Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο

Ο άνεμος φέρνει καβουρντισμένα αρώματα στους δρόμους της Κυψέλης, στην Ηλιούπολη τα κοκτέιλ ανταγωνίζονται στα ίσα γεύσεις της Άπω Ανατολής και η πλατεία του Αμαρουσίου μεταμορφώνεται σε εξωτικό προορισμό παντός καιρού.

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο

Ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ενδεικτικός μήνας για τις εξελίξεις της χειμερινής σεζόν, καθώς με την επιστροφή μας συναντάμε τα φρέσκα δείγματα και τις τάσεις που ζυμώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη. Ανάμεσα στις τελευταίες αφίξεις που τράβηξαν το ενδιαφέρον, τρία διαφορετικά κόνσεπτ μας βγάζουν στη γύρα σε Κυψέλη, Ηλιούπολη και Μαρούσι.

«Williwaw», Κυψέλη

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο - εικόνα 1
Στον λιτό χώρο του «Williwaw» μας τραβάνε τα αρώματα φρεσκοκομμένου καφέ

Πήρε το όνομά του από τον ξαφνικό άνεμο που κατεβαίνει από το βουνό, και φέρνει ευωδιές φρεσκοκομμένου καφέ σε όσους κατηφορίζουν τη φαρδιά και σκιερή οδό Κερκύρας. Το νέο spot της περιοχής βάζει στο επίκεντρο τον ποιοτικό και φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ. Ο χώρος του, στο ισόγειο μιας διατηρητέας πολυκατοικίας με υπέροχο μωσαϊκό, παλιά μεταλλικά στοιχεία και ξύλο, μας ταξιδεύει στην Κυψέλη του ’60 αποπνέοντας νοσταλγική αύρα. Ο εσωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε όπου και αν καθίσεις να μπορείς να βλέπεις τους baristas, που ετοιμάζουν εκείνη την ώρα τον καφέ σου. Στον κατάλογό τους βρίσκεις ένα αποκλειστικό blend με ζεστά αρώματα και μονοποικιλιακούς καφέδες από Αιθιοπία και Κολομβία. Έξτρα λόγος για συχνές επισκέψεις είναι οι καφέδες που εναλλάσσονται συχνά πυκνά, όπως αυτός από την Κρήτη που σερβίρεται αυτή την περίοδο. Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με αλμυρές παρασκευές που φτιάχνονται σε καθημερινή βάση, όπως η ζουμερή φοκάτσια, αλλά και γλυκές επιλογές, όπως η πάστα φλόρα.

Κερκύρας 69, Αθήνα, 2108220745

«Akira sushi bar», Ηλιούπολη

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο - εικόνα 2
Το σούσι από την ψαριά της ημέρας δένει με μείξεις που αγκαλιάζουν την Άπω Ανατολή στο «Akira»

Αλλάζουμε γειτονιά και πάμε σε ένα sushi bar, που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Ξεκινώντας από το χώρο, η αισθητική του φλερτάρει με πιο μοντέρνες πινελιές, ντυμένες με πλακάκι και γρανίτη. Επίσης, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη λίστα των κοκτέιλ, που καταλαμβάνουν ισάξια θέση με το φαγητό στην εντυπωσιακή ενιαία μπάρα. Εκτός από τη χωροταξική συνύπαρξή τους, οι μείξεις του βραβευμένου bartender Κάρολου Έτεφανγκ μοιράζονται και υλικά από την ιαπωνική κουλτούρα, σαν το yuzu και το sake, όπως το μπεστ σέλερ Tonino. Ζητήστε συμβουλές για να συνοδεύσετε το κοκτέιλ σας με φρεσκότατα ρολάκια, καθώς το ψάρι έρχεται κάθε μέρα από συνεργαζόμενο ψαροντουφεκά, ενώ ο τόνος φτάνει απευθείας από την Κάλυμνο.

Μ. Μπότσαρη 6-8, Ηλιούπολη, 2109911022

«Diego Garden», Μαρούσι

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο - εικόνα 3
Το «Diego» έφερε στο Μαρούσι εξωτική αύρα, σε σέικερ και πιάτα

Τελευταία στάση το Μαρούσι, που ανανεώνεται και μπαίνει πάλι δυναμικά στα μπαρίστικα πράγματα με την εμφάνιση του «Diego Garden». Το ψαγμένο μπαρ μεταμόρφωσε την πλατεία δίπλα στο σταθμό σε τροπικό νησί γεμάτο μπαμπού, μαξιλάρες, ψάθινα φωτιστικά, εξωτικά φυτά και αναπαυτικούς καναπέδες. Στην εντυπωσιακή εξωτερική μπάρα, ο Ray μιξάρει τις ανεβασμένου επιπέδου συνταγές του. Δοκιμάστε το νόστιμο Save the peach, την εξαιρετική Paloma, την άψογα ισορροπημένη και δροσερή Margarita, ενώ οι λάτρεις των κλασικών θα ευχαριστηθούν το Negroni και το Whisky Sour. Για να τα συνοδεύσετε, στα οπωσδήποτε είναι η γευστική pinsa romana peperone και το ζουμερό homemade burger Pasadena.

Περικλέους 1, Μαρούσι, 2106146686

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Athens Rum & Whisky Festival, η επιστροφή: Ρούμι και ουίσκι στο καθιερωμένο γευστικό τετ-α-τετ

Το premium ραντεβού με τις σημαντικότερες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι έρχεται και πάλι, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/11/2024

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.