Για cocktails στην Πελοπόννησο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Στην περίπτωση που πίστευες πως η ελληνική μπαρ σκηνή εξαντλείται στην Αθήνα, φυσικά και έκανες λάθος. Βλέπεις, η αγάπη των ανθρώπων του χώρου για καλοφτιαγμένα ποτά, φιλόξενες μπάρες και διάδραση με το κοινό έχει προ πολλού ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της πρωτεύουσας, εκτεινόμενη σε μήκος και πλάτος της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο. 

Η Πελοπόννησος στο ποτήρι

Μοιραία, οι νοητές γραμμές που συνδέουν τις μπάρες της χώρας περνούν και από την Πελοπόννησο, εκεί όπου τώρα γεννιέται μία φρέσκια για τα δεδομένα της περιοχής ιδέα. Κάθε μεγάλο νησί (ή "νησί") οφείλει να έχει ένα δικό του φεστιβάλ -ή και περισσότερα αν προτιμάς- που μεταξύ άλλων θα βγάζει προς τα έξω τις εξελίξεις και την πρόοδο που σημειώνεται στο κομμάτι της εστίασης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΚΤΕΙΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Θέτοντας σαν κεντρική ιδέα το ίδιο το γεωγραφικό διαμέρισμα, το 1ο Peloponesian Cocktail Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί σαν μία γιορτή του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος, της γαστρονομίας και της τοπικότητας στα μπαρ της περιοχής. 

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Εξειδικευμένοι bartenders από spots σε κάθε νομό της Πελοποννήσου δίνουν ραντεβού με το κοινό στις 5 Ιουλίου, στο Urbana gastroteka της Μεγαλόπολης, με σκοπό να μεταδώσουν το πάθος και την αγάπη τους για το αντικείμενο, παράλληλα με το σεβασμό προς την υπεύθυνη κατανάλωση. Οι ίδιοι θα αναδείξουν αναμιγνύοντας και θα αναμίξουν αναδεικνύοντας την Πελοπόννησο, φτιάχνοντας cocktails με ελληνικά και όχι μόνο αποστάγματα, μαζί με τοπικά προϊόντα.

Η όλη εμπειρία θα πλαισιωθεί με ένα ευφάνταστο μενού street food, το οποίο θα παντρέψει αριστοτεχνικά με την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις μητροπολιτικές τάσεις του κόσμου αλλά με focus σε πρώτες ύλες από την ευρύτερη περιοχή.  

Αναλυτικά τα μπαρ που συμμετέχουν

Kallisto Lounge Bar & Bistro και Olive Green (Τρίπολη), Le Jardin Cocktail Bar, GinGer, Luna Lounge, Kyttaro Rock Bar, Hippie Beach Eatery Bar και Loft Lounge @Pharae Palace Hotel (Καλαμάτα), Aquarella (Καρδαμύλη), Λέσχη Σπάρτης Σύμμετρον (Σπάρτη), Allotino και Rosso (Ναύπλιο), Yukatan Project, Achinos Beach Bar και Piazza Santa Rosa (Πάτρα). 


Info

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, 21.00
Urbana gastroteka - Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, τηλ. 27910 22284

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/07/2024

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.