NFTs τώρα και στο μπαρ

Τα crypto-cocktails είναι κάτι που θα έπρεπε να περιμένουμε.

NFT κοκτέιλ

Το κυνήγι θησαυρού μέσω NFT που ξεκίνησε το 2021 αναμένεται να συνεχιστεί και το νέο έτος, με σχεδόν κάθε έκφανση της καθημερινότητας να μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς κρυπτο-τέχνης. Σε ένα μπαρ κοντά σου λοιπόν -ή και μακριά, πολύ μακριά- τα crypto-cocktails είναι ένα ακόμη trend (;) που θα δούμε στον κόσμο του ποτού.

Συμβαίνει ήδη

Τον περασμένο Απρίλιο, η νεοϋορκέζικη αλυσίδα Quality Eats πούλησε ένα crypto-cocktail έναντι 0.75 Ethereum. Με βάση την ισοτιμία έως και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μιλάμε για €2.580. Πολλά χρήματα για ένα ποτό που δεν πίνεται.

Η Quality Eats δώρισε το ποσό στο ROAR NY, έναν οργανισμό που στηρίζει τον κλάδο της εστίασης στο δύσκολο διάστημα των δύο τελευταίων ετών στη Νέα Υόρκη. 

Ένα από τα πιο φιλόδοξα NFT projects, όπως αναφέρει το PUNCH, αφορά το Himkok, ένα από τα πιο δημοφιλή όσο και καινοτόμα μπαρ στη Νορβηγία.

Το μπαρ του Όσλο, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, παρουσίασε ένα ολόκληρο μενού ως NFT με 13 κοκτέιλ, σε συνεργασία με την  illustrator Esra Røise. Κάθε ψηφιακό έργο συνοδευόταν και από ένα πιστοποιητικό γνησιότητας, ενώ τα έσοδα διατέθηκαν και εδώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη από brands όπως τα Michter’s, Cointreau και Martini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quality Eats (@quality_eats)

Ναι, αλλά γιατί;

Τι ακριβώς μπορούν να κάνουν οι bartenders μέσω των NFTs; Ας πούμε πως είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία ώστε να κατοχυρώσουν τις συνταγές τους και να διεκδικήσουν δυνητικά την ιδιοκτησία τους, αν τις δουν κάπου αλλού. Ήδη κάποιοι το κάνουν. Αυτό βέβαια είναι ασαφές καθώς δεν υπάρχει σε καμία χώρα σχετικός νόμος πνευματικών δικαιωμάτων όσον αφορά τις συνταγές, τόσο στο ποτό όσο και στο φαγητό.

Ο κόσμος των spirits βλέπει επίσης μία ακόμη προοπτική: Τα NFTs να λειτουργούν σαν μία πηγή εισοδήματος αλλά ταυτόχρονα να είναι και ένα μοναδικό σουβενίρ για τους πελάτες.

Κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης θα κοιτάζει το NFT του, θα το συνδέει με τις αναμνήσεις από το αγαπημένο του μπαρ, επεκτείνοντας την εμπειρία φιλοξενίας που το τελευταίο προσφέρει.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.