Ένα ξεχωριστό cocktail week στη Νέα Φιλαδέλφεια

Από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, πίνουμε cocktails σε 'Barsol', 'Old Dog', 'Κίτρινη Γκαζόζα', 'B-kouti' και 'Libertine'.

COCKTAIL WEEK ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ @Old Dog

Δεν αποτελεί κανενός είδους αστικό μυστικό πως τα τελευταία χρόνια η Νέα Φιλαδέλφεια έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο vibrant γειτονιές της Αθήνας, με μπόλικους λόγους για να την επισκεφθεί κανείς από τις γύρω περιοχές ή ακόμη και πιο μακριά από αυτές. Ένας από τους λόγους αυτούς είναι δίχως αμφιβολία και τα προσεγμένα μπαρ της, καθένα με το δικό του ξεχωριστό concept και προσωπικότητα. 

Στο πλαίσιο της ευρύτερης εξωστρέφειάς τους λοιπόν, οι πιο αναγνωρίσιμοι εκπρόσωποι του είδους, διοργανώνουν ένα ξεχωριστό cocktail week, σερβίροντας το καθένα τις δικές του εμπνευσμένες προτάσεις. 

> Διάβασε ακόμη: Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, τα "Barsol", "Old Dog", "Κίτρινη Γκαζόζα", "B-kouti" και "Libertine" ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε περιμένουν βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας για bar hopping, μέρα με τη μέρα, συντροφιά φυσικά με καλοφτιαγμένα cocktails, αλκοολικά μαγειρέματα, τροπικά φρούτα και μπαχαρικά, όλα αναδευμένα με τους πιο ευφάνταστους τρόπους. 

COCKTAIL WEEK ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 3
@Κίτρινη Γκαζόζα

COCKTAIL WEEK ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 1
@Barsol

Η cocktail week της Νέας Φιλαδέλφειας θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό closing event στο Άλσος, την Κυριακή 26 Ιουνίου. 

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα: Δευτέρα 20 Ιουνίου - "Barsol", Τρίτη 21 Ιουνίου - "Old Dog", Τετάρτη 22 Ιουνίου - "Κίτρινη Γκαζόζα", Πέμπτη 23 Ιουνίου - "Libertine Drinkery", Παρασκευή 24 Ιουνίου - "B-kouti".

COCKTAIL WEEK ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 4
@Libertine Drinkery

COCKTAIL WEEK ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2
@B-Kouti ART BAR CAFE

Τι θα πιεις, πού

Στο "Old Dog" πρωταγωνιστής θα είναι το gin, με τρεις επιλογές: Ένα Fig Martini (αρωματισμένο με φύλλα σύκου), ένα προσαρμοσμένο Mulata Daiquiri (με gin, συν ένα λικέρ από υπολείμματα καφέ) και ένα βοτανικό και ελαφρώς αλμυρό Last Word.

Στο "Libertine Drinkery" τον πρώτο λόγο θα έχει το ουίσκι, που θα αποτελέσει τη βάση για τρεις συνταγές: Στη μία -το What's Up Peach- θα συνεργάζεται με το ροδάκινο, στην άλλη -Perfext Pear- με βανίλια, αχλάδι και ginger beer και στην τελευταία -Dorothy- θα συναντήσεις ένα ενδιαφέρον mix bourbon και λευκής σοκολάτας. 

Στο "Barsol"  θα βρει κανείς τρία ποτά με τεκίλα, gin και ρούμι αντίστοιχα. Το πρώτο θα ονομάζεται Japanese Paloma και πρόκειται για μία παραλλαγή του κλασικού cocktail, με τη χρήση yuzu. Στο δεύτερο, Eclipse, το gin μαγειρεύεται με μαύρη σοκολάτα και αναμιγνύεται με cordial περγαμόντο και σιρόπι αχλαδιού, συν παγωμένη λευκή σοκολάτα στο χείλος του ποτηριού. Και το τρίτο φέρει την ονομασία New Way (Pina Colada), σε μία εναλλακτική εκδοχή του ρουμένιου cocktail, με cordial ανανά και αφρό καρύδας.

 Στο "B-kouti" σε περιμένουν τα Two Smoking Barrels (με ρούμι, μάνγκο, κανέλα, αμύγδαλο και τζίντζερ), Tres Fuegos (με τεκίλα, αγαύη, βανίλια, μάνγκο, λάιμ και δυόσμο) και Yellow Moon (με gin, τζίντζερ, περγαμόντο και λεμόνι).

Η "Κίτρινη Γκαζόζα", τέλος, θα σερβίρει τα Rumballo (με butter caramel infused ρούμι, cordial ανανά, σιρόπι butterscotch), Mellow Gin (με mellow cordial, gin, σιρόπι μελιού και λάιμ) και το Mexical (με τεκίλα, πικάντικο σιρόπι αγαύης και εσπεριδοειδή).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Athens Rum & Whisky Festival, η επιστροφή: Ρούμι και ουίσκι στο καθιερωμένο γευστικό τετ-α-τετ

Το premium ραντεβού με τις σημαντικότερες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι έρχεται και πάλι, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/11/2024

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.