Αν δεν καταφέρατε να εγκαταλείψετε την πόλη για διακοπές ή αν χρειάζεστε λίγη ακόμα απόσταση από το πολύβουο κέντρο, υπάρχει λύση για να περάσετε τις καλύτερες καλοκαιρινές στιγμές δίπλα στο σπίτι σας. Αρκεί μόνο να βάλετε στον πλοηγό την Αθηναϊκή Ριβιέρα, με πρώτη στάση το all time classic bar restaurant «Ark». Φέτος, το εμβληματικό μπαρ συνεργάζεται με τον Βασίλη Κυρίτση, έναν από τους καλύτερους Έλληνες bartenders, μπαίνοντας ξανά στο νούμερο ένα της λίστας αποδράσεων. Ο
Βασίλης, μετά από τόσα επιτυχημένα χιλιόμετρα στις μπάρες, ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι ζητάμε από τις λίστες του και το εκφράζει με ένα κεντημένο μενού τεσσάρων κατηγοριών, δουλεμένο με ελληνικά προϊόντα, υψηλές τεχνικές και φαντασία. Κάθε κατηγορία είναι εμπνευσμένη από διαφορετικά συναισθήματα και διαθέσεις, ξεκινώντας με τις «Happy and Sunny» συνταγές, σαν το Passion is Everywhere, προχωρώντας σε ένα «Relax Mood» και το εξαιρετικό Sexy Spritz, και σοβαρεύοντας στην τρίτη ενότητα «Being in Nobility», με σοφιστικέ ποτά όπως το King Fashioned. Τέλος, έρχεται το «After Hangover», με ένα συγκλονιστικό Bloody Mary.
Συνεχίζουμε παραλιακά, με κατεύθυνση τη Βάρκιζα, για να χαλαρώσουμε και να αποφορτιστούμε στο καλόγουστο, boho σκηνικό του «Coyoacan Playa». Ο χώρος, που έχει πάρει το όνομά του από την γειτονιά της Φρίντα Κάλο στο Μεξικό, απλώνει τη θερινή δράση του στις αναπαυτικές ξαπλώστρες της παραλίας, στις τεράστιες μαξιλάρες που προσφέρουν απίστευτο lounge και, φυσικά, στο στιλάτο εστιατόριο. Δεν έχει και τόση σημασία πού θα καθίσετε. το σίγουρο είναι ότι θα γευτείτε τροπικά κοκτέιλ όπως το ακαταμάχητο Coyo Mule με βότκα, μάνγκο, passion fruit και πουρέ από xumbo ή το –προσωπικό αγαπημένο– Leon, με βάση την τεκίλα. Όσον αφορά το τελευταίο, αξίζει να το συνδυάσετε με τη συγκλονιστική παέλια για δύο, για έξτρα δόσεις απόλαυσης.
Αλλάζουμε ρότα για να βρεθούμε στο talk of the town της φετινής σεζόν, το «άτακτο» «Nakal State of Mind» στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί, η λίστα του Άρη Χατζηαντωνίου σε προκαλεί για κοκτεϊλοποσία πριν και μετά τις βουτιές. πρώτα με σνακ από το μπαρ on the beach και αργότερα για να συνοδέψεις τα νόστιμα πιάτα του εστιατορίου. Ο βραβευμένος mixologist έχει συνθέσει έναν κατάλογο που πρέπει να δοκιμάσεις, χωρισμένο σε upper level gin tonic, σε beach love drinks, όπως το Royal Caipi με ανανά μαγειρεμένο με κάρδαμο, κανέλα και γλυκά πιπέρια, ζευγαρωμένο με ρούμι, και σε umami μείξεις που κάνουν πάσα και παρέα στα έθνικ πιάτα της Ιωάννας Μπουρλόκα. Πολύ δυνατό είναι το Bee’n‘c, που συνδυάζει το καραμελωμένο σιρόπι ξανθιάς μπίρας με Johnnie Walker Black Label και δένει υπέροχα με το πιάτο Sea Garden, με φιλεταρισμένο λαβράκι που περιβάλλεται από λαχανικά και αχνιστά μύδια.