Καλοκαιρινά cocktails εμπνευσμένα από τους Ίνκας

Η Μαίρη Ταλαιπώρου, bar manager των εστιατορίων Nikkei, μας προτείνει cocktails που μας πάνε γουλιά γουλιά στο… Περού.

Καλοκαιρινά cocktails εμπνευσμένα από τους Ίνκας

Από την αρχή των Nikkei η Μαίρη Ταλαιπώρου με την καθοδήγηση του Σπύρου Κερκύρα, έχει αναλάβει την λίστα cocktails. Οι προτάσεις τις δεν είναι καθόλου συνηθισμένες. Τα περισσότερα από τα cocktails έχουν ονόματα, επηρεασμένα από την μυθολογία και τα σύμβολα των Ίνκας και τα συστατικά τους παντρεύουν ιδιαίτερα υλικά από την Ιαπωνία, το Περού και την Ελλάδα.

Ειδικά η καλοκαιρινή λίστα είναι αφιερωμένη σε δροσερά ποτά με καλοκαιρινά φρούτα. Όπως το Pisco Sour, που τα τελευταία καλοκαίρια έχει γίνει κλασική αξία στο Nikkei. Η διαφορά είναι ότι φέτος στον κατάλογο εντοπίζουμε μια σαφέστατα μεγαλύτερη γκάμα σε Pisco, που προέρχονται από διαφορετική ποικιλία σταφυλιών και έχουν διαφορετικό ποσοστό αλκοόλης. Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Μια από τις signature συνταγές που ξεχωρίσαμε είναι το Mamakilla Cup. Έτσι ονόμασαν οι Ίνκας τη θεά του φεγγαριού και την προστάτιδα του γάμου. Το cocktail χαρίζει στη μύτη και στο στόμα υπέροχες νότες από βερίκοκα και φρούτα του πάθους. Η επίγευσή του μάλιστα τσιμπάει με την οξύτητα του τον ουρανίσκο, προετοιμάζοντάς τον για ένα επίσης όξινο ceviche.

Καλοκαιρινά cocktails εμπνευσμένα από τους Ίνκας - εικόνα 1

Τα ξινά cocktails στον κατάλογο γενικά υπερτερούν. Μια άλλη καλή περίπτωση είναι το True Nature of Samsara. Σύμφωνα με τον Samsara τα έμβια όντα δεν ζουν μόνο μια φορά, αλλά ακολουθούν έναν κύκλο ζωής από τον θάνατο ως την αναγέννησή τους. Έτσι και σε αυτό το cocktail όλα τα υλικά ξαναχρησιμοποιούνται. Η βάση είναι το Pisco, της ποικιλίας Mosto Verde Italia, το οποίο μαγειρεύεται με φλούδες από αρωματικό Kumbaya λάιμ και Ισπανικό κορόμηλο Camu Camu (το οποίο παράγεται μόνο ένα μήνα το χρόνο). Στη συνέχεια προστίθεται ελαιοσάκχαρο από ακτινίδιο και ιαπωνικό Sancho Pepper. Αυτός ο συνδυασμός οξύτητας και πιπεριού είναι απίθανος.

Γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο spice πρέπει να δοκιμάσουν την Nikkei εκδοχή του Bloody Mary και για αυτούς που προτιμούν κάτι γλυκόπικρο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις προτάσεις spritz.

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.