Τα ελληνικά αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2020» επιστρέφει ακόμη πιο δυνατή και ενδιαφέρουσα με ούζα, τσίπουρα, μαστίχες και μια μεγάλη συλλογή από επώνυμα ελληνικά αποστάγματα συγκεντρωμένα για μια μέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ελληνικά αποστάγματα πάνε Ζάππειο

Μια από τις εκθέσεις, που περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, είναι το «Ελληνικό Απόσταγμα 2020», που διοργανώνει η εταιρεία «Vinetum». Σημειώστε, λοιπόν, ότι έρχεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, σε κλασικό πλέον χώρο, στην Αίγλη Ζαππείου. Για μια ακόμα χρονιά, η αίθουσα «Ολυμπία» της ιστορικής «Αίγλης» θα γεμίσει με τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και διάφορα εκλεκτά ηδύποτα. Τα ελληνικά spirits τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Ανανεωμένα και ραφιναρισμένα, έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και να κερδίσουν καταναλωτές και επαγγελματίες. Μια βόλτα να κάνεις σε ενημερωμένα bar και κάβες θα εντοπίσεις μια μεγάλη συλλογή με ελκυστικό packaging και διαφορετικές δυνατότητες απόλαυσης.

Τα ελληνικά αποστάγματα πάνε Ζάππειο - εικόνα 1

Γι' αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τα τοπικά αποστάγματα και να ανακαλύψουν τη δυναμική τους, η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2020» είναι η καλύτερη ευκαιρία. Εκεί, θα βρίσκονται συγκεντρωμένες εκατοντάδες ετικέτες, που είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν διαφορετικά όλες μαζί. Μπορείτε να κάνετε συγκριτικές δοκιμές ανάμεσα σε ούζα και τσίπουρα, να ανακαλύψετε δυσεύρετες ετικέτες, να δοκιμάσετε premium εκδοχές, που περνάνε από πολλαπλές αποστάξεις και να ερευνήσετε γευστικά σπάνια λικέρ από ελληνικά φρούτα και βότανα.

Πέρα από τις γευστικές δοκιμές, θα βρεθείτε τετ α τετ με τους παραγωγούς και θα μάθετε ιστορίες παραγωγής από τους ίδιους τους δημιουργούς. Η μέρα θα είναι όλη αφιερωμένη στα ελληνικά spirits από τη 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Παράλληλα, θα τρέχουν παρουσιάσεις και σεμινάρια με ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη θεματολογία, όπως μας έχουν συνηθίσει σε όλες τις εκδηλώσεις τους οι άνθρωποι της «Vinetum». Να δώσετε προσοχή στις ετικέτες μαστίχας, τεντούρας και κίτρου: τα συγκεκριμένα ποτά ανεβαίνουν συνέχεια και διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σύγχρονες συνταγές cocktails.

iH είσοδος για τους επαγγελματίες και τους φοιτητές οινολογίας είναι δωρεάν. Για τους καταναλωτές είναι 10€ και για τους φοιτητές 5€ και δίνεται μαζί ένας αναλυτικός κατάλογος με όλους τους εκθέτες και τα προϊόντα και ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας αποσταγμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Ichigo Ichie': Ένα ιαπωνίζον μπαρ ανατέλλει στο αθηναϊκό κέντρο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προστίθεται στην αθηναϊκή μπαρογραφία και έχει γεύση και άποψη Άπω Ανατολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/12/2025

Ένα αθηναϊκό 50 Best Hotel φιλοξενεί ένα αθηναϊκό 50 Best Bar

​​Γιορτινή ατμόσφαιρα, κορυφαία ταλέντα του διεθνούς bartending και ένας ουσιαστικός σκοπός, σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πρωτεύουσας.

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

Το θρυλικό Doors επιστρέφει στο Κολωνάκι

Στην παλιά του θέση, στο εμπορικό κέντρο του Λαιμού αλλά έναν όροφο πιο ψηλά και με την ενέργεια του ακόμα ψηλότερα, το σημερινό Doors επιλέγει το συνοδευτικό "Live Art".

Ο Δεκέμβριος είναι μοναδικός στα Vibo Bistrot

Wine Stories με δώρα, DJ πάρτι, live με Arionas και τα γλυκά του Δ. Χρονόπουλου στα δύο δημοφιλή μπιστρό σε Γλυφάδα και Πειραιά.

Στο ομορφότερο μπαρ της Αθήνας με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

To επίσημο Release Party της συλλογής SUITE no.2025 του κορυφαίου DJ θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου.

Αθηναϊκά μπαρ που τους ταιριάζει πολύ ο χειμώνας

Εκείνες οι ζεστές μπάρες που μοιάζουν ιδανικές για τις συνθήκες και το mood της εποχής.