Στο "Odori", η αισθητική του βερμούτ έχει τον πρώτο λόγο

6 χρόνια μετά την εμφάνισή του, το "Odori" διατηρεί ατόφια τα περισσότερα από τα assets του, προσθέτοντας σε αυτά και ένα πολύ ενδιαφέρον νέο μενού ποτών.

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ODORI

Ολοζώντανα all-day vibes και πάντοτε γεμάτα τραπεζάκια στον χώρο της πλατείας, εξαιρετικά οικείο εσωτερικό με ατμόσφαιρα παλιάς εξοχικής Ιταλίας και ένας αδιαμφισβήτητος σοφιστικέ πρωταγωνιστής, που δεν είναι άλλος από το βερμούτ. Πέρα από τα προαναφερθέντα δυνατά στοιχεία του, το "Odori” τρέχει εδώ και έναν μήνα ένα νέο μενού ποτών που ονομάζεται Aesthetics και, όπως καταλαβαίνεις, έχει δοθεί σε αυτόν ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική - τόσο στα ίδια τα ποτά όσο και στη διαμόρφωση του καταλόγου. Χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Aperitivo, Sense of Classics, Imagination και Virgin.

Αισθητική και επιλογές

Η πρώτη εκπροσωπεί αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Κλασικές επιλογές της κατηγορίας έχουν υποστεί twists, εμπλουτισμένα με το house βερμούτ του "Odori”. Από τις 5 επιλογές εδώ ξεχωρίζει το Montana Americano: Μία ιδιαίτερη παραλλαγή του Americano, στο οποίο χρησιμοποιούνται δύο βερμούτ (ένα dry και ένα λευκό) για ισορροπία, τα οποία μαζί με ένα λευκό bitter (που παίζει το ρόλο του Campari) διαμορφώνουν το γευστικό του προφίλ. Ένα αχλάδι σε ώσμωση παίζει το ρόλο της πολύ ενδιαφέρουσας γαρνιτούρας.

ODORI ΝΕΑ ΠΟΤΑ 4
Το διαυγές Montana Americano, με την πολύ ιδιαίτερη γαρνιτούρα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα ποτά του section Sense of Classics, από τα οποία ξεχωρίζει το best seller Odori Rested Negroni, με blend από δύο διαφορετικά gin και τέσσερα διαφορετικά βερμούτ, γεγονός που τονίζουν αρκετά τα πικρά του στοιχεία, του προσθέτουν βάθος και πολυπλοκότητα. Εξίσου ενδιαφέρον και το Vermouth Fizz -παραλλαγή του Gin Fizz- με βάση το ξηρό βερμούτ και ένα πολύ ωραίο cordial από νερό πορτοκαλιού, ράσμπερι και ρόδι.

ODORI ΝΕΑ ΠΟΤΑ 1
Το εμφιαλωμένο Garden in a Bottle ενδείκνυται για τους fans του συνδυασμού gin/αγγούρι.

Στην περίπτωση του Imagination, ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος άφησε τη φαντασία της ομάδας του (Παναγιώτη Κουτσάγια, Αναστασία Τριανταφυλλίδη, Λεωνίδα Σεντούκα) ελεύθερη και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να θεωρηθεί γοητευτικό. Το καταλαβαίνεις απλά και μόνο δοκιμάζοντας το Illusionist, μία highball version του Porn Star Martini, σε έναν εξόχως επιτυχημένο pop πειραματισμό ή το γεμάτο μπουρμπουλήθρες Garden in a Bottle – ενδείκνυται για τους fans του συνδυασμού gin/αγγούρι.

ODORI ΝΕΑ ΠΟΤΑ 2
Tο Illusionist, μία highball version του Porn Star Martini.

Κλείνοντας, το "Odori” έχει εναρμονιστεί πλήρως με το πνεύμα και τις τάσεις της εποχής, που θέλουν να υπάρχουν σε κάθε μενού οποιουδήποτε αξιόλογου μπαρ στον πλανήτη και μερικές προτάσεις με λιγότερο ή και καθόλο αλκοόλ. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο πεδίο Virgin, όπου υπάρχουν δύο non-alcoholic (το Botanical Painting με Seedlip Groove 42 και non-alcoholic gin και το Tropical Lemonade με mix φρούτων και σόδα), μία σε low ABV (το Raspberry Pill με μαστίχα Skinos και IPA μπίρα με raspberry) και μία σε low calories (το Silhouette με βότκα Ketel One Grapefruit & Rose, matcha και αγαύη). Σε όλα έχει γίνει εξίσου σοβαρή δουλειά και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Plus: Ο Νίκος Σωτηρόπουλος (Vezene, Nolita, Fratti Bistro, The Eatalians-Mario & Luigi) έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό τα ηνία της κουζίνας στο "Odori", παρουσιάζοντας δημιουργίες εμπνευσμένες από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Νάπολης, με έμφαση στην πίτσα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες που προέρχονται από την Ιταλία.

Περισσότερες πληροφορίες

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.