Κλειστά παραμένουν εστίαση, ψυχαγωγία και αθλητισμός – Υπό συζήτηση μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι

«H όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κλειστά παραμένουν εστίαση, ψυχαγωγία και αθλητισμός – Υπό συζήτηση μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι

«H όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην πρόσφατη ανακοίνωση, θέτοντας τον ορίζοντα άρσης μέτρων μετά τις γιορτές κι ανατρέποντας τα σενάρια που είχαν ακουστεί. Κλειστά μένουν τα σχολεία, η εστίαση, τα μπαρ, η ψυχαγωγία κι ο αθλητισμός έως 7 Ιανουαρίου, διάστημα για το οποίο ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όπως τις γνωρίζουμε.

Με άλλα λόγια, παρατείνεται το lockdown –απαγορεύονται οι συναθροίσεις, η κυκλοφορία μεταξύ 9 το βράδυ έως 5 το πρωί, η μετακίνηση από νομό σε νομό καθώς κι οι καθημερινές μετακινήσεις πέραν των αναγκαίων (μέσω μηνυμάτων)– για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων. «Με την οικογένειά μας ή, το πολύ, με μια ακόμη οικογένεια» προβλέπεται το φετινό ρεβεγιόν, καθώς το μέγιστο που επιτρέπεται είναι 9 άτομα.

Το μόνο που αλλάζει είναι η (μερική) απελευθέρωση στο λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες, για τα οποία θα υπάρξει ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης, ανοικτό είναι τα σενάριο για μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους καθώς μένει υπό συζήτηση το ενδεχόμενο νωρίτερης επανεκκίνησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.