Δεύτερη χρονιά του Umi Bar με ποιοτικές προτάσεις

Το μοναδικό infinity bar της Αθήνας βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά του και παρουσιάζει τον νέο καλοκαιρινό του κατάλογο.

Δεύτερη χρονιά του Umi Bar με ποιοτικές προτάσεις

Οι συνταγές του Umi Bar είναι πολύ φινετσάτες και δροσερές, ενώ καταφέρνουν και ενσωματώνουν περίτεχνα το ελληνικό και ιαπωνικό γευστικό στοιχείο. Ο head bartender Χάρης Γεωργόπουλος έχει δουλέψει πολύ με τα υλικά και τους συνδυασμούς, έχοντας δημιουργήσει ένα ντελικάτο κατάλογο για όλα τα γούστα και όλες τις προτιμήσεις σε spirits.

Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο του Umi στέκεσαι σε κάθε κατηγορία, από τα πειραγμένα κλασικά, τα signature με βότκα, gin, ρούμι και τεκίλα, μέχρι τις επιλογές σε aperitivo, με παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και τα μοδάτα mocktails. Σε κάθε ενότητα βρίσκεις κάτι που σε ιντριγκάρει να το δοκιμάσεις. Extra bonus είναι τα pairings που μπορείς να κάνεις με πιάτα. Όλες οι μείξεις του μπαρ είναι food friendly έχοντας δοθεί έμφαση στο γευστικό πάντρεμα τους.

Όπως για παράδειγμα το ιδιαίτερο aperitivo Kyoto Kiss με gin, σιρόπι raspberry και shishito και χυμό yuzu έδεσε απόλυτα με τα tacos φτιαγμένα από nori γεμιστά με γουακαμόλε και ελληνικό χαβιάρι. Ένα άλλο πολύ επιτυχημένο ζευγάρι είναι το Sakura Martini (cocktail με σάκε gin και λικέρ maraschino) με το αρωματικό Sakura ceviche φτιαγμένο από γαρίδες Κοιλάδας και μαγιάτικο με αποξηραμένα cherry blossoms.

Από τους αγαπημένους συνδυασμούς είναι το Picador με Mezcal παρέα με το μαριναρισμένο χιλιανό λαυράκι σε δέκα λαχανικά, με τον καπνό από το Mezcal να δίνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο γευστικότατο ψάρι. Για αυτούς που θέλουν ένα καλό κρέας όπως το Wagyu steak, αξίζει να το συνδυάσουν με το Matsuhisa Old Fashioned. Για το τέλος δοκιμάστε ένα από τα Nitrogen dry martinis επιλέγοντας την premium βότκα ή gin που σας αρέσει. Έχουν απίστευτη υφή και είναι extra παγωμένα. Ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες

Umi Bar Matsuhisa

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Athens») Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.