Οκτώ συλλεκτικά ουίσκι αφιερωμένα αποκλειστικά στο Game of Thrones

Εν όψει του πολυαναμενόμενου φινάλε, οκτώ νέα ουίσκι φέρνουν το χειμώνα λίγο πιο κοντά.

Οκτώ συλλεκτικά ουίσκι αφιερωμένα αποκλειστικά στο Game of Thrones

H σειρά φαινόμενο ετοιμάζεται για τον δυνατό της επίλογο και η καθημερινότητά μας δεν μένει ανεπηρέαστη, αφού οι βραδιές αφιερώνονται στο να παρακολουθήσουμε τα επεισόδια με τους φίλους μας ή με ένα ποτό ανά χείρας. Για μία ακόμα πιο συναρπαστική και περιπετειώδης προβολή αρκεί να δοκιμάσουμε κάποιο από τα οκτώ συλλεκτικά ουίσκι που κυκλοφόρησαν ειδικά για το Game of Thrones και είναι εμπνευσμένα από τους ισάριθμους οίκους της σειράς. Επιλέγοντας συνταγή, δείχνουμε και την προτίμηση μας στον οίκο και το νικητή του θρόνου. Εσείς με ποιου το μέρος θα είστε;

Το «The King of Winter» ανακατεύει το γλυκόπιοτο single malt Dalwhinnie με μαύρη σοκολάτα και μοσχοκάρυδο και δίνει λίγη ζεστασιά στους υποστηρικτές του πολύπαθου οίκου Stark του Βορρά. To «The Salt Throne» από την άλλη, επηρεασμένο από τους άρχοντες της θάλασσας του οίκου Greyjoy, ανεβάζει την ένταση και την αλμύρα συνδυάζοντας το εκρηκτικό Talisker με θαλασσινό αλάτι και εσπεριδοειδή.

Οκτώ συλλεκτικά ουίσκι αφιερωμένα αποκλειστικά στο Game of Thrones - εικόνα 1

Αν οι δράκοι των Targeryen σάς πήραν με το μέρος τους, τότε αφεθείτε στο «The Unburnt» που περιέχει πληθωρικό Cardhu συνδυασμένο με γλυκό κρασί και λίγες σταγόνες ginger bitters, ενώ αν προτιμάτε να συμμαχήσετε με τον οίκο Tyrell, που φέρει ως οικόσημο το χρυσό τριαντάφυλλο, απολαύστε το «House Tyrell Rose» που παντρεύει το φινετσάτο Clynelish με εσπεριδοειδή, ginger ale και γαρνιτούρα ροδοπέταλο.

Το τολμηρό «Family Duty Honour» με δροσερές νότες ιβίσκου και Signleton ουίσκι μας μεταφέρει στην περιοχή των Riverlands του οίκου Tully, ενώ 50ml από το σύνθετο malt Oban του «Night Watch» σε ένα ποτήρι με μπόλικο πάγο αρκούν να μεταφέρουν την ένταση που κρύβεται στο τείχος της νυχτερινής φρουράς.

Οκτώ συλλεκτικά ουίσκι αφιερωμένα αποκλειστικά στο Game of Thrones - εικόνα 2

Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει αν υποστηρίξετε τους σκληροπυρηνικούς Lannister, καθώς φαντάζει δύσκολο να αντισταθείτε στο ακαταμάχητο Lagavulin του «Old Lannister Gold» που έρχεται με σιρόπι μελιού, bitters και φλούδα πορτοκαλιού, ενώ για το τέλος αφήσαμε το πιο πικάντικο και kinky «Roberts Lochnagar» από τον οίκο Baratheon: εκτός από το πολύ καλό ουίσκι Royal Lochnagar, η συνταγή περιλαμβάνει κόκκινο βερμούτ, λικέρ κεράσι, χυμό από παντζάρι και μερικές δόσεις αλατιού και πιπεριού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.