Η αγάπη στη "Μεγάλη Βρεταννία" έχει χρώμα... Mataroa Pink

Το premium ελληνικό gin "κεντάει" ένα pairing αξιώσεων με αφορμή τον Βαλεντίνο στη "Μεγάλη Βρεταννία".

matraroa pink

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις το άλλο σου μισό ή γιατί όχι να κανακεύσεις τον ουρανίσκο σου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου αξίζει να ακολουθήσεις το Mataroa pink, το gin που μας ταξιδεύει μέσα από τα επιλεγμένα βόταναν του σε όλη την μεσόγειο. 

Αυτή την φορά αγκυροβολεί στην καρδιά της Αθήνας, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεταννίας για ένα συνδυασμό ανθρώπων, γεύσων και cocktails που αποτελούν υπογραφή εμπειρίας. 

Στην πιο ρομαντική μέρα του χρόνου ενώνουν ένα ακαταμάχητο ζευγάρι τον σεφ των μεγειρικών περγαμηνών  Αστέριο Κουστούδη και την mixologist Giulia Cuccurullo από το πολυβραβευμένο μπαρ του Λονδίνου Artesian. Η χημεία τους είναι φανερή στο μενού που έχει σχεδιαστεί μόνο για την συγκεκριμένη μέρα και αντλεί έμπνευση από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Matarao Pink. 

Aστέριος Κουστούδης
Aστέριος Κουστούδης

H εμπειρία αποτελείται από 3 στάδια, 2 κυρίως πιάτα και ένα γλυκό με τα αντίστοιχα ανατρεπτικά και πρωτότυπα mataroa pink cocktails. 

Το πρώτο ντουέτο είναι το χειροποίητο ραβιόλι με γαρίδες, καρπάτσιο παντζαριου, βύσσινα και λάδι βανίλιας με το ανανεωτικό Herbaceous Fizz. Σε αυτό το δροσερό cocktail το gin εμπλουτίζεται με με νότες τσαγιού, δυόσμου, μέντας και λεμονιού. 

Ακολουθεί το εξαιρετικό φαγκρί poele με σάλτσα από αχνιστά μύδια, μανιτάρια και jamon iberico, που φλερτάρει το ίδιο απολαυστικά με το Herbaceous Fizz αλλά και με το Treat you self. Το τελευταίο είναι ένα πληθωρικό ποτό με mataroa pink βανίλια, βερμούτ, τριαντάφυλλο, ροζέ σαμπάνια και μιλσέικ φράουλα. 

Το φινάλε όπως επιβάλει και η μέρα είναι φουλ στο κόκκινο. Ένα περίτεχνο γλυκό με sable αμυγδάλου, cremeux φυστικιού, gel από κόκκινα φρουτα και παγωτό βανίλια βρίσκει το άλλο του μισό στο The Cherry on the top, την μείξη με mataroa pink, σέρυ oloroso, cordial, κεράσι και φιστίκι, σαμπάνια. 

14 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση στο 2103330748.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.