Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του «Hide & Seek», μας δίνει τη συνταγή του για το καλύτερο σπιτικό Bloody Mary, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και να το απολαύσουμε με φίλους στο μπαλκόνι.
«Homemade Bloody Mary»
Υλικά
50 ml Vodka / Gin / Tequila / Τσίπουρο (το αφήνουμε πάνω σας)
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (μη βαρεθείτε να τον σουρώσετε)
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι & πιπέρι (εάν έχετε μύλο, είναι τρεις πλήρεις στροφές)
5 σταγόνες Worcestershire Sauce (εναλλακτικά Oyster Sauce ή αν θέλετε μία vegan εκδοχή, αφαιρέστε το αλκοόλ & φτιάξτε το δικό σας μίγμα από Soy Sauce, ξίδι βαλσάμικο, μελάσα ή αγαύη & μπαχαρικά της επιλογής σας)
2 σταγόνες Tabasco (για τους πιο τολμηρούς 5 σταγόνες είναι ό,τι πρέπει)
90ml μίγμα τομάτας
Για το μίγμα τομάτας θα χρειαστούμε: 3 μέτριες κόκκινες μαλακές τομάτες, 1 μέτριο καρότο, 2 κουτ. της σούπας μαρμελάδα φράουλα, 1 κουτ. του γλυκού πελτέ τομάτας & 1 πρέζα αλάτι. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ & διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.
Εκτέλεση
Σε κανάτα βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε πάγο (2-3 μεγάλα παγάκια είναι αρκετά). Ανακατεύουμε με κουτάλα κυκλικά, ενώ ετοιμάζουμε το ποτήρι που θα σερβίρουμε το κοκτέιλ μας. Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια λεμονόκουπα, στη συνέχεια σε ρηχό πιάτο, το οποίο έχουμε γεμίσει αλάτι (οποιοδήποτε αλάτι θελήσετε εσείς, η πρόταση μου είναι καπνιστό), τοποθετούμε ανάποδα το ποτήρι ώστε να κολλήσει το αλάτι καλά στα τοιχώματα. Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι πάνω με πάγο και χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, ρίχνουμε το μίγμα του bloody mary μέσα. Για το γαρνίρισμα βάλτε ό,τι λαχανικό έχετε. Ανοίξτε το ψυγείο και διαλέξτε ανάμεσα από καρότα, σέλερι, τοματίνια, αγγούρι, τουρσιά & ελιές. Για τους πιο μερακλήδες, ένα ψημένο μπέικον ή προσούτο θα δώσει τρομερή γεύση.