Homemade cocktail της ημέρας | «Rum & Soda», του Ηλία Στεργιόπουλου

Ο Ηλίας Στεργιόπουλος, bartender του «Baba au Rum», μας προτείνει ένα δροσερό Highball με φρέσκα και αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών.

Homemade cocktail της ημέρας | «Rum & Soda», του Ηλία Στεργιόπουλου

Ο Ηλίας Στεργιόπουλος, bartender του «Baba au Rum», μας προτείνει ένα δροσερό Highball με φρέσκα και αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών.

«Rum & Soda»

Υλικά

50 ml ρούμι μεσαίας παλαίωσης
25 ml σερμπέτι εσπεριδοειδών
Top up με σόδα

Για το σερμπέτι εσπεριδοειδών θα χρειαστούμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι και 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το ξύσμα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα των εσπεριδοειδών (όχι πάνω από 2 ώρες). Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τον χυμό των φρούτων που χρησιμοποιήσαμε για το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περνάμε το υγρό μας μέσα από ένα σουρωτήρι τσαγιού και το σιρόπι μας ειναι έτοιμο. Αν σας φαίνεται γλυκό, προσθέστε απλά λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ενώ με την ποσότητα της συνταγής, είναι αρκετό για να δημιουργήσετε 5-6 ποτά.

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι highball προσθέτουμε το ρούμι και το σερμπέτι. Έπειτα βάζουμε μία μεγάλη φλούδα λεμονιού (χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή έναν αποφλοιωτή πατάτας, ξεκινάμε από τη μία άκρη του φρούτου καταλήγοντας στην άλλη). Προσθέτουμε πάγο και απογεμίζουμε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.