Αγαπημένες αυλές και ταράτσες μας καλούν σε ένα cocktail tour στην καλοκαιρινή Αθήνα

Με την πόλη στα ομορφότερά της, βγαίνουμε βόλτα σε αγαπημένες αυλές και ταράτσες για να δούμε την Αθήνα… with a twist, απολαμβάνοντας προσεγμένα cocktails με γεύσεις καλοκαιριού.

Αγαπημένες αυλές και ταράτσες μας καλούν σε ένα cocktail tour στην καλοκαιρινή Αθήνα

Με την πόλη ντυμένη στα καλοκαιρινά της, οι αυλές και οι ταράτσες της Αθήνας είναι μια μαγική, open air πρόσκληση να προσεγγίσουμε την κλασική σαγήνη της από μια άλλη οπτική – κάπως σαν ένα… classic with a twist, μεταμορφωμένο από τον ειδυλλιακό φακό του καλοκαιριού. Αυτή η πειραγμένη εκδοχή είναι και η πιο απολαυστική για τις after office συναντήσεις μας, αλλά και τις βόλτες του Σαββατοκύριακου σε μια πόλη που, για τη φετινή σεζόν, είναι σαν να μας ανήκει εντελώς. Ελάτε να την κατακτήσουμε λοιπόν, με μια αναζωογονητική τουρνέ σε ταράτσες και αυλές, παρέα με αγαπημένα κλασικά κοκτέιλ, στην καλύτερή τους εκδοχή.

Στο «Theory» για Paloma με Don Julio Reposado tequila

Αγαπημένες αυλές και ταράτσες μας καλούν σε ένα cocktail tour στην καλοκαιρινή Αθήνα - εικόνα 1

Η ομορφότερη του Χαλανδρίου και μια από τις ομορφότερες όλης της Αττικής, η αυλή του «Theory Bar & More» είναι το ιδανικό location για μια απολαυστικά δροσερή Paloma με τεκίλα Don Julio Reposado, που χάρη στην φρουτένια γεύση της, μπορεί να μετατρέψει τα απογευματινά after office ραντεβού μας σε εξωτικές αποδράσεις.

Στο «Hide & Seek» για all time classic Negroni με Tanqueray No. TΕΝ gin

Αγαπημένες αυλές και ταράτσες μας καλούν σε ένα cocktail tour στην καλοκαιρινή Αθήνα - εικόνα 2

Καταπράσινος και δροσερός, αλλά και γεμάτος αρώματα, ο κήπος του «Hide & Seek» είναι το καταφύγιο επιλογής μας για ένα προσεγμένο Negroni με Tanqueray No. TEN gin, αφού η αρμονική ισορροπία των συστατικών και ο γλυκόπικρος χαρακτήρας που προσφέρει αυτό το φινετσάτο και κλασικό απεριτίφ, θα ταιριάξουν ιδανικά με την εκλεκτική κουζίνα του αγαπημένου bar restο.

Στο «Βuena Vista Social Bar» για Old Fashioned με Zacapa Solera 23 rum

Αγαπημένες αυλές και ταράτσες μας καλούν σε ένα cocktail tour στην καλοκαιρινή Αθήνα - εικόνα 3

Με κινηματογραφικό αέρα και αύρα ρετρό εποχής, το εξωτικό rooftop στο Μοναστηράκι, μας αγκαλιάζει με την εντυπωσιακή του διακόσμηση και μας μεταφέρει στην περιπετειώδη Κούβα των 30s, έτοιμους να απολαύσουμε ένα κομψό Old Fashioned με ρούμι Zacapa Solera 23, χαζεύοντας μήπως εντοπίσουμε τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ με την Μάρθα Γκέλχορν να κρύβουν τον παθιασμένο τους έρωτα σε κάποια γωνιά.

Στο «Χοροστάσιο» για Highball με Johnnie Walker Gold Label Reserve

Αγαπημένες αυλές και ταράτσες μας καλούν σε ένα cocktail tour στην καλοκαιρινή Αθήνα - εικόνα 4

Φωτεινές γιρλάντες και καλαμωτές ομπρέλες φέρνουν beach vibes στο κέντρο της πόλης και η ταράτσα του ιστορικού rock club πίσω απ’ την πλατεία Κλαυθμώνος είναι το σταθερό μας ραντεβού για αέρα παραλίας, πριν ή μετά της διακοπές μας στα νησιά. Αυτήν την καλοκαιρινή αύρα υπογραμμίζουμε κι εμείς εμφατικά, απολαμβάνοντας εδώ την απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση ενός Highball με βάση το Johnnie Walker Gold label Reserve.

Στο «GB Roof Garden» για Bloody Mary με Ketel One Vodka

Αγαπημένες αυλές και ταράτσες μας καλούν σε ένα cocktail tour στην καλοκαιρινή Αθήνα - εικόνα 5

Μια από τις πιο κομψές ταράτσες της πόλης, με θεαματικές βίστες προς το Σύνταγμα, το ιστορικό κτήριο της Βουλής, αλλά και την ανανεωμένη οδό Πανεπιστημίου, το «GB Roof Garden» του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» στον ομφαλό της πόλης, είναι το spot μας για την γεμάτη και πιπεράτη γεύση ενός Bloody Mary με Ketel One Vodka, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα να βάφει τον ουρανό και τα φώτα των γύρω δρόμων να ανάβουν σαν ξαπλωμένες γιρλάντες στο σβήσιμο της μέρας.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα ταράτσες και αυλές στην πόλη, για να απολαύσουμε αγαπημένα cocktails και προτάσεις σερβιρισμάτων. Οι παραπάνω όμως είναι μερικές από τις δικές μας επιλογές για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις στην πόλη.

Απολαύστε Υπεύθυνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.