μαγειρικό" Strawberry Daiquiri, με ζυμωμένη φράουλα και ρούμι που αποστάζεται με μουστάρδα και το ανάλαφρο και καλοκαιρινό Πίσκο Sour, μία παραλλαγή του εθνικού cocktail του Περού στο οποίο το Pisco αντικαθίσταται από το "ελληνικό pisco", δηλαδή το τσίπουρο. Δεν επιλέγεται όμως ένα τυχαίο του είδους αλλά το -φτιαγμένο για το μπαρ- O/purist, που πλαισιώνεται από ένα "ξύδι" με leftovers του σύκου που χρησιμοποιείται για το κρασί, μαζί με ροδάκινο, συν αγουρίδα που προσφέρει οξύτητα.

LINE ATHENS PISCO SOUR ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ OPURIST
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Το κατά "Line" Πισκο Sour
LINE ATHENS SOUTHSIDE
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Το Southside διαθέτει αρκετά έντονα αρώματα και βοτανικότητα, την ίδια στιγμή που τα ενισχυμένη στοιχεία με κόλιανδρο και βασιλικό του προσδίδουν φρεσκάδα.
LINE ATHENS PIMM'S CUP
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
H εκδοχή του Pimm's Cup θέλει την επανέκδοση του μάλλον ξεχασμένου ποτού να περιλαμβάνει το κρασί από ρόδι που φτιάχνεται εδώ, μαζί με το αντίστοιχο λικέρ από μούρα.

Η προαναφερθείσα γενικότερη φιλοσοφία γίνεται αμέσως αντιληπτή με το πέρασμα στο section του φαγητού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που φτάνει στο τραπέζι σου: Το καλωσόρισμα περιλαμβάνει τη "φύρα" από το φιλετάρισμα του κοτόπουλου, η οποία σερβίρεται πάνω σε τραγανή τηγανητή πέτσα, μαζί με lime mayo.

LINE ATHENS CHICKEN BUCKET
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Το περίφημο πια Line Chicken Bucket.

Δίπλα σε κάποια από τα πιάτα-highlights (όπως ακριβώς είναι το Line Chicken Bucket) έρχονται να μπουν πια και μερικές φρέσκιες επιλογές. Το δροσάτο ταρτάρ γαρίδας σε σούπα ντομάτας με βασιλικό, κράκερ μπαχαρικών και μους φέτας, η μαριναρισμένη σαρδέλα σε προζυμένιο ψωμί με κάπαρη και μαύρο ταραμά και το ευφάνταστο αλμυρό τρίγωνο Πανοράματος με θεσσαλονικιά μπουράτα έχουν ενδιαφέρον, άποψη και νοστιμιά.

LINE ATHENS ΓΑΡΙΔΑ ΣΕ ΣΟΥΠΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Γαρίδα σε σούπα ντομάτας.
LINE ATHENS ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΙ
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Η μαριναρισμένη σαρδέλα σε προζυμένιο ψωμί.
LINE ATHENS ΑΛΜΥΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Το αλμυρό τρίγωνο Πανοράματος.

Η πληθωρική πανσέτα που συνοδεύεται από tiger bun, μαζί με  μελιτζανοσαλάτα και τυροκαυτερή από κεφίρ αναμένεται να εξελιχθεί από την πλευρά της σε ένα από τα πιο viral πιάτα του επόμενου διαστήματος. 

LINE ATHENS ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ TIGER BUN
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude
Πανσέτα.

To "Line" έχει τα φόντα να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και είμαι βέβαιος πως θα το κάνει. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του. Προς το παρόν το καταφέρνει χωρίς να χάσει την ουσία του: Να είναι ένα μέρος όπου θα περάσεις καλά, θα φας και θα πιεις καλύτερα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.