Όλες οι εξελίξεις στα wine bars

Νέα θερινά πόστα, δροσιστικές καινοτομίες με γευστικότατα κοκτέιλ, προσθήκες υπηρεσίας delivery, επεκτάσεις σε πεζόδρομους, πλατείες και βεράντες. Παρουσιάζουμε τις άκρως ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο χώρο των wine bars.

Όλες οι εξελίξεις στα wine bars

Λες και τα wine bars βάλθηκαν να μας δελεάσουν για να ξεκαλοκαιριάσουμε στην πόλη φέτος. Tα στέκια που έχουν παθιασμένη σχέση με το κρασί επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, κάνοντας συντονισμένο comeback. Πέρα από τις ανανεωμένες λίστες κρασιών που μας προτείνουν, φρόντισαν να δημιουργήσουν, στους χώρους και στους καταλόγους τους, ένα σκηνικό άκρως καλοκαιρινό.

Μετακομίσεις και καινούργια spots

Όλες οι εξελίξεις στα wine bars - εικόνα 1
«Materia prima»

Το «Materia prima» του Μιχάλη Παπατσίμπα απέκτησε αδελφάκι σε μια ήσυχη γωνιά του Παγκρατίου. Ήδη έχει απλώσει τραπεζάκια στις σκιές της πλατείας Μεσολογγίου για να μας δροσίζει μέσα από μια λίστα που επενδύει στα χαρακτηριστικά των κρασιών και εστιάζει στις πρωτότυπες οινοποιήσεις και τις natural επιλογές. Με ενότητες όπως «Lets discover Greece» και «Classic never goes out of style», είναι πιο εύκολο να βρούμε τις οινικές αποχρώσεις που ταιριάζουν στα γούστα μας. Όσοι έχουν όρεξη να ψάξουν σε… βάθος τις επιλογές τους μπορούν να πάνε μέχρι την υπόγεια κάβα και να επιλέξουν από εκεί τη φιάλη της αρεσκείας τους. Για να τη συνοδεύσουν, υπάρχουν νόστιμες γευστικές προτάσεις από το deli του wine bar.

Όλες οι εξελίξεις στα wine bars - εικόνα 2
«Fabrica de Vino»

Στον πυρήνα του downtown, τώρα, το «Fabrica de Vino» άφησε την Εμμανουήλ Μπενάκη για να ξεκαλοκαιριάσει σε ένα πιο αεράτο μέρος, στο αίθριο του Αρσακείου Μεγάρου. Στις αποσκευές του κουβαλά εκατό ετικέτες, από μικρούς Έλληνες οινοπαραγωγούς, τις οποίες θα απολαύσουμε κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Όταν χτυπούν τα shaker…

Όλες οι εξελίξεις στα wine bars - εικόνα 3
«Gigifio­ggos»

Το δυνατό δίδυμο του «Gigifio­ggos» Άκης Τσίρος και Παναγιώτης Βουδούρης ενδυναμώνουν την cocktail list τους με τροπικές μείξεις και μας δίνουν ακόμη έναν λόγο για να βρεθούμε στην ολάνθιστη αυλή του wine bar του Περιστερίου. Οι συνταγές φλερτάρουν με τον ανανά, την καρύδα, τα κεράσια και τα φρέσκα βότανα, δίνοντας την αίσθηση μιας refreshing βουτιάς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η ελληνική εκδοχή του Mojito «Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τ’ αγόρι μου», το «Κλουβί με τις τρελές» με φρέσκο πεπόνι και τεκίλα και τα «Κορίτσια στον ήλιο» με ρούμι, γάλα καρύδας και φράουλες.

Όλες οι εξελίξεις στα wine bars - εικόνα 4
«Θα σε κάνω Βασίλισσα»

Το «Θα σε κάνω Βασίλισσα» άνοιξε τον εξωτερικό του χώρο στον Βοτανικό, προσθέτοντας μάλιστα για πρώτη φορά στη λίστα του με τα ξεχωριστά κρασιά και τα premium spirits μια σειρά από κοκτέιλ, τα οποία υπογράφει ο έμπειρος Περικλής Λιατόπουλος. H καλοκαιρινή cocktail list περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τέσσερις signature προτάσεις, με σπιτικά σιρόπια, bitters, λικέρ και εποχικά φρούτα. Ο Περικλής φρόντισε να δημιουργήσει δροσερά ποτά, που ταιριάζουν με το προχωρημένο bar food του Σπύρου Κοντού, όπου πρωταγωνιστούν τα σουβλάκια. Αξίζει να δοκιμάσετε το The Queen, με blend ρουμιών, ανανά, φρούτα του πάθους, falernum και ροζ γκρέιπφρουτ, και το The Jester, με τεκίλα, homemade λικέρ θυμάρι, σιρόπι αγαύης, φρέσκο λάιμ και μανταρίνι.

Οι νέες καλοκαιρινές επιρροές είναι ωραίες

Όλες οι εξελίξεις στα wine bars - εικόνα 5
«Oinoscent»

Στο μεταμορφωμένο roof garden του «Monk» στην Καρόρη, ο γνώστης Βασίλης Παπαδόπουλος μας μυεί καλύτερα από τον καθένα στα απόλυτα καλοκαιρινά κρασιά, προτείνοντας μάλιστα τα κατάλληλα ταίρια από τα όλο καλοκαιρινή διάθεση πιάτα του Παναγιώτη Βασιλάτου. Ολοκαίνουργια είναι και η cocktail list της Πέτρας Μαραγκού, με πειραγμένες κλασικές και signature συνταγές και φρέσκα βότανα, μυρωδικά και φρούτα.

Παραμένουμε στο κέντρο, και πιο συγκεκριμένα στο «Oinoscent», το οποίο αυτό το καλοκαίρι μεγαλώνει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, εστιάζοντας πλέον αρκετά στην κουζίνα του. Η ψαγμένη λίστα κρασιών παντρεύεται με πιάτα όπως οι «αποδομημένοι λαχανοντολμάδες» και τα «περίεργα γεμιστά». Ξεφυλλίζοντας τις επιλογές των κρασιών, θα δείτε ότι κάνουν focus στα λευκά και ροζέ, ενώ υπάρχει μια συλλογή από παλιές χρονιές Ελλήνων παραγωγών.

Έρχονται και στο σπίτι;

Όλες οι εξελίξεις στα wine bars - εικόνα 6
«Warehouse»

Το «Vintage Wine bar» και το «Warehouse», τέλος, όχι μόνο δια­τήρησαν τη βολική πρακτική του delivery, στην οποία επιδοθήκαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά την πηγαίνουν και μερικά βήματα παρακάτω. Το μεν wine bar της Μητροπόλεως λανσάρισε την αποστολή κρασιού με το ποτήρι, δημιουργώντας μικρές φιάλες των 150 ml, το δε «Warehouse» στα Εξάρχεια εγκαινιάζει σύντομα ένα e-shop με κρασιά, σαμπάνιες, καφέ, αξεσουάρ και όλη την γκάμα της loveramics!

Περισσότερες πληροφορίες

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Warehouse

Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Materia Prima

Φαλήρου 68, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Gigifioggos

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Materia Prima

Πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.