The Absolut Mural: Η πιο διαφορετική τοιχογραφία της Αθήνας ολοκληρώθηκε!

Το εντυπωσιακό mural του Soteur στο κέντρο της πόλης συμπληρώθηκε με το έργο μιας νέας Ελληνίδας καλλιτέχνιδας που, μέσα από τον διαγωνισμό δημιουργικότητας της Absolut, μοιράστηκε το όραμά της για τη διαφορετικότητα.

The Absolut Mural: Η πιο διαφορετική τοιχογραφία της Αθήνας ολοκληρώθηκε!

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα mural πολύ διαφορετικό από τα άλλα, ήρθε για να δώσει αέρα και χρώμα στους τοίχους του κέντρου της Αθήνας και από τότε συγκεντρώνει τα μάτια και τον θαυμασμό των περαστικών. Μιλάμε για τη νέα τοιχογραφία της Absolut: The Absolut Mural που δημιούργησε ο ανατρεπτικός street artist Soteur (aka Σωτήρης Φωκέας) στην οδό Μελανθίου 4 στο κέντρο της πόλης, σε έναν τοίχο που ανήκει στο ξενοδοχείο «The Artist Athens Hotel», με σημαντικό παρελθόν φιλοξενίας graffiti artists.

Τι κάνει όμως το «The Absolut Mural» τόσο ιδιαίτερο; Φτιαγμένο με ειδικά χρώματα Airlite, που μιμούνται τη διαδικασία φωτοσύνθεσης των δέντρων για να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τους ρύπους, το εντυπωσιακό street art έργο λειτουργεί ως ένα σημείο αναφοράς για όλα αυτά που μας ενώνουν, καθώς δημιουργήθηκε για να αποτυπώσει τη φιλοσοφία του εμβληματικού brand: ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και η διαφορετικότητά μας κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, ωραιότερο και πιο πλούσιο. Και επειδή για την Absolut οι τοίχοι υπάρχουν μόνο για να μας φέρνουν πιο κοντά, για όλον αυτόν τον καιρό, το «The Absolut Mural» έμεινε μισό, περιμένοντας έναν νέο καλλιτέχνη να το ολοκληρώσει.

The Absolut Mural: Η πιο διαφορετική τοιχογραφία της Αθήνας ολοκληρώθηκε! - εικόνα 1

Νικήτρια του σχετικού διαγωνισμού δημιουργικότητας της Absolut που θα αναδείκνυε τον καλλιτέχνη που θα έδινε την τελική μορφή στο έργο του Soteur αναδείχθηκε η τελειόφοιτη Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σοφία Σουβατζόγλου. Ο Soteur, δημιουργός του αρχικού μισού mural, ο διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος visual designer Χάρης Τσέβης, και η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της Eleftheria Tseliou Gallery, Ελευθερία Τσέλιου, ήταν η επιτροπή έγκριτων προσώπων της τέχνης που ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές το έργο «Do You φιλ me?» της Σοφίας Σουβατζόγλου, μιας νέας καλλιτέχνιδας που όνειρό της είναι να συνδυάσει τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική με τις Καλές Τέχνες, και μια μέρα να αποκτήσει τον δικό της χώρο που θα της δίνει την δυνατότητα να πειραματίζεται και να εκφράζεται καλλιτεχνικά.

The Absolut Mural: Η πιο διαφορετική τοιχογραφία της Αθήνας ολοκληρώθηκε! - εικόνα 2

Με το έργο της, ένα μωσαϊκό συναισθημάτων και αντιθέσεων, η νεαρή καλλιτέχνης θέλει να δείξει πως, αν και είμαστε όλοι διαφορετικοί, ταυτόχρονα είμαστε και ίσοι. «Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη ζωή, διαφορετικά την τέχνη. Μπορεί να διαφέρουν η οπτική και τα θέλω μας, έχουμε όμως κοινές ανάγκες και αυτό μας ενώνει. Η Αθήνα γίνεται το σκηνικό στο οποίο βρίσκουμε τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε τους άλλους. Η διαφορετικότητα δεν μας χωρίζει αλλά μας φέρνει κοντά σε μια νέα δημιουργική σύνθεση. Νιώθω πολύ τυχερή που κέρδισα στο διαγωνισμό δημιουργικότητας της Absolut, που είχα τη χαρά να εμπνευστώ από το μοναδικό έργο του Soteur και να δημιουργήσω ένα σχέδιο που αποτυπώνει το δικό μου μήνυμα για την διαφορετικότητα. Το να βλέπω το σχέδιο μου σε ένα τεράστιο τοίχο στο κέντρο της Αθήνας, για εμένα είναι σαν όνειρο», δήλωσε η ίδια.

Η τοιχογραφία της Absolut: The Absolut Mural, φτιαγμένη από δύο ξεχωριστούς αλλά το ίδιο δημιουργικούς καλλιτέχνες, είναι πλέον ολοκληρωμένη και σε προσκαλεί να θαυμάσεις από κοντά την τελική και άκρως εντυπωσιακή της μορφή!

© φωτογραφιών και βίντεο Bonelli Elena

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.