Μια «Zebra» καλπάζει στο Ψυχικό

Πήγαμε για after office drinks στο νέο cocktail bar του Ψυχικού με τις δυνατές συνεργασίες, δοκιμάσαμε τα κοκτέιλ της λίστας του σε συνδυασμό με bar food από τη fusion κουζίνα του και αναμεταδίδουμε.

Μια «Zebra» καλπάζει στο Ψυχικό

Το «Zebra» εγκαταστάθηκε στις αρχές του φθινοπώρου στην οδό Περικλέους –ακριβώς πίσω από την πιάτσα με τα all-day bars του Νέου Ψυχικού– και δύο μήνες μετά έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του. Είναι το πιο πολυσυζητημένο μπαρ της νέας σεζόν, μιας και η άφιξή του συνοδεύεται από την επιστροφή του Χρήστου Χουσέα στην ενεργό δράση, μέσω της επιμέλειας της cocktail list. Επισκεφτήκαμε το νέο μπαρ του Ψυχικού, για να δούμε αν ανταποκρίνεται στο hype που έχει δημιουργήσει, και –spoiler alert– μας άρεσε πολύ.

Φτάνοντας έξω από το μπαρ, σε άλλη μία έξοδο της covid εποχής και με τα νέα μέτρα για την εστίαση να έχουν μόλις επιβληθεί, το προσωπικό τσέκαρε τα πιστοποιητικά και τις ταυτότητές μας, προτού μας οδηγήσει στο εσωτερικό. Στον κομψό του χώρο με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τις ιδιαίτερες ταπετσαρίες και τους βελούδινους καναπέδες, τη ματιά μας έκλεψε η καλοφωτισμένη, χάλκινη μπάρα-κομψοτέχνημα που άνετα θα συναντούσες σε κάποια μεγάλη πόλη της Ευρώπης. Η ατμόσφαιρα του χώρου έχει την αύρα ενός κλασικού μπαρ με μοντέρνες πινελιές να το φωτίζουν, όπως το funky εικαστικό που κοσμεί έναν από τους τοίχους του. Δυνατό του σημείο είναι και η καταπράσινη αυλή που κρύβει στο πίσω μέρος, για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους πιο ήσυχα.

Μια «Zebra» καλπάζει στο Ψυχικό - εικόνα 1

Επιπλέον, το «Zebra» έχει επενδύσει στην καλή ποιότητα του ήχου, είτε αυτό αφορά τους γνωστούς DJs της πόλης που εναλλάσσονται στα decks είτε την ηχητική εγκατάσταση που του επιτρέπει έναν καθαρό ήχο, ακόμα και σε υψηλές εντάσεις, χωρίς όμως να εμποδίζει την άνετη συνομιλία με την παρέα σου. Στην επίσκεψή μας την περασμένη Τρίτη πετύχαμε στα decks τον Iznogood (aka Γιάννης Γεωργούλιας), με επιλεγμένα soundtracks και blues να ξεχύνονται από τα ηχεία, όσο εμείς πιάναμε θέση στα άνετα σκαμπό της μπάρας. Δεν θα μπορούσαμε να μην παρατηρήσουμε τις φιάλες που κοσμούν τα ράφια του μπαρ, με ορισμένες αρκετά σπάνιες να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις πιο γνώριμες, αλλά και πάλι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες.

Με μια γρήγορη ματιά στην cocktail list του έμπειρου Χρήστου Χουσέα, την οποία εκτελούν με μαεστρία ο Ηλίας Μαρινάκης και η ομάδα του (Χάρης Κύπρης, Παναγιώτης Θεοφάνης και Τάσος Ανδρέου), θα βρεις έξι κλασικά κοκτέιλ και τις ισάριθμες παραλλαγές τους, sparkling κοκτέιλ και προτάσεις με (πάρα) πολύ, λίγο ή καθόλου αλκοόλ, επιλογές ικανές να καλύψουν όλα τα drinking γούστα. Εμείς ξεκινήσαμε με τα sparkling, δοκιμάζοντας το δικό τους Zebra Spritz με Martini Bitter αρωματισμένο με φράουλες, Aperol, homemade νέκταρ μαύρου κάρδαμου με κακάο, prosecco και bitters γκρέιπφρουτ, αλλά και το γλυκόξινο και αναζωογονητικό Sgroppino, με βότκα, λιμοντσέλο, σορμπέ από λεμόνια και φράουλες, γάλα αμυγδάλου, prosecco και, για γαρνιτούρα, flakes καρύδας και αμυγδάλου.

Μια «Zebra» καλπάζει στο Ψυχικό - εικόνα 2

Συνεχίσαμε με τα twist σε κλασικές συνταγές, επιλέγοντας τόσο για τη δοκιμή όσο και για την απόλαυση, το Major Arcana, τη δική τους παραλλαγή στη Margarita, με ένα blend από παλαιωμένες τεκίλες, ρούμι, ελαιοσάκχαρα από γκρέιπφρουτ και Cointreau αρωματισμένο με χαμομήλι και φλούδες εσπεριδοειδών. Το πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, όμως, ανήκει δικαιωματικά στο Palo Santo, ένα κοκτέιλ παραλλαγή του Mai Tai, που καπνίζεται μπροστά σου με το ιερό ξύλο από το Περού (εξ ου και το όνομά του), το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ίνκας για πνευματική θεραπεία και καλοτυχία.

Όσο για την κάρτα της fusion κουζίνας του, αυτή περιλαμβάνει bar food προτάσεις (από σεβίτσε και ταρτάρ μέχρι mini burgers) που μπορούν να ικανοποιήσουν τις βραδινές λιγούρες. Επιλέξαμε να συνοδεύσουμε τα ποτά μας με πιάτα που μπορείς να καταναλώσεις με άνεση στην μπάρα, όπως καψαλισμένα ενταμάμε, γεμιστές ελιές με αμύγδαλο αρωματισμένες με yuzu, φανταστικές πιπεριές με miso και bonito flakes, μια δροσερή και αρωματική φοκάτσια με καπνιστό σολομό και τις πεντανόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με μαύρο σκόρδο, panko και μελάνι καλαμαριού.

Σημειώστε ότι το «Zebra» ανοίγει από τις 6 μ.μ. για after office και βραδινή έξοδο, ενώ από το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και κάθε σαββατοκύριακο θα ανοίγει από τις 11 π.μ. για καφέ και brunch.

Περισσότερες πληροφορίες

Zebra Bar

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.