Κάτι τρέχει στο παλιό "Gin Joint"

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ GIN JOINT Instagram/ @theginjoint

Τον Δεκέμβριο του 2019, ένα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά μπαρ που εμφανίστηκαν ποτέ στην αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική σκηνή έκανε το last call του. Το "Gin Joint", μετά από σχεδόν 9 χρόνια έντονης παρουσίας και σημαντικής προσφοράς στον χώρο σέρβιρε τα τελευταία του Gin & Tonics, Negronis και Martinis, για να κλείσει οριστικά τις πόρτες του, 2 μέρες πριν την αυγή του 2020.

"Ένα μπαρ πρέπει να αφήνει το στίγμα του. Όχι απαραίτητα με βραβεία αλλά περισσότερο με τη δημιουργία μίας κουλτούρας προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Gin Joint εξελίχθηκε σε ένα spot που το αγκάλιασε και το αγάπησε ο κόσμος, τόσο οι πελάτες όσο και οι άνθρωποι του χώρου. Έπαιξε επίσης και τον ρόλο ενός χώρου όπου κατά κάποιο τρόπο 'μαθήτευσαν' παιδιά που στη συνέχεια έφυγαν και έκαναν πολύ ωραία και σημαντικά πράγματα" μου είχε πει εκείνο το διάστημα ο Δημήτρης Κιάκος. Δε μιλήσαμε ποτέ για το αν θα ξαναδούμε κάπου, κάπως, κάποτε το "Gin Joint" ξανά. Ούτε τον ρώτησα για το τι πιστεύει πως θα γίνει ο χώρος. 

> Διάβασε ακόμη: Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Η ζωή προχωρά όμως. Κι έτσι, στον ιστορικό για την αθηναϊκή μπαρογραφία χώρο του αριθμού 1 της Χρήστου Λαδά, τα φώτα θα ανάψουν και πάλι, μέσα στο καλοκαίρι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μία ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μπίρας (εκτός Αττικής), ετοιμάζουν ένα ολοκαίνουριο spot με επίκεντρο τον ζύθο. Ακούγεται ενδιαφέρον, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την άνοιξη των αστικών taproom bars, στα οποία πρόκειται -όπως όλα δείχνουν- να προστεθεί ένα ακόμη παρεμφερές μέρος.

Περισσότερα προσεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/07/2024

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.