Κοκτέιλ σε κουτάκι: Το πιο hot trend!

Η νέα τάση στο bartending θέλει funky cocktails κλεισμένα μέσα σε μεταλλικά κουτάκια, που μπορείς να τα πάρεις μαζί σου για μια βόλτα στην παραλία ή να τα παραγγείλεις για ένα cocktail party στο σπίτι. 

Κοκτέιλ σε κουτάκι: Το πιο hot trend!

Η περίοδος της πανδημίας δημιούργησε νέες ανάγκες, κυρίως στο πεδίο του delivery και του take away. Και τα μπαρ όχι μόνο ανταποκρίθηκαν, αλλά υιοθέτησαν καινούργιους πρωτοποριακούς τρόπους σερβιρίσματος. Κάπως έτσι ξεκίνησε η μανία με τα cans, η οποία μετά την Αμερική και την Αγγλία, εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη. Πολλά γνωστά brands, μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει τις δικές τους προτάσεις –το Bacardi λάνσαρε έτοιμο ρούμι cola και η Absolute το mango mule– τις οποίες βρίσκουμε πια σε όλες τις κάβες.

Κοκτέιλ σε κουτάκι: Το πιο hot trend! - εικόνα 1

Στην Ελλάδα τα canned cocktails έκαναν την εμφάνισή τους τον περασμένο Νοέμβριο και ήδη έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το κοινό τους. Ενδεικτικά, ο Πάνος Κανατσούλης, ιδιοκτήτης του «Mr. Fox», μας είπε ότι κατά τη διάρκεια του λοκντάουν κάθε δέκα μέρες εμφιάλωναν περίπου 550 κουτάκια. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αποδυνάμωσε την τάση, κι όπως φαίνεται τα cans ήρθαν για να μείνουν. Το ατού τους, άλλωστε, είναι η «λειτουργικότητα»: δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις bartending ή επαγγελματικά αξεσουάρ για να τα σερβίρεις και να τα απολαύσεις αρκεί να ανοίξεις το κουτάκι, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτα και ζωντανά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Επίσης μπορείς πολύ εύκολα να τα μεταφέρεις, στην παραλία, στον κήπο, στη βόλτα με το σκάφος ή στο ψυγείο του σπιτιού σου. Κι όλα αυτά σε ευφάνταστες επιλογές και με σύνθεση που βασίζεται σε φρέσκα υλικά, όπως σε ένα «κανονικό» κοκτέιλ που σερβίρεται στην μπάρα, και σε φυσικά συντηρητικά. Αρκετά ανταγωνιστική, τέλος, είναι και η τιμή τους, που για κουτάκια των 250 ή 330 ml, τα οποία αντιστοιχούν σε ενάμισι με δύο ποτά, κυμαίνεται από 8 έως 12 ευρώ.

Κοκτέιλ σε κουτάκι: Το πιο hot trend! - εικόνα 2

Στη Θεσσαλονίκη, στον «Γορίλα» έκαναν την πρωτότυπη αρχή με μια σειρά δεκατεσσάρων «Canned cocktails για δύο» με best sellers τη Margarita και το Bloody Mary. Στα Ιωάννινα στο «Nott» ξεχωρίζει το Your Spritz με Carpano Botanic bitter και σόδα γκρέιπφρουτ. Στην Αθήνα, στο «Mr. Fox» έχουν ετοιμάσει τέσσερα διαφορετικά canned cocktails, με πιο δημοφιλές το The Great Paloma, με λευκή τεκίλα, cordial από λευκό πιπέρι και grapefruit soda με φυσικές φυσαλίδες και ανανά. Αμέσως μετά ακολουθεί στις προτιμήσεις το Crazy Dunky, ένα twist του Moscow Mule με βότκα, τζίντζερ, φρούτα του πάθους και cordial από berries. Αξίζει να δοκιμάσετε το Morning Kiss, το κοκτέιλ με το οποίο ο Πάνος Κανατσούλης συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό του World Class στις ΗΠΑ με τζιν, cordial από δυόσμο και λάιμ και σόδα από νερό αγγουριού και μαστίχα. Τέλος, γι’ αυτούς που τους αρέσει η Coca Cola, προτείνουμε το Cherry cherry lady, ένα απόλυτα ισορροπημένο ποτό με ρούμι και τσάι κομπούχα με γεύση Coca Cola και κεράσι.

Κοκτέιλ σε κουτάκι: Το πιο hot trend! - εικόνα 3

Η Barsolutions του Σπύρου Κερκύρα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παραγωγή canned cocktails, με σκοπό την τοποθέτησή τους στην εστίαση, σε premium deli και κάβες. Όλα έχουν ως βάση premium επώνυμα προϊόντα, δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές και η ανθράκωσή τους είναι φυσική. Από τη συλλογή τους ξεχωρίζουμε το δροσερό Pink Spritz, την αυθεντική Paloma και το Bubble Negroni. Σύντομα θα ανακοινώσουν την κυκλοφορία δυο νέων συνταγών, ενώ αυτά που κυκλοφορούν ήδη μπορούμε να τα βρούμε στο «Smash 'n' bun» στο Κολωνάκι και στην «Pizza Dal Professore» στο κέντρο.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η στιγμή είναι ιδανική για να ανακαλύψετε αυτή την πολύ φρέσκια πρόταση. Κάντε το εικόνα: εσείς αραχτοί στην παραλία, δίπλα σας το cooler με τα cocktails σας, έτοιμα και παγωμένα, κι απέναντί σας το απέραντο γαλάζιο!

Περισσότερες πληροφορίες

Mr. Fox

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Bars

Smash ‘n’ Bun

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.