Ο Ηλίας Στεργιόπουλος, bartender του «Baba au Rum», μας προτείνει ένα δροσερό Highball με φρέσκα και αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών.
«Rum & Soda»
Υλικά
50 ml ρούμι μεσαίας παλαίωσης
25 ml σερμπέτι εσπεριδοειδών
Top up με σόδα
Για το σερμπέτι εσπεριδοειδών θα χρειαστούμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι και 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το ξύσμα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα των εσπεριδοειδών (όχι πάνω από 2 ώρες). Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τον χυμό των φρούτων που χρησιμοποιήσαμε για το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περνάμε το υγρό μας μέσα από ένα σουρωτήρι τσαγιού και το σιρόπι μας ειναι έτοιμο. Αν σας φαίνεται γλυκό, προσθέστε απλά λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ενώ με την ποσότητα της συνταγής, είναι αρκετό για να δημιουργήσετε 5-6 ποτά.
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι highball προσθέτουμε το ρούμι και το σερμπέτι. Έπειτα βάζουμε μία μεγάλη φλούδα λεμονιού (χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή έναν αποφλοιωτή πατάτας, ξεκινάμε από τη μία άκρη του φρούτου καταλήγοντας στην άλλη). Προσθέτουμε πάγο και απογεμίζουμε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.