H νέα τάση στην παραγωγή του ουίσκι ακούει στο όνομα "ανεξάρτητοι εμφιαλωτές", οι οποίοι διαλέγουν διάφορα ουίσκι άλλων αποστακτηρίων με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο προϊόν με ανεξάρτητο τρόπο παλαίωσης και εμφιάλωσης. Στην Σιγκαπούρη, με έμπνευση τους "ανεξάρτητους εμφιαλωτές", λειτουργεί το "The Single Cask bar" με απίστευτη επιτυχία. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα whisky bar είναι ότι σερβίρει μόνο single cask ανεξάρτητων εμφιαλωτών, δηλαδή ουίσκι που εμφιαλώνονται μόνο από ένα βαρέλι και προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του συγκεκριμένου ποτού να το απολαμβάνουν όπως θα έκαναν στο ανοιχτό βαρέλι ενός αποστακτηρίου.
Όπως αντιλαμβάνεστε, το κάθε Single Cask είναι μοναδικό, σπάνιο, με περιορισμένη διαθεσιμότητα και για αυτό η λίστα ανανεώνεται πολύ συχνά, όπως και το ενδιαφέρον των επισκεπτών να επιστρέψουν για να ανακαλύψουν τη νέα παρτίδα.
Το "The Single Cask" της Σιγκαπούρης για πρώτη φορά ταξίδεψε στην Αθήνα και βρήκε τον κατάλληλο χώρο για να φιλοξενηθεί, στο speakeasy bar του "42", το κομψό και πολύ βρετανικό "Angus Hudson".
Εκεί, ανάμεσα σε δερμάτινους καναπέδες και πολυθρόνες, ξύλινες σκαλιστές λεπτομέρειες και ρετρό διακόσμηση από την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ξεχωριστές εμφιαλώσεις.
Την επιμέλεια του project για την Ελλάδα έχει ο γνωστός whisky expert Τεό Σπυρόπουλος, o οποίος είναι ο European brand ambassador of TSC, συγγραφέας του πρώτου ελληνικού βιβλίου για το ουίσκι "Τρία Χρόνια & Μια Ημέρα" και whisky import manager της κάβας Ανθίδη.
Επειδή ο χώρος είναι πολύ μικρός, θα λειτουργεί με κρατήσεις στο προφίλ του bar στο Instagram.