Η καπνιστή αναβάθμιση της Margarita

Το μυστικό παραμένει πάντοτε το ίδιο: μία πραγματικά καλή τεκίλα.

Καπνιστή Margarita

Όπως συμβαίνει με όλα τα κλασικά cocktails, έτσι και για την Margarita υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξ' αυτών είναι δίχως αμφιβολία η καπνιστή και ελαφρώς πικάντικη εκδοχή της, που όμως πάντοτε έχει έναν αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή: Την τεκίλα

Στην περίπτωση της Smoky Margarita, που μπορεί να τη συναντήσεις και ως Horseshoe Margarita (στην περίπτωση που χρησιμοποιείται τεκίλα Herradura Silver), το απόσταγμα αγαύης παντρεύεται με σκωτσέζικο ουίσκι και χυμό εσπεριδοειδών, σε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα. 

Υλικά 

  • 1 μεζούρα τεκίλα 
  • 1/2 μεζούρα σκωτσέζικο ουίσκι
  • 1/2 μεζούρα Grand Marnier 
  • 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό lime
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι αγαύης
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.
  2. Ανακινείς και σουρώνεις σε ποτήρι coupe.
  3. Γαρνίρεις με αποξηραμένη φέτα λεμονιού.

Tip: Για να δώσεις ένα πιο πικάντικο twist μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη αποξηραμένο μάνγκο και σκόνη τσίλι.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.