«Spoiled», «Bartesera» και «Drunk Sinatra» φέρνουν τα νέα κοκτέιλ στην πόλη

Τρεις νέοι κατάλογοι μόλις... χτυπήθηκαν στα σέικερ τους, αποκαλύπτοντάς μας τη σχέση των κοκτέιλ με διάφορες μορφές τέχνης αλλά και τις συνταγές που μπορούν να μας μετατρέψουν σε flaneurs στην ίδια μας την πόλη.

 «Spoiled», «Bartesera» και «Drunk Sinatra» φέρνουν τα νέα κοκτέιλ στην πόλη

Oταν κάθομαι στην μπάρα για να δοκιμάσω νέες cocktail collections, έρχεται υποσυνείδητα η σκέψη ότι η δημιουργικότητα των Ελλήνων mixologists έχει τερματίσει. «Τι πιο νέο, τολμηρό και πρωτοποριακό μπορεί να κρύβει αυτή δοκιμή;» αναρωτιέμαι σιωπηλά, για να διαψευστώ ηχηρά αμέσως μετά. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τους ολοκαίνουργιους καταλόγους που ακολουθούν, οι καλά δουλεμένες συνταγές των οποίων ανακατεύουν τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι με μαστίχα μαγειρεμένη με βασιλικό, την Alice Smith με σουρεαλιστικά ποτά και τους θαρραλέους ταξιδιώτες με τροπικές μείξεις με ουίσκι. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Ακολουθήστε μας.

Στο «Spoiled» για σουρεαλιστικές στιγμές

 «Spoiled», «Bartesera» και «Drunk Sinatra» φέρνουν τα νέα κοκτέιλ στην πόλη - εικόνα 1

Το βραβευμένο μπαρ της Δάφνης παρουσιάζει μια προχωρημένη λίστα με μουσική έμπνευση. Στην πρώτη σελίδα του καταλόγου-πεντάγραμμο που έρχεται στα χέρια σου βρίσκεται η παρτιτούρα του τραγουδιού της Alice Smith «Fool For You». Πίσω του κρύβεται μια λίστα με κοκτέιλ τα οποία παίρνουν το όνομά τους από τους στίχους του τραγουδιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το I Just Might Forgive ή αλλιώς μια Piña Colada που έχει μετατραπεί σε ελαφρύ long drink, με χυμό ανανά και ρούμι συνοδεία... φυσαλίδων που παράγονται με τη μέθοδο της ανθράκωσης.

Ο κατάλογος περιέχει και μια δεύτερη κατηγορία συνταγών, τα «Bonus tracks», που αφορούν πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε το σύγχρονο twist του Daiquiri frozen με αναπάντεχες νότες βουτύρου, αμυγδάλου και μπανάνας και τις παραλλαγές του Gin & Tonic με cherry blossom ή με ελάχιστο mezcal και bitter ελιάς.

«Bartesera» σε υψηλές εικαστικές αναζητήσεις

 «Spoiled», «Bartesera» και «Drunk Sinatra» φέρνουν τα νέα κοκτέιλ στην πόλη - εικόνα 2

Τα ηνία του ανεβασμένου μπαρ της Κολοκοτρώνη έχουν πλέον περάσει στην ταλαντούχα head bartender Μαργαρίτα Σκιάφου. Η Μαργαρίτα μαζί με τον Αργύρη Οικονομάκο και τον Πέτρο Γκίζα «μαγείρεψαν» τον πρώτο κονσεπτικό κατάλογο του «Bartesera» με μια μάλλον αυτοαναφορική διάθεση... Και αυτό γιατί παλιότερα το αγαπημένο μπαρ του downtown φιλοξενούσε εκθέσεις με έργα τέχνης, κυρίως πίνακες ζωγραφικής. Αυτό έδωσε την έμπνευση στη φορμαρισμένη ομάδα να δημιουργήσει εννέα signature μείξεις με αναφορές σε εννέα έργα γνωστών ζωγράφων. Τα κοκτέιλ έχουν ισορροπία, αναδεικνύοντας όλα τα συστατικά και καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ –το πιο εντυπωσιακό– προσεγγίζουν την εικόνα και τα χρώματα των έργων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Melting Watch: ο διάσημος πίνακας του Νταλί γίνεται ένα εξαιρετικό κοκτέιλ με ουίσκι, βερμούτ, καρύδα και triple sec, που σερβίρεται στο ποτήρι με «melting» ινδοκάρυδο. Εξαιρετική πρόταση είναι επίσης το Last Supper, εμπνευσμένο από τον περίφημο «Μυστικό δείπνο» του Ντα Βίντσι, που συνδυάζει τη μαστίχα μαγειρεμένη με βασιλικό με το χυμό καρότου, το πορτοκάλι και το μέλι.

«Drunk Sinatra»: κοκτέιλ για να συλλέξεις εμπειρίες

 «Spoiled», «Bartesera» και «Drunk Sinatra» φέρνουν τα νέα κοκτέιλ στην πόλη - εικόνα 3

Πολύ ανανεωμένο είναι το «Drunk Sinatra», μετά τη νέα συνεργασία του με τους εξαιρετικούς bartenders Μάριο Βλαχάκη και Διονύση Ζαφειρόπουλο. Το δίδυμο, που είναι γνωστό ως Messy Hair don’t Care, ετοίμασε έναν ταξιδιάρικο κατάλογο με τον τίτλο «Flâneur» – ο flâneur στα γαλλικά είναι αυτός που γυρνά αναζητώντας διαρκώς νέες εμπειρίες, νέους ορίζοντες για να ερμηνεύσει τη δική του πραγματικότητα. Μέσα από τις παιχνιδιάρικες και ιδιαίτερες συνταγές τους, προκαλούν εμάς να γίνουμε flâneurs, να δοκιμάσουμε πρωτότυπα ποτά και να ζήσουμε νέες αλκοολούχες εμπειρίες.

Χωρίς εξτραβαγκάντζες, καταφέρνουν να σερβίρουν κοκτέιλ που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, όπως είναι το τροπικό και αρωματικό Whisky Soda και το Julep με bourbon και μαγειρεμένο γλυκό ραβανί σε μορφή μαρμελάδας. Must taste είναι, τέλος, το λευκό Negroni, το δροσερό Spritz με μανταρίνι και μαστίχα και το rum fashion, που φτιάχνεται με όλα τα υλικά που έχει ένα French toast.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.