Πέντε νέες cocktail lists για να πείτε «ho ho ho»!

Ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, μυστικές αγγλικές λέσχες, ακόμη και... γλωσσοδέτες ενέπνευσαν στους bartenders πέντε βραβευμένων μπαρ τα νέα τους απολαυστικά cocktail menus, που έκαναν το ντεμπούτο τους λίγο πριν από τις γιορτές.

Πέντε νέες cocktail lists για να πείτε «ho ho ho»!

Ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, μυστικές αγγλικές λέσχες, ακόμη και... γλωσσοδέτες ενέπνευσαν στους bartenders πέντε βραβευμένων μπαρ τα νέα τους απολαυστικά cocktail menus, που έκαναν το ντεμπούτο τους λίγο πριν από τις γιορτές.

Το «Odori» επιμένει ελληνικά

Πέντε νέες cocktail lists για να πείτε «ho ho ho»! - εικόνα 1

«Go Native» γράφει με μεγάλα γράμματα το εξώφυλλο του νέου καταλόγου του «Odori», που εξυμνεί την ελληνικότητα. Ξεφυλλίζοντάς τον, απολαμβάνεις τα υπέροχα εικαστικά που συνοδεύουν τις local επιλογές, καταλήγοντας στο λεξικό που επεξηγεί ξεχωριστά κάθε υλικό των μείξεων. Τέσσερις κατηγορίες προτείνει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος: η πρώτη περιέχει κοκτέιλ με φρούτα και λαχανικά –όλα από ελληνικές καλλιέργειες–, η δεύτερη γεύσεις και μυρωδιές από βότανα και μπαχαρικά, όπως αυτές που απολαμβάνεις στο Cretan Cooler, που περιέχει κρητικά αρωματικά βότανα, βλέπε δίκταμο, θυμάρι και μαντζουράνα. Στην τρίτη κατηγορία πρωταγωνιστές είναι τα ελληνικά αποστάγματα, με πρωτότυπες προτάσεις όπως το παιχνιδιάρικο Tsoureki Negroni με τσίπουρο Δεκαράκι ή το νόστιμο Καϊμάκι Vissino με μαστίχα Skinos. Στην τελευταία κατηγορία με τους ξηρούς καρπούς και τα γαλακτοκομικά πολύ καλό και άκρως γιορτινό είναι το Espresso OPA Martini, στο οποίο η βότκα αρωματίζεται με μουστοκούλουρο.

Στο «Noel» μιλάνε με βέρα λονδρέζικη προφορά

Πέντε νέες cocktail lists για να πείτε «ho ho ho»! - εικόνα 2

H νέα λίστα δένει μαγικά με το εντυπωσιακό ντεκόρ τού πάντα γιορτινού και στολισμένου «Noel» – must ως χριστουγεννιάτικου προορισμού. O Παναγιώτης Φράγκος και ο Θοδωρής Καϊσίδης, ως γνήσιοι gentlemen bartenders, δημιούργησαν μια συλλογή από φινετσάτες μείξεις επηρεασμένες από τα διάσημα private members clubs του Λονδίνου και από τις αριστοκρατικές συνήθειες της βικτοριανής εποχής. Κάθε signature συνταγή έχει πρωτότυπες πινελιές. Για παράδειγμα, το Western Club, μια συναρπαστική παραλλαγή της Margarita, έχει ένα φοβερό rim στο ποτήρι με αλάτι, five spices, τζίντζερ, μαραθόσπορο και φουντούκι. Τον κατάλογο συμπληρώνουν επτά ευρηματικές συνταγές aperitivo και τρία νόστιμα mocktails. Ιδανική γιορτινή επιλογή μοιάζει το Spice dream spritz», με grappa Amaro Nonino, μηλίτη και prosecco.

Έτοιμοι για τους γλωσσοδέτες του «Peek a Bloom»;

Πέντε νέες cocktail lists για να πείτε «ho ho ho»! - εικόνα 3

Φέτος ο Νικόλας Μοσχονάς έχει παιχνιδιάρικη διάθεση. Όλες οι συνταγές του καταλόγου πατάνε σε κλασικά ποτά, αντλώντας έμπνευση όμως από γνωστούς γλωσσοδέτες. Συνολικά υπάρχουν 11 πειραγμένα κοκτέιλ συνδυασμένα με 11 λεκτικά παιχνίδια... Αν θέλετε, ας πούμε, να παραγγείλετε μια Paloma με ωραίες βοτανικές νότες, αλμυρή γεύση και καπνιστή επίγευση, θα πρέπει να πείτε «Κοράλλι ψιλοκόραλλο και ψιλοκοραλλάκι», ενώ για το σύνθετο Last Word πρέπει να πείτε στον bartender «Μια τίγρις μα ποια τίγρις, μια τίγρις με τρία τιγράκια» (με μερικά ποτάκια λύνεται η γλώσσα σου)! Αν περάσετε τα... τεστ, και ειδικά για τις γιορτές, υπάρχουν ακόμη δύο ενότητες: μία με αγαπημένα κλασικά, όπως το Milk Punch, και μία με προτάσεις που έχουν ως βάση τους το ρούμι, όπως η αναβαθμισμένη Piña Colada.

Απολαύστε τις νέες τεχνικές του «Nikkei»

Πέντε νέες cocktail lists για να πείτε «ho ho ho»! - εικόνα 4

Κάθε κατάλογος του «Nikkei» βουτάει πιο βαθιά στην περουβιανή κουλτούρα κι εξελίσσεται όσον αφορά τις τεχνικές. Η διαφορά του φετινού από τους προηγούμενους είναι ότι η Μαίρη Ταλαιπώρου κάνει focus στις νέες τεχνικές ανθράκωσης, ζαχαροπλαστικής και διαύγασης, τις οποίες και χρησιμοποιεί στις προχωρημένες συνταγές της. Στα περισσότερα κοκτέιλ προσθέτει αναπάντεχα υλικά από την περουβιανή κουζίνα, όπως οι πατάτες ολούπο και ματσούα, που συμμετέχουν σε ένα παραλλαγμένο Dry Martini και το τακουάν (ένα είδος ρέβας) που εμπλουτίζει το Nikkei Bloody Mary. Στον τομέα των φυσαλίδων η Μαίρη έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω και δεν τις προσθέτει απλώς στο τέλος του κοκτέιλ, αλλά ανθρακώνει καθένα από τα συστατικά. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκπληκτικό Laguna Shimpe.

Στο «Artisanal» γίνεται του... highball

Πέντε νέες cocktail lists για να πείτε «ho ho ho»! - εικόνα 5

Σε κάθε της cocktail list η Δήμητρα Αντωνακοπούλου αναδεικνύει και μια νέα τάση, δημιουργώντας ένα πολύ καλό σερί. Ο φετινός κατάλογος είναι αφιερωμένος στα highballs. Θα επιλέξετε ανάμεσα σε highballs με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: μεσκάλ, ρούμι, ουίσκι, βότκα, τζιν τα οποία εμπλουτίζονται με φανταστικά σπιτικά σιρόπια, cordial και σόδες. Πολύ ωραία επιλογή και με χαμηλές θερμίδες –τόσες θα πάρουμε από τους κουραμπιέδες!– είναι το Oaxacan με τεκίλα, homemade βερμούτ blend, καφέ, μεσκάλ και τόνικ.

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.