Δοκιμάσαμε τα νέα high-end κοκτέιλ του «Mr. Fox» στη Γλυφάδα

Η ταλαντούχα ομάδα του cocktail bar της Γλυφάδας δημιούργησε 14 ανατρεπτικές και καινοτόμες συνταγές που επαναπροσδιορίζουν τα κλασικά μέσα από σύγχρονες τεχνικές και απρόσμενους γευστικούς συνδυασμούς.

Δοκιμάσαμε τα νέα high-end κοκτέιλ του «Mr. Fox» στη Γλυφάδα

Το «Mr. Fox» έκανε την εμφάνισή του το περασμένο καλοκαίρι- ανάμεσα στα δύο λοκντάουν- και με την ιδιαίτερη αισθητική του, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έφερε λονδρέζικο αέρα στο κέντρο της Γλυφάδας. Πράγματι, την πρώτη φορά που το επισκέφθηκα μου θύμισε παλαιό, αγγλικό αρχοντικό με το μπλε ρουαγιάλ χρώμα στους τοίχους, τις ξύλινες επενδύσεις, την εντυπωσιακή ταπετσαρία και τα περισσότερα από 100 κλασικά έργα τέχνης που απλώνονται στον τοίχο πλάι στην σκάλα και στον πριβέ χώρο του ημιωρόφου, καλύπτοντας ακόμα και το ταβάνι. Όταν, όμως, συνδυάσεις την αισθητική του χώρου του με τη high-end λίστα κοκτέιλ που προσφέρει, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα μητροπολίτικο μπαρ που θα μπορούσε να σταθεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και το οποίο αξίζει κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσεις για να το επισκεφθείς στα Νότια.

Δοκιμάσαμε τα νέα high-end κοκτέιλ του «Mr. Fox» στη Γλυφάδα - εικόνα 1
Ο Πάνος Κανατσούλης του Mr. Fox επαναπροσδιορίζει τα κλασικά

Ο βραβευμένος Πάνος Κανατσούλης (World Class bartender 2017) και ο ταλαντούχος Δημήτρης Ρούσσος πέρασαν αρκετές ώρες στο εργαστήρι του «Mr. Fox» για να δημιουργήσουν και να τελειοποιήσουν τις 14 νέες συνταγές του καταλόγου με τίτλο: «The new rebels: Revolutionizing the classics vol.2». Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία cocktail list που επαναπροσδιορίζει τα κλασικά μέσα από σύγχρονες τεχνικές και απρόσμενους γευστικούς συνδυασμούς.

Αρωματισμοί, πούδρες, αποχρωματισμοί είναι μερικές από τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εργαστήρι, δίνοντας στα κοκτέιλ ένα απροσδόκητο, umami, γευστικό αποτέλεσμα. Και το χαρακτηρίζω απροσδόκητο, μιας και όταν σου σερβίρεται το κοκτέιλ σε ένα απλό highball ποτήρι χωρίς περιττές γαρνιτούρες, η έκπληξη σού έρχεται με το που πλησιάσεις στο χείλος του ποτηριού και μυρίσεις τα αρώματα και δοκιμάσεις την πρώτη σου γουλιά. Και αυτό είναι ακριβώς το concept του καταλόγου: δίνεται περισσότερη έμφαση σε αυτό που πίνει ο πελάτης, παρά σε αυτό που βλέπει.

Δοκιμάσαμε τα νέα high-end κοκτέιλ του «Mr. Fox» στη Γλυφάδα - εικόνα 2
Το Pinewood Trail έχει αρώματα πεύκου και ελληνικών βοτάνων

Όλες οι συνταγές του καταλόγου κρύβουν γευστικές εκπλήξεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Pinewood Trail», ένα κοκτέιλ απλά σερβισμένο, χωρίς γαρνιτούρες, παρά μόνο λίγη πούδρα στο χείλος του ποτηριού. Όταν, όμως, πλησιάσεις το χείλος του ποτηριού, έρχονται αρώματα πεύκου και ελληνικών βοτάνων, ενώ όταν το γευτείς, μαζί με το πεύκο και τα βότανα, έχει και μία ευχάριστη οξύτητα που του δίνει ακόμα περισσότερη φρεσκάδα. Για να πετύχουν αυτό το περίπλοκο, γευστικό αποτέλεσμα, χρησιμοποίησαν ως βάση βότκα, την οποία αρωμάτισαν με ρετσίνη και ξύλο πεύκου, σάρκα περγαμόντου, yuzu, φασκόμηλο και δεντρολίβανο, ενώ στο χείλος έφτιαξαν μία πούδρα από καπνιστό αλάτι και κουκουνάρι.

Δοκιμάσαμε τα νέα high-end κοκτέιλ του «Mr. Fox» στη Γλυφάδα - εικόνα 3
Το Trash-Formers είναι το δυνατότερο κοκτέιλ του καταλόγου

Έχοντας αδυναμία στα καπνιστά αρώματα, ξεχώρισα το «Queens Victoria» με bourbon, το οποίο έχει γίνει milk washed με γάλα σόγιας, σοκολάτα 64% κακάο, καφέ cold brew, καπνιστό ουίσκι και μπανάνα, αλλά και το «Veggie Frenzy» με mezcal και ένα cordial λαχανικών, όπως μωβ καρότου, ρέβα, προσθήκη πιπεριάς και αγριορέπανου και πούδρα στο χείλος από τα leftovers των λαχανικών. Η πιο umami εμπειρία του καταλόγου έιναι σίγουρα το «Monk’s Nightcap» με παλαιωμένο τσίπουρο αρωματισμένο με τυρί μετσοβόνε, θυμάρι και μανιτάρι πορτσίνι, σερβιρισμένο με πίκλα κρεμμυδιού. Όσο για το πιο δυνατό κοκτέιλ της λίστας, αυτό είναι το «Trash-Formers», το οποίο χαρακτηρίζεται από την zero-waste φιλοσοφία της μπάρας. Πρόκειται για ένα tiki κοκτέιλ με blend αγαύης και ένα cordial από εσπεριδοειδή, ξηρούς καρπούς, κουρκουμά, μπαχαρικά και leftovers από τα υλικά άλλων συνταγών.

Δοκιμάσαμε τα νέα high-end κοκτέιλ του «Mr. Fox» στη Γλυφάδα - εικόνα 4
Patty slide burger με angus μπιφτέκι σε brioche, τυρί Monterey Jack και καραμέλα μπέικον

Δοκίμασα σχεδόν και τις 14 νέες συνταγές και η μία ήταν καλύτερη από την άλλη. Ενώ έχουν τόση δουλειά και τεχνικές που μπορεί να τρομάζουν, όταν τα δοκιμάσεις η ευχαρίστηση είναι εύκολη υπόθεση, τα συστατικά ξεχωρίζουν, το κάθε ένα έχει το λόγο του και στο τέλος υπηρετούν αυτό που πρέπει: τη νοστιμιά και να περάσεις καλά.

Το ίδιο προσεγμένη με τη λίστα των κοκτέιλ είναι και η πρόταση του για να γευματίσεις όλη μέρα. Έχε υπόψη ότι το «Mr. Fox» λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch, ενώ αργότερα, για να συνοδεύσεις το ποτό σου, έχει να προτείνει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του bar food, αλλά και μεγαλύτερα πιάτα που τρώγονται και μοιράζονται εύκολα, από flatbreads, bao buns, tacos και σαλάτες, μέχρι sandos σάντουιτς, μπέργκερ ή mac & cheese.

Περισσότερες πληροφορίες

Mr. Fox

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.