Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι

Το «Λούβρον» άλλαξε χέρια αλλά όχι ταυτότητα, διατηρώντας ανέπαφη την ιστορία του χώρου… with a twist.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι

Ένα καινούργιο στέκι συνομήλικο με υπερήλικα άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Παγκράτι, φέρνοντας αύρα ρετρό ανανέωσης στην πιάτσα της Ερατοσθένους. Το «Λούβρον», που μετρούσε ογδόντα χρόνια παρουσίας στο σημείο με διαφορετική ιδιοκτησία, μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε χέρια αλλά όχι ταυτότητα. Διατηρώντας ανέπαφη την ιστορία του χώρου, όπως διαμορφώθηκε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, γίνεται ένα καφενείο φόρος τιμής στο παρελθόν του και παράλληλα μια νέα άφιξη στην πιάτσα με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι - εικόνα 1

Το ‘70s μωσαϊκό και η ταβανογραφία από αγιογράφο που κοιτά από ψηλά τους πελάτες, αναλλοίωτη από το 1950, σε συνδυασμό με τις κλασικές ξύλινες καρέκλες και τα stools που περιμένεις να συναντήσεις σε οποιαδήποτε παραδοσιακό καφενέ κρατούν μια ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα ιδανική για τις καλοκαιρινές τσάρκες. Στο ίδιο ύφος κινείται και η καταπράσινη αυλή, έτοιμη να υποδεχτεί καθημερινά τους Παγκρατιώτες και τους θαμώνες της περιοχής, ειδικά μετά από μία βόλτα στο (υπερβολικά κοντινό) Μουσείο Γουλανδρή.

Η σύγχρονη ματιά φαίνεται πιο ισχυρή στον κατάλογο φαγητού και ποτού: οι παραδοσιακοί μεζέδες, δέχονται μοντέρνες παραλλαγές όπως η σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης ή το μοσχαρίσιο συκώτι με κυδωνόπαστο και φρυγανιστό ψωμάκι. Η δημιουργικότητα της κουζίνας δεν εξαντλείται στους μεζέδες, αφού μπορείτε να βρείτε αλμυρά brunch και σπιτικά γλυκά ημέρας.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι - εικόνα 2

Από αποστάγματα, κρασιά, ρετσίνες και τσίπουρα έχουν την τιμητική τους, όλα με ελληνική καταγωγή, ενώ εντοπίζουμε και κάποιες πιο δυσεύρετες ετικέτες. Τα τοπικά λικέρ όμως είναι αυτά που κερδίζουν την παράσταση, σε έναν υπερπλήρη κατάλογο: Λεβάντα, πικρομάντολα και φραγκοστάφυλο είναι κάποια από τα πιο ιδιαίτερα που σερβίρουν. Όσο για τα κοκτέιλ, ακολουθούν τη λογική κλασικό με ελληνικό twist, έχοντας ως βάση τσίπουρο, ρετσίνα και μαστίχα. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η μωβ σαγκρία με ρετσίνα, λευκό κρασί αρωματισμένο με άρκευθο, βανίλια & buttery pea tea αλλά και το εναλλακτικό Bloody Mary με τσίπουρο αντί βότκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Λούβρον

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.