Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα κάνουν το last call τους στις μπάρες της πόλης και σαλπάρουν.

ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΜΠΑΡ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, παρατηρούμε με χαρά την έστω και πρόσκαιρη επέκταση της αθηναϊκής μπαρ σκηνής σε δημοφιλή νησιά της χώρας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει με τρόπο απολύτως ταιριαστό με την έδρα του εκάστοτε μπαρ, που συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα με κάποιο από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα ή ομάδες της πρωτεύουσας

Από τη Σαντορίνη στην Κρήτη…

Στο "Grace" της Σαντορίνης, το "Baba Au Rum" ενώνει τις δυνάμεις του με το "363", σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια του νησιού. Ο Θάνος Προυναρούς έχει εμπιστευθεί απόλυτα τον ταλαντούχο Δημήτρη Ψύλλο, με τον τελευταίο να ακολουθεί υποδειγματικά τις κατευθύνσεις που του πρώτου, προσθέτοντας και τις δικές του πινελιές, σε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον μενού.

Στην κάρτα του "363 Bar by Baba au Rum" δεν αναφέρονται ακριβώς τα συστατικά που περιέχει κάθε κοκτέιλ, αλλά η περιγραφή σκιαγραφεί το γευστικό ταξίδι που θα σας προσφέρει.

Περίπου 6 χλμ. νοτιότερα και στο "Ohh Boy", πέρα από τα γνωστά και αγαπημένα εδέσματα, θα συναντήσει κανείς πίσω από την μπάρα τον Steve Ajulo (γνώριμός μας από το "Odori"), ο οποίος ως head bartender έχει δημιουργήσει μια λίστα με έμπνευση από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το Αιγαίο.

Στην αντίθετη πλευρά και το Καμάρι, το "Radisson Blu Zaffron Resort" έχει ήδη κάνει αίσθηση για όλους τους σωστούς λόγους. Το ίδιο κάνει και το μπαρ του, εκεί όπου οι Σπύρος Κερκύρας και Λυκούργος Χριστοθανόπουλος έχουν επιμεληθεί τη λίστα των ποτών – μεταξύ αυτών και έξι ιταλικά κοκτέιλ, προσαρμοσμένα πλήρως στη φιλοσοφία του ιστορικού εστιατορίου "Zeffirino", που επίσης στεγάζεται στο ξενοδοχείο.

Παραμένοντας στο ίδιο νησί, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος έχει την επιμέλεια στις λίστες ποτών των "MarinEra", "The Athenian House" και "Homeric Poems". Ο connoisseur Γκικόπουλος υπογράφει επίσης τα κοκτέιλ τόσο στο "Kounna Beach & Resto Bar", στο Φαληράκι της Ρόδου, όσο και στο "Monastiri Beach House" της Πάρου – στην τελευταία περίπτωση, μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση.

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Λασίθι και στο "Daios Cove", το "The Clumsies" –με τον Νίκο Σουρμπάτη να αφήνει για λίγο την μπάρα της Πραξιτέλους– εξακολουθεί να εμπνέεται από το κρητικό terroir, με μια λίστα χωρισμένη σε τρεις κατηγορίες (Countryside & Landscapes/ Mountainous Spaces & Gorges/ Wellness Drinks) και υλικά που αντικατοπτρίζουν πλήρως τη φυσιογνωμία του νησιού.

…και από τις Σπέτσες στη Μύκονο

Ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ξενοδοχεία, το "Poseidonion Grand Hotel", φιλοξενεί στη βεράντα του το "Palms Bar" που για ακόμη μία χρονιά έχει πίσω από την μπάρα του την ομάδα του "Μr. Fox". Η φιλοσοφία κινείται γύρω από το concept των νόστιμων ποτών με πολλά foodie στοιχεία, ιδιαίτερες τεχνικές παρασκευής, minimal αισθητική αλλά maximal γεύση, σε μια λίστα με signature cocktails and spirits που υπογράφει ο Πάνος Κανατσούλης.

Επίσης στις Σπέτσες, το "Hono&Lulu" φέρνει για τέταρτη χρονιά εξωτικό αέρα, σε μία έξοχη δουλειά από την οποία ξεχωρίζουν ασφαλώς και οι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας λίστες κρασιών και κοκτέιλ εμπνευσμένων από την tiki κουλτούρα (με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα).

Πίσω στις Κυκλάδες, το "Τζετ" συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα places to be στο Κουφονήσι, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο ("Odori", "Frater & Soror") να υπογράφει τα κοκτέιλ. Στην Τήνο, ο Νικόλας Μοσχονάς, μετά την εξαιρετική λίστα που έφτιαξε στο κυψελιώτικο "Έπρεπε Bar", παραμένει η ψυχή και το μυαλό πίσω από την μπάρα του "Three Donkeys", που για τέταρτη σεζόν εξακολουθεί να πατά στο concept του new wave tiki bar.

Στο ίδιο νησί, τα ποτά τόσο στο "Dear John" όσο και στο "See You Soon" φέρουν τη σφραγίδα του Βασίλη Κυρίτση ("The Clumsies", "Line Athens"), με τον "Διόσκουρό του, Νίκο Μπάκουλη, να "ευθύνεται" για την αντίστοιχη λίστα στο προσεγμένο beach bar restaurant "Tortuga", στη Νάξο. Στο ίδιο νησί βρίσκεις πια το πιο φρέσκο μέλος του Nolanverse: Το "Belman” είναι ένα αστικό μπαρ τοποθετημένο σε νησί, με τα ποτά του να φροντίζει η Πόπη Σεβαστού.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη Μύκονο. Στο Νησί των Ανέμων, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές είναι εκείνη της Μαίρης Ταλαιπώρου ("Nikkei"), η οποία έχει φτιάξει μια ιδιαίτερη λίστα για το "Kazarma", με 5 bubbling και 3 sour ποτά. Οι φυσαλίδες έχουν εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο, με επιλογές που χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα και αγαπούν πολύ τα φρούτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
11/11/2024

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.

Dia De Los Muertos: Η Altos Tequila γιορτάζει την θρυλική ημέρα του Μεξικού

Ευκαιρία για γιορτή, με μία Altos Paloma στο χέρι.

Πού θα βρεις κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού