Τίτλοι τέλους για τον θαυμαστό «ναό του Gin»

Το «Gin Joint», ένα από τα σημαντικότερα μπαρ της Αθηναϊκής μπαρίστικης σκηνής, μας αποχαιρετά λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Τίτλοι τέλους για τον θαυμαστό «ναό του Gin»

Το 2011 έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι στην πλατεία Καρύτση, στον αριθμό 1 της Χρήστου Λαδά, ανοίγει ένα bar που εξειδικεύεται στο Gin. Τότε η τρέλα με τα gin tonic και οι επιλογές σε διαφορετικές ετικέτες δεν βρισκόταν καν στα σπάργανα. Ο Δημήτρης Κιάκος, όμως, και η Χριστίνα Μοάτσου τόλμησαν να ανοίξουν σε μια περιοχή outsider κάτι πρωτόγνωρο και να μας βάλουν στον κόσμο τους. Δεν είναι υπερβολή ότι δημιούργησαν, καλλιέργησαν και εξέλιξαν την κουλτούρα του πίνειν (Gin) στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά σε cocktail λίστες μπήκαν επιλογές με διαφορετικούς συνδυασμούς Gin Tonic και αναβαθμίστηκαν οι παραλλαγές σε Negroni και Dry Martini.

Ένας από τους καταλόγους που άφησε το στίγμα του, είναι εμπνευσμένος από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων». Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψεις το Gin Joint. Παρά τα λίγα τετραγωνικά και την λιλιπούτεια μπάρα νιώθεις σαν την «Αλίκη» που ανακαλύπτει την συναρπαστική χώρα των Gin. Ο Δημήτρης όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει σπάνιες, μοναδικές, ιδιαίτερες, συλλεκτικές φιάλες από Gin -που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού- και να μας μυήσει στις δυνατότητες και τους ξεχωριστούς χαρακτήρες του λευκού αποστάγματος. Και τα πέτυχε όλα αυτά μαζί με σπουδαίους συνεργάτες, που πέρασαν από τη μπάρα του και έφτιαξαν ιδιαίτερα cocktails που δεν ξεχνάς εύκολα. Όπως το φοβερό Negroni με γλειφιτζούρι του Βασίλη Κυρίτση και το απόλυτα αρμονικό Dry Martini της Ναταλίας Λιβιτσάνου.

Τίτλοι τέλους για τον θαυμαστό «ναό του Gin» - εικόνα 1

Για άλλη μια φορά, η ανακοίνωση του κλεισίματος έπεσε σαν βόμβα. Ένα τέλος εποχής. Ο αποχαιρετισμός σε ένα σπουδαίο χώρο, ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση της αθηναϊκής bartending σκηνής και την εξέλιξη μερικών από των πιο γνωστών bartenders, βάζοντας τους σωστούς όρους διασκέδασης και φιλοξενίας, είναι πάντα δύσκολος. Ποιος θα ξεχάσει τις φοβερές μουσικές και τα μεγάλα πάρτι μετά τα «Athens Bar Show»;

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει στις 30 Δεκεμβρίου, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά ακόμα perfect serve Gin Tonic, premium Dry Martini και πρωτότυπα Negroni και να γιορτάσουμε τα επόμενα σχέδια του Δημήτρη και της Χριστίνας. Μπορεί πλέον η πλατεία Καρύτση να μην μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια τους –όμως, ποιος ξέρει;- μπορεί σε μια άλλη περιοχή της Αθήνας, μετά από ένα διάλλειμα, να πίνουμε πάλι Gin Tonic με την υπογραφή του «Gin Joint».

Τίτλοι τέλους για τον θαυμαστό «ναό του Gin» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.