Η Ένωση Ελληνικών Ζυθοποιείων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας προσκαλεί να βουτήξουμε στον συναρπαστικό κόσμο της μπίρας. Για δυο μέρες, στις 22 και 23 Ιουνίου ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν με ξεχωριστές δράσεις και πολλές διαφορετικές μπίρες.
Οι ελληνικές ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει και με το παραπάνω τη δυναμική τους. Δεν είναι μόνο ότι πληθαίνουν συνέχεια, είναι ότι παράγουν ιδιαίτερους τύπους μπίρας που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Με τη δράση των «ανοιχτών ζυθοποιείων» μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στην μπίρα και να μάθουμε περισσότερα για το ποτό που ανεβαίνει συνέχεια στις προτιμήσεις μας.
Μέσα από τις επισκέψεις, πράγματι θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε μέσα στους χώρους παραγωγής και να μυηθούμε στα χαρακτηριστικά της μπίρας, να πιάσουμε και να μυρίσουμε τις πρώτες ύλες, να δούμε τα μηχανήματα και τον τρόπο ζύμωσης και εμφιάλωσης και, φυσικά, να δοκιμάσουμε. Όλες οι ζυθοποιίες που συμμετέχουν έχουν ετοιμάσει ειδικές γευσιγνωσίες σε νέες ετικέτες, σε γνωστές, ακόμα και σε φρέσκες, μέσα από το καζάνι. Επίσης, πολλοί έχουν εξελίξει τη δοκιμή με ειδικά σχεδιασμένο foodpairing. Το πρόγραμμα των δυο ημερών περιλαμβάνει, επίσης, σεμινάρια και διάφορες προβολές για την ιστορία της μπίρας.
Οι ζυθοποιίες που συμμετέχουν είναι: Αθηναϊκή, ΒΑΠ, Πηνείου, Σαντορίνης, Χίου, Κρήτης, Μυκόνου, Septem, Σερρών, Ολυμπιακή και Πρότυπη Νανοζυθοποιία.
Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, αρκεί να μπείτε στο site