Για bar hopping στο Athens Cocktail Festival & Week

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Athens Cocktail Festival & Week.

ΜΠΑΡ ΧΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΓΚΕΣΤ ΣΤΟ ATHENS COCKTAIL FESTIVAL & WEEK @the_clumsies

Την ανεπίσημη αλλά τόσο ουσιαστική θέση της ανάμεσα στις μητροπόλεις του παγκόσμιου bartending θα επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά η Αθήνα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, με αφορμή το πρώτο Athens Cocktail Festival & Week. Εκτός από το διήμερο main event στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (στις 20 και 21 Μαΐου - μπορείς να κλείσεις από τώρα τα εισιτήριά σου εδώ), για αρκετές ακόμη ημέρες το κέντρο της πόλης και μερικά από τα πιο δημοφιλή μπαρ του, θα φιλοξενήσουν αρκετούς εκλεκτούς επισκέπτες σε μία μεγάλη γιορτή, που παράλληλα θα δώσει στον καθένα την ευκαιρία να απολαύσει την πρωτεύουσα υπό μία εντελώς διαφορετική οπτική - εκείνη της κουλτούρας του fine drinking και της αληθινής σημασίας του μπαρ, ενός δηλαδή χώρου όπου όλοι, ανά πάσα στιγμή είναι ευπρόσδεκτοι.

Η αρχή γίνεται όμως λίγο νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 16 Μαΐου όταν ένας bartender-θρύλος θα βρεθεί σε ένα εξίσου θρυλικό αθηναϊκό μπαρ. Ο Alex Kratena θα χαρίσει ένα exclusive βράδυ πίσω από την μπάρα και μπροστά από τα ποτά του "Baba Au Rum", το μπαρ του κέντρου που το 2021 σκαρφάλωσε στη 14η θέση των 50 καλύτερων μπαρ παγκοσμίως.

Από τον Kratena στον Beltrami και από το "The Clumsies" στο "Line"

O πολυβραβευμένος πρώην head bartender του λονδρέζικου "Artesian" (κορυφαίο μπαρ του κόσμου από το 2012 έως και το 2015) και πλέον συνιδιοκτήτης του "Tayer + Elementary" (2ο στη φετινή λίστα των World's 50 Best Bars) έχει γίνει γνωστός για τις ξεχωριστές εμπειρίες που δημιουργεί κάθε φορά για τον επισκέπτη του, καθώς και για την ιδιαίτερη προσέγγιση πάνω στα cocktails αλλά και την ευρύτερη έννοια του hospitality.

Το έτερο αθηναϊκό μπαρ των 50 καλύτερων του κόσμου, το "The Clumsies" (νο.4), θα φιλοξενήσει τόσο το περίφημο "Gucci Giardino 25" που από την Piazza della Signoria της Φλωρεντίας θα μετακομίσει για λίγο στον αριθμό 30 της Πραξιτέλους (25/05), όσο και το "Jigger & Pony" από την Σιγκαπούρη (νο. 9 στα World's 50 Best Bars και νο.2 στα Asia's 50 Best Bars, στις 26/05).

Το "Barro Negro" από την πλευρά του, με αφορμή και την World Paloma Day που γιορτάζεται στις 22 Μαΐου, θα δώσει τα ηνία του μπαρ του στους τύπους του φιορεντίνικου "Locale Firenze". Η ομάδα αυτή μάλιστα, την αμέσως επόμενη μέρα θα παραδώσει και ένα σεμινάριο. Τέσσερις ημέρες αργότερα, στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει το εξαιρετικά νόστιμο και επιτυχημένο concept Margarita’s & Oysters – που βασικά είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει το όνομά του.

Έντονο θα είναι όμως το ενδιαφέρον και στη στοά Μπολάνη, καθώς στην πάντοτε επιβλητική μπάρα του "42 Barstronomy Athens" θα παρουσιαστεί αρχικά η ομάδα του σημαντικότερου μπαρ της Κύπρου, "Lost + Found Drinkery" (στις 25/05). Ένα 24ωρο μετά, οι Αλέξανδρος Γκικόπουλος και Αλέξανδρος Σουρμπάτης θα πάρουν τη σκυτάλη, συντροφιά με το ξεχωριστό τσίπουρο O/purist.

Προχωρώντας προς τον πεζόδρομο της Πετράκη, που έχει μπει για τα καλά στα ραντάρ μας τους τελευταίους μήνες, το "The Bar In Front Of The Bar" και το alter ego speakeasy του "Rumble in the Jungle", τραβούν για άλλη μια φορά τα φώτα της bartending σκηνής.

Κατά τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, θα φιλοξενήσουν κατά σειρά τους Barney O’kane και Hugues Pollier από το παριζιάνικο "Little Red Door" (στις 23/05), τους Alessio Beltrami και Jack Micheloni από το "Paradiso" της Βαρκελώνης (25/05), καθώς και τον Antonio Parlapiano από το θαυμάσιο speakeasy της Ρώμης "Jerry Thomas" (27/05).

Τέλος, μία σειρά από ενδιαφέροντα guest bartendings θα συναντήσει κανείς και στο φρέσκο "Line" που εδώ και λίγο καιρό ανανεώνει την πιάτσα των Πετραλώνων: Στις 22/05, του Sam Orrock και Damien Guichard του "Wax On Berlin" και στις 23/05 τους Jad Ballout (από το "Dead End Paradise" της Βυρητού), Benjamin Fabio Cavagna (από το μιλανέζικο speakeasy "1930") και Moe Aljaff (από το "Two Schmucks" της Βαρκελώνης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.