Homemade cocktail της ημέρας | «Homemade Bloody Mary», του Λυκούργου Χριστοθανόπουλου

Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του «Hide & Seek», μας δίνει τη συνταγή του για το καλύτερο σπιτικό Bloody Mary, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και να το απολαύσουμε με φίλους στο μπαλκόνι.

Homemade cocktail της ημέρας | «Homemade Bloody Mary», του Λυκούργου Χριστοθανόπουλου

Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του «Hide & Seek», μας δίνει τη συνταγή του για το καλύτερο σπιτικό Bloody Mary, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και να το απολαύσουμε με φίλους στο μπαλκόνι.

«Homemade Bloody Mary»

Υλικά

50 ml Vodka / Gin / Tequila / Τσίπουρο (το αφήνουμε πάνω σας)
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (μη βαρεθείτε να τον σουρώσετε)
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι & πιπέρι (εάν έχετε μύλο, είναι τρεις πλήρεις στροφές)
5 σταγόνες Worcestershire Sauce (εναλλακτικά Oyster Sauce ή αν θέλετε μία vegan εκδοχή, αφαιρέστε το αλκοόλ & φτιάξτε το δικό σας μίγμα από Soy Sauce, ξίδι βαλσάμικο, μελάσα ή αγαύη & μπαχαρικά της επιλογής σας)
2 σταγόνες Tabasco (για τους πιο τολμηρούς 5 σταγόνες είναι ό,τι πρέπει)
90ml μίγμα τομάτας

Για το μίγμα τομάτας θα χρειαστούμε: 3 μέτριες κόκκινες μαλακές τομάτες, 1 μέτριο καρότο, 2 κουτ. της σούπας μαρμελάδα φράουλα, 1 κουτ. του γλυκού πελτέ τομάτας & 1 πρέζα αλάτι. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ & διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Εκτέλεση

Σε κανάτα βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε πάγο (2-3 μεγάλα παγάκια είναι αρκετά). Ανακατεύουμε με κουτάλα κυκλικά, ενώ ετοιμάζουμε το ποτήρι που θα σερβίρουμε το κοκτέιλ μας. Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια λεμονόκουπα, στη συνέχεια σε ρηχό πιάτο, το οποίο έχουμε γεμίσει αλάτι (οποιοδήποτε αλάτι θελήσετε εσείς, η πρόταση μου είναι καπνιστό), τοποθετούμε ανάποδα το ποτήρι ώστε να κολλήσει το αλάτι καλά στα τοιχώματα. Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι πάνω με πάγο και χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, ρίχνουμε το μίγμα του bloody mary μέσα. Για το γαρνίρισμα βάλτε ό,τι λαχανικό έχετε. Ανοίξτε το ψυγείο και διαλέξτε ανάμεσα από καρότα, σέλερι, τοματίνια, αγγούρι, τουρσιά & ελιές. Για τους πιο μερακλήδες, ένα ψημένο μπέικον ή προσούτο θα δώσει τρομερή γεύση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου αυτή τη στιγμή

Όλα όσα δείχνει η έγκριτη λίστα του Drinks International, που μόλις δημοσιεύτηκε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/01/2025

O Vendex εγκαινιάζει τα Velocity Clubnights για το 2025

Τη raw, industrial techno του Vendex στο "Oddity" θα πλαισιώσουν οι Cirkle και Ate b2b Salin.

Γιατί να κάνεις Dry January και τι θα βρεις δίχως αλκοόλ στις αθηναϊκές μπάρες

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους προσφέρει μία καλή ευκαιρία αποχής από το (πολύ) αλκοόλ. Κάτι που, ευτυχώς, σημαίνει όμως πως δε θα σου λείψει η αγαπημένη σου μπάρα.

Η αναβαθμισμένη sprezzatura του "Felicita"

Το δημοφιλές aperitivo bar του Ρουφ παραμένει οργανικά αλέγρο, εμπλουτίζοντας ωστόσο τη γευστική του πρόταση, τόσο σε οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι όσο και σε όσα βρίσκουν θέση στο πιάτο.

Πώς, τι και γιατί θα πίνουμε το 2025

Μία πρώτη ματιά σε κάποια από τα -φημολογούμενα- drinking trends της χρονιάς που μόλις ξεκινά.

4 New Year’s Eve parties για όλους

Trash, disco ή ηλεκτρονική; Αυτά είναι 4 DJ sets για να υποδεχτείς το 2025, όπως πρέπει: με πολύ χορό.

To "Oddity" υποδέχεται το 2025 με τον Len Faki

Ο resident του Berghain αναλαμβάνει να μας οδηγήσει στη νέα χρονιά με ένα Extended Set γεμάτο δυνατά beats και ενέργεια.