"The single cask bar Athens": Ένα whisky bar μέσα σε ένα άλλο bar

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στην Αθήνα το «The single Cask bar», στο speakeasy bar του «42», το «Angus Hudson», ανεβάζοντας την εμπειρία πίνειν ουίσκι στην πόλη. Τι είναι όμως το «The Single Cask Bar»;

single cask bar

H νέα τάση στην παραγωγή του ουίσκι ακούει στο όνομα "ανεξάρτητοι εμφιαλωτές", οι οποίοι διαλέγουν διάφορα ουίσκι άλλων αποστακτηρίων με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο προϊόν με ανεξάρτητο τρόπο παλαίωσης και εμφιάλωσης. Στην Σιγκαπούρη, με έμπνευση τους "ανεξάρτητους εμφιαλωτές", λειτουργεί το "The Single Cask bar" με απίστευτη επιτυχία. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα whisky bar είναι ότι σερβίρει μόνο single cask ανεξάρτητων εμφιαλωτών, δηλαδή ουίσκι που εμφιαλώνονται μόνο από ένα βαρέλι και προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του συγκεκριμένου ποτού να το απολαμβάνουν όπως θα έκαναν στο ανοιχτό βαρέλι ενός αποστακτηρίου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το κάθε Single Cask είναι μοναδικό, σπάνιο, με περιορισμένη διαθεσιμότητα και για αυτό η λίστα ανανεώνεται πολύ συχνά, όπως και το ενδιαφέρον των επισκεπτών να επιστρέψουν για να ανακαλύψουν τη νέα παρτίδα.

single_cask_42

Το "The Single Cask" της Σιγκαπούρης για πρώτη φορά ταξίδεψε στην Αθήνα και βρήκε τον κατάλληλο χώρο για να φιλοξενηθεί, στο speakeasy bar του "42", το κομψό και πολύ βρετανικό "Angus Hudson".

Εκεί, ανάμεσα σε δερμάτινους καναπέδες και πολυθρόνες, ξύλινες σκαλιστές λεπτομέρειες και ρετρό διακόσμηση από την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ξεχωριστές εμφιαλώσεις.

Την επιμέλεια του project για την Ελλάδα έχει ο γνωστός whisky expert Τεό Σπυρόπουλος, o οποίος είναι ο European brand ambassador of TSC, συγγραφέας του πρώτου ελληνικού βιβλίου για το ουίσκι "Τρία Χρόνια & Μια Ημέρα" και whisky import manager της κάβας Ανθίδη.

Επειδή ο χώρος είναι πολύ μικρός, θα λειτουργεί με κρατήσεις στο προφίλ του bar στο Instagram.

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.