Bar 8: Στιλάτα food and drinks στη «Μεγάλη Βρεταννία»

Σαμπανιζέ ωραία φάση σ’ αυτή την προχωρημένη ιδέα σύγχρονου μπαρ μετά μοντέρνου φαγητού.

Bar 8: Στιλάτα food and drinks στη «Μεγάλη Βρεταννία»

Οι ψαγμένοι της πόλης ξέρουν ότι στην πίσω μεριά του «GB Roof Garden» υπάρχει ένα διαμαντάκι με θέα τον φωτισμένο Λυκαβηττό. Το «Bar 8» έχει πολύ ωραία αύρα, ενορχηστρωμένη από τη θέα, φυσικά, αλλά και από τους φωτισμένους κυματισμούς του ξύλου και το φυσιοκρατικό χαλί στον κρεμαστό κήπο του τοίχου. Είναι το πιο μοντέρνο στοιχείο στο βαρύ όνομα της «Μεγάλης Βρεταννίας», και η προνομιακή του θέση συμπληρώνεται από τις καινοτομίες που εφαρμόζει ο executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης. Διότι ναι μεν έχουμε ένα πολύ καλό και ενημερωμένο μπαρ με σπέσιαλ και limited edition ποτά και πολύ καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά το «Bar 8» είναι ένα αλλιώτικο food and drinks bar, καθώς έχει τη δική του μικρή κουζίνα, απ’ όπου σερβίρονται ωμά ή ψήνονται επιτόπου από τους σεφ λαχταριστοί μεζέδες για να τους συνδυάσετε με τα κοκτέιλ σας.

Το μενού χωρίζεται στα δύο, και πιο συγκεκριμένα στα στρείδια και στα υπόλοιπα. Από τις έξι προτάσεις στρειδιών οι μισές είναι κρύες και ωμές παρασκευές και οι άλλες ψητά στη σχάρα. Έχεις λοιπόν το κλασικό σερβίρισμά τους με λεμόνι και σάλτσα mignonette για να χαρείς τον αφροδισιασμό τους, αλλά έχεις και πιο σύνθετες προτάσεις σαν εκείνα που στο όστρακό τους μπαίνει σέλερι, βότκα και σπάνιος καπνιστός σολομός «le jalik».

Στα ζεστά, τώρα, η νοστιμάδα μιας κρούστας από παρμεζάνα, μπριός, λάιμ και βούτυρο γράφει πάνω στην καπνισμένη-ψητή σάρκα τους και συμπληρώνεται ταιριαστά από αβγοτάραχο, ενώ στο άλλο, με καπνιστή πανσέτα και απαλή κρέμα γκοργκοντζόλας, η θάλασσα είναι το καρύκευμα και όχι το κυρίως θέμα. Η ποικιλία των στιλάτα σερβιρισμένων μεζέδων απλώνεται σε γευστικότατο τόνο tataki με κρούστα φυκιού – σουσαμιού με wafu dressing που εξιδανικεύει μια μαρμελάδα λάιμ, μια τραγανότατη γαρίδα τεμπούρα σε χειροποίητο taco σ ένα πετυχημένο fusion με salsa αβοκάντου-ροδάκινου και κρέμα από κάσιους με μελάνι σουπιάς, περιποιημένο yakitori και, τέλος, μαυλιστικές φέτες γιαπωνέζικου μοσχαριού hida wagyu στα κάρβουνα με σάλτσα miso – τρούφας. Ξεκίνησα να πίνω ωραιότατο dry martini με limited Hendrick's Lunar, συνέχισα με το εκρηκτικά μεστό και φρουτώδες Clemente Spritz με πούλπα μανταρινιού και κατέληξα σ ένα αεράτο Barfly με Bourbon και καπνιστό σιρόπι σφένδαμου.

Hit parade

Bar 8: Στιλάτα food and drinks στη «Μεγάλη Βρεταννία» - εικόνα 1

Στρείδι – λουΐζα -χαβιάρι
Η φρεσκάδα της θάλασσας και ο αισθησιασμός της σάρκας του ωμού στρειδιού, σε μια σύνθεση που παίζει δυναμικά με πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και μαστίχα και τη φουντουκάτη γεύση του χαβιαριού, έχοντας σαν σημείο ισορροπίας μια γευστικότατη κρέμα λουΐζας.

Bar 8: Στιλάτα food and drinks στη «Μεγάλη Βρεταννία» - εικόνα 2

Στρείδι – μάνγκο –τσίλι - κορίανδρος
Φουλ του εξωτισμού με το χλιαρό στρείδι να κολακεύεται από μια βεντάλια εξωτικών γεύσεων όπως το ώριμο μάνγκο, αλλά και το χυμό του μαζί με τζίντζερ, τον φρέσκο κορίανδρο και λάδι αρωματισμένο με τη χάρη του, και μετρημένη κάψα τσίλι.

Bar 8: Στιλάτα food and drinks στη «Μεγάλη Βρεταννία» - εικόνα 3

Ταρτάρ μοσχαριού –σόγια και εσπεριδοειδή – καπνιστό χέλι
Βουτιά σε umami νοστιμάδα μέσω ενός μοσχαριού που καρυκεύεται από μια σάλτσα σόγιας και εσπεριδοειδών. Μια κρέμα από καπνιστό χέλι Γείτονα του προσθέτει μια ωραία καπνιστή λιπαρότητα, και τα τσιπς μωβ καλαμποκιού τραγάνισμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου αυτή τη στιγμή

Όλα όσα δείχνει η έγκριτη λίστα του Drinks International, που μόλις δημοσιεύτηκε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/01/2025

O Vendex εγκαινιάζει τα Velocity Clubnights για το 2025

Τη raw, industrial techno του Vendex στο "Oddity" θα πλαισιώσουν οι Cirkle και Ate b2b Salin.

Γιατί να κάνεις Dry January και τι θα βρεις δίχως αλκοόλ στις αθηναϊκές μπάρες

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους προσφέρει μία καλή ευκαιρία αποχής από το (πολύ) αλκοόλ. Κάτι που, ευτυχώς, σημαίνει όμως πως δε θα σου λείψει η αγαπημένη σου μπάρα.

Η αναβαθμισμένη sprezzatura του "Felicita"

Το δημοφιλές aperitivo bar του Ρουφ παραμένει οργανικά αλέγρο, εμπλουτίζοντας ωστόσο τη γευστική του πρόταση, τόσο σε οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι όσο και σε όσα βρίσκουν θέση στο πιάτο.

Πώς, τι και γιατί θα πίνουμε το 2025

Μία πρώτη ματιά σε κάποια από τα -φημολογούμενα- drinking trends της χρονιάς που μόλις ξεκινά.

4 New Year’s Eve parties για όλους

Trash, disco ή ηλεκτρονική; Αυτά είναι 4 DJ sets για να υποδεχτείς το 2025, όπως πρέπει: με πολύ χορό.

To "Oddity" υποδέχεται το 2025 με τον Len Faki

Ο resident του Berghain αναλαμβάνει να μας οδηγήσει στη νέα χρονιά με ένα Extended Set γεμάτο δυνατά beats και ενέργεια.