Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2022

ΛΙΣΤΑ DRINKS INTERNATIONAL 2022

Το έγκριτο Drinks International δημοσίευσε τη λίστα Bar World 100, που συμπεριλαμβάνει τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους από τον κόσμο του ποτού και του μπαρ στον πλανήτη, για το έτος που διανύουμε. Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία ενός πάνελ από 100 worldwide commentators - κυρίως εκπροσώπους των media, των brands, των μπαρ, των σημαντικότερων events κ.α.

Monica Berg και πάλι, δύο Έλληνες στη λίστα

Στην κορυφή συναντάται για μία ακόμη χρονιά (όπως και το 2020) η Monica Berg από το 'Tayer + Elementary', με τον Remy Savage (bartender και ιδιοκτήτης του παριζιάνικου 'Nouveau', ο άνθρωπος πίσω από τα καινοτόμα μενού των 'Artesian' και 'Little Red Door' παλαιότερα) να ακολουθεί και τον indie bartender Danil Nevsky να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Φυσικά (και) από τη φετινή λίστα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι της χώρας μας. Έτσι, τους Θάνο Προυναρού και Νίκο Μπάκουλη που είχαμε συναντήσει στο τελευταίο report του Drinks International, διαδέχονται οι Βασίλης Κυρίτσης και Ελένη Νικολούλια. 

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Στο νο.85 λοιπόν φιγουράρει η μορφή του συνιδιοκτήτη των 'The Clumsies' και 'Line' και συν-δημιουργού του βερμούτ Otto's ενώ στο νο.100 υπάρχει η Ελένη Νικολούλια, με τη δημοσιογράφο και partner στο Difford's Guide for Greece and Cyprus και συνδιοργανώτρια στα Aegean Cocktails & Spirits, Rum & Whisky Festival και Athens Cocktail Festival & Week να συγκαταλέγεται στις new comers της λίστας.

Η παρουσία τους πιστοποιεί για ακόμη μία φορά τόσο την άνοδο της ελληνικής μπαρ σκηνής όσο και την επιδραστικότητα των ανθρώπων στα μέρη μας, σε global πια επίπεδο.

ΛΙΣΤΑ DRINKS INTERNATIONAL 2022 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΛΙΣΤΑ DRINKS INTERNATIONAL 2022 ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα του Drinks International εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.