Δεν αποτελεί κανενός είδους αστικό μυστικό πως τα τελευταία χρόνια η Νέα Φιλαδέλφεια έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο vibrant γειτονιές της Αθήνας, με μπόλικους λόγους για να την επισκεφθεί κανείς από τις γύρω περιοχές ή ακόμη και πιο μακριά από αυτές. Ένας από τους λόγους αυτούς είναι δίχως αμφιβολία και τα προσεγμένα μπαρ της, καθένα με το δικό του ξεχωριστό concept και προσωπικότητα.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης εξωστρέφειάς τους λοιπόν, οι πιο αναγνωρίσιμοι εκπρόσωποι του είδους, διοργανώνουν ένα ξεχωριστό cocktail week, σερβίροντας το καθένα τις δικές του εμπνευσμένες προτάσεις.
> Διάβασε ακόμη: Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ
Από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, τα "Barsol", "Old Dog", "Κίτρινη Γκαζόζα", "B-kouti" και "Libertine" ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε περιμένουν βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας για bar hopping, μέρα με τη μέρα, συντροφιά φυσικά με καλοφτιαγμένα cocktails, αλκοολικά μαγειρέματα, τροπικά φρούτα και μπαχαρικά, όλα αναδευμένα με τους πιο ευφάνταστους τρόπους.
Η cocktail week της Νέας Φιλαδέλφειας θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό closing event στο Άλσος, την Κυριακή 26 Ιουνίου.
- Αναλυτικά το πρόγραμμα: Δευτέρα 20 Ιουνίου - "Barsol", Τρίτη 21 Ιουνίου - "Old Dog", Τετάρτη 22 Ιουνίου - "Κίτρινη Γκαζόζα", Πέμπτη 23 Ιουνίου - "Libertine Drinkery", Παρασκευή 24 Ιουνίου - "B-kouti".
Τι θα πιεις, πού
Στο "Old Dog" πρωταγωνιστής θα είναι το gin, με τρεις επιλογές: Ένα Fig Martini (αρωματισμένο με φύλλα σύκου), ένα προσαρμοσμένο Mulata Daiquiri (με gin, συν ένα λικέρ από υπολείμματα καφέ) και ένα βοτανικό και ελαφρώς αλμυρό Last Word.
Στο "Libertine Drinkery" τον πρώτο λόγο θα έχει το ουίσκι, που θα αποτελέσει τη βάση για τρεις συνταγές: Στη μία -το What's Up Peach- θα συνεργάζεται με το ροδάκινο, στην άλλη -Perfext Pear- με βανίλια, αχλάδι και ginger beer και στην τελευταία -Dorothy- θα συναντήσεις ένα ενδιαφέρον mix bourbon και λευκής σοκολάτας.
Στο "Barsol" θα βρει κανείς τρία ποτά με τεκίλα, gin και ρούμι αντίστοιχα. Το πρώτο θα ονομάζεται Japanese Paloma και πρόκειται για μία παραλλαγή του κλασικού cocktail, με τη χρήση yuzu. Στο δεύτερο, Eclipse, το gin μαγειρεύεται με μαύρη σοκολάτα και αναμιγνύεται με cordial περγαμόντο και σιρόπι αχλαδιού, συν παγωμένη λευκή σοκολάτα στο χείλος του ποτηριού. Και το τρίτο φέρει την ονομασία New Way (Pina Colada), σε μία εναλλακτική εκδοχή του ρουμένιου cocktail, με cordial ανανά και αφρό καρύδας.
Στο "B-kouti" σε περιμένουν τα Two Smoking Barrels (με ρούμι, μάνγκο, κανέλα, αμύγδαλο και τζίντζερ), Tres Fuegos (με τεκίλα, αγαύη, βανίλια, μάνγκο, λάιμ και δυόσμο) και Yellow Moon (με gin, τζίντζερ, περγαμόντο και λεμόνι).
Η "Κίτρινη Γκαζόζα", τέλος, θα σερβίρει τα Rumballo (με butter caramel infused ρούμι, cordial ανανά, σιρόπι butterscotch), Mellow Gin (με mellow cordial, gin, σιρόπι μελιού και λάιμ) και το Mexical (με τεκίλα, πικάντικο σιρόπι αγαύης και εσπεριδοειδή).