"Atisbar": All day εμπειρία στο Μαρούσι

Με ατμοσφαιρική σάλα, ευρύχωρη αυλή και ενδιαφέρουσα γκάμα επιλογών για brunch ή γεύμα, το café-bar-restaurant στην οδό Φραγκοκλησιάς στο Μαρούσι είναι σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας.

Atisbar ©Λεωνίδας Τούμπανος

Βρίσκεται μια ανάσα από την πολύβουη Λεωφ. Κηφισίας, σε πόστο που το καθιστά ιδανική στάση στο ξεκίνημα της μέρας για καφέ αλλά και ένα περιποιημένο πρωινό ή και brunch τις καθημερινές και το Σάββατο. Μετά τη 1, στη μεσημεριανή ανάπαυλα, θα απολαύσετε το γεύμα σας σε χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον ενώ αποτελεί εξαιρετική επιλογή "after office" εξόδου για κρασί ή κοκτέιλ συνοδεία νόστιμου bar food. 

Atis
©Λεωνίδας Τούμπανος
Το μενού που επιμελείται ο σεφ Παντελής Πάνος περιλαμβάνει ποικιλία προτάσεων για γεύμα, brunch και bar food

Ο σεφ Παντελής Πάνος, που έχει αναλάβει τη γευστική επιμέλεια, προτείνει ένα μενού με ποικιλία επιλογών, φτιαγμένων με εποχικά υλικά, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε στιγμής της μέρας. Στην σάλα με την εντυπωσιακή μπάρα, που συνδυάζει αρμονικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία θα ξεφύγετε από το γκρι της πόλης ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην κομψή εγκατάσταση που προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κιόσκι περιτριγυρισμένο από αναρριχόμενα φυτά ενώ πολύ καλή εναλλακτική -ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει- είναι και ο άνετος εξωτερικός χώρος. Μέχρι τη 1, θα απολαύσετε έναν speciality καφέ, smoothie, τσάι matcha ή butterfly pea tea (μπλε τσάι full σε αντιοξειδωτικά) δίπλα σε νόστιμες προτάσεις όπως αυγά scrambled με χειροποίητο φρεσκοψημένο ψωμί και καραμελωμένο μπέικον. Από τη μεσημεριανή κάρτα που "τρέχει" όμως και το βράδυ, ξεχωρίζουν επιλογές όπως το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, το "Fish & Chips" που είναι λαβράκι με πατάτες και σάλτσα κάπαρης και για τους κρεατοφάγους, το διάφραγμα Black Angus ξηρής ωρίμασης με φρέσκες πατάτες και το Philly steak, επίσης με black angus. Αν αφήσετε χώρο για επιδόρπιο, το "προφιτερόλ" του σεφ θα ολοκληρώσει γλυκά το γεύμα σας.

AtisBar
©Λεωνίδας Τούμπανος
Κοκτέιλ σε νόστιμο pairing με pinsa

Υπάρχουν ωστόσο και περιορισμένες επιλογές σε pinsa, soft  tacos και bao που ταιριάζουν υπέροχα με ένα aperitivo, ένα ποτήρι κρασί ελληνικού ή ξένου αμπελώνα από την κάβα τους ή κάποια από τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Παναγιώτης Βλάχος. Η μπάρα είναι "must" δεδομένου ότι αρκετές παρασκευές όπως σιρόπια και μαρμελάδες φτιάχνονται από την ομάδα του μπαρ. Κλασικές εκδοχές αλλά και "signature βερσιόν" όπως το "Indigo Orange", με Metaxa, λικέρ μαστίχας, λάιμ, μέλι και μαρμελάδα πορτοκάλι ή το "honey fig", με βότκα, λάιμ, μέλι, τζίντζερ και μαρμελάδα σύκου δίνουν τον τόνο της ενδιαφέρουσας κάρτας ενώ στα ηχεία παίζουν soulful, exotic disco και electrοnic μουσικές από διαφορετικούς DJs καθημερινά.

Φραγκοκλησιάς 3α, Μαρούσι | Τηλ: 2106180025

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.