Δοκιμάσαμε τα κοκτέιλ του νέου «Huaca Nikkei resto bar» στο Μέτς και αναμεταδίδουμε

Εδώ και λίγες εβδομάδες έκανε την εμφάνιση του στην Αθήνα ένα λιλιπούτειο resto bar που συνδυάζει την ιαπωνική φιλοσοφία με τις περουβιανές γεύσεις και εμείς σπεύσαμε να δοκιμάσουμε τα εξωτικά κοκτέιλ του.

Δοκιμάσαμε τα κοκτέιλ του νέου «Huaca Nikkei resto bar» στο Μέτς και αναμεταδίδουμε

Εδώ και λίγες εβδομάδες έκανε την εμφάνιση του στην Αθήνα ένα λιλιπούτειο εστιατόριο bar, το «Huaca Nikkei resto bar». Η μπάρα του μοιράζεται σε δυο spot, ένα για την δημιουργία των «Nikkei» πιάτων και ένα για το «χτύπημα» του shaker.

Οι συνταγές ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και είναι σαφώς επηρεασμένες από την ιαπωνική και περουβιανή κουλτούρα. Ο Άρης Χατζηαντωνίου έχει δημιουργήσει έναν πολύ comfort κατάλογο με μετρημένο αριθμό ποτών, τόσα όσα χρειάζονται για να συνδυάσεις τις αυθεντικές γεύσεις, που ετοιμάζει ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης.

Πρώτα δοκιμάσαμε την «Huaca Margarita». Πολύ ιδιαίτερη. Βγάζει μια πολύ ευχάριστη φρεσκάδα, που προκύπτει από το φρέσκο λάιμ και εμπλουτίζεται από πρωτότυπες νότες θυμαρίσιου μελιού, κουρκουμά και μαύρου πιπεριού. Πολύ καλή αρχή.

Δοκιμάσαμε τα κοκτέιλ του νέου «Huaca Nikkei resto bar» στο Μέτς και αναμεταδίδουμε - εικόνα 1

Εξίσου καλό είναι το παραδοσιακό «Pisco Sour». H τσαχπινιά του βρίσκεται στο σπιτικό σιρόπι, αλλά και στη βέλγικη μαρέγκα. Μπορείτε να το πάρετε στην αρχή και να το κρατήσετε πασπαρτού με τα σεβίτσε από λαβράκι ή μαγιάτικο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το «Negro Daiquiri». Αξίζει σίγουρα την δοκιμή. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μαύρο daiquiri και έχει πολύ εκρηκτική γεύση, συνδυάζοντας το ξύδι βαλσάμικο, με την καστανή ζάχαρη και τις πίκλες αχλαδιού.

Για κάτι πιο κλασικό, υπάρχουν δυο επιλογές το «Rock Old Fashioned» και το «Not a Americano». Ειδικά στην περίπτωση του «Americano», highlight είναι η ένωση της φράουλας με το θυμάρι και την σπιτική σόδα. Ταιριάζουν πάρα πολύ και τα δυο με την ταλιάτα μόσχου blanc angus, με το ταρτάρ μόσχου και με το φοβερό ρολάκι με foie gras. Την λίστα των cocktails συμπληρώνουν δυο νόστιμες συνταγές με κρασί και μία χωρίς αλκοόλ, αλλά με την ένταση του passion fruit.

Στο «Huaca» το φλερτ ανάμεσα στα cocktails και στις γεύσεις έχει επιτυχία και περιμένουμε να δούμε τι άλλα ζευγάρια θα ανακαλύψουμε στην πορεία του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.