Ο Αντώνης Τσακίρης νικητής του διαγωνισμού Saint James Rhum

Ο Αντώνης Τσακίρης νικητής του διαγωνισμού Saint James Rhum

Ο Αντώνης Τσακίρης νικητής του διαγωνισμού Saint James Rhum

Τον Αντώνη τον συναντήσαμε πριν από δυο χρόνια περίπου στα πλαίσια των αθηνόραμα bar awards, στο μπαρ του «Φάμπριcα» στην Δράμα και ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του γεμάτου σε δοκιμές ταξιδιού. Οι συνταγές των cocktails, εκτός από νοστιμιά, συνδύαζαν σε ισόποσες αναλογίες την φαντασία και την τεχνική. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η μείξη του «Cyparis», του ενός από τα δυο ζητούμενα cocktails, που του χάρισε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό των διάσημων ρούμι Saint James στο Παρίσι.

Στο πανέμορφο χώρο του «Beauty Killed The Beast» στον Κεραμεικό έγινε την Τρίτη 16/4 ο δεύτερος διαγωνισμός, για το Saint James Rhum, το γνωστό ρούμι της εξωτικής Μαρτινίκα. Ο Αντώνης Τσακίρης, ο μουσικός που τελικά άφησε τα decks για την μπάρα, κέρδισε τις εντυπώσεις και τους έμπειρους κριτές, (Νίκο Γαρτζολάκη head bartender στο Baba Au Rum, Κωνσταντίνο Στεφανάκη rum expert και τον Άγγελο Λάντο head chef στη Σπονδή), με ένα cocktail εκρηκτικό: Το «Cyparis» εμπνευσμένο από τον Louis Auguste Cyparis (έναν από τους τρεις επιζώντες, από την έκρηξη του ηφαιστείου στο Όρος Πελέ στην Μαρτινίκα το 1902).

Το cocktail του, εκτός από το ρούμι Saint James Imperial White, είχε πολλά και δύσκολα homemade συστατικά, όπως είναι το λικέρ falernum και το γάλα φιστικιών.

Όσον αφορά την παρουσίαση, η οποία έγινε εξολοκλήρου στα αγγλικά, ήταν πολύ συντονισμένη με γρήγορη ροή και καλές τεχνικές.

Ο Αντώνης Τσακίρης νικητής του διαγωνισμού Saint James Rhum - εικόνα 1

Η αλήθεια είναι ότι και οι οκτώ ταλαντούχοι φιναλίστ ήταν πολύ διαβασμένοι και σίγουροι στις παρουσιάσεις τους, ενσωματώνοντας στην περιγραφή και στις συνταγές τους στοιχεία από την ιστορία, την παραγωγή και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Saint James.

Αν μη τι άλλο είναι ευχάριστο να παρακολουθείς διαγωνισμούς bartending ανάμεσα σε νέα παιδιά και το επίπεδο να είναι τόσο καλό. Ο Τάσος Ανδρέου, ο Σπύρος Μινέτος, ο Βασίλης Κάτσαρης, ο Χρήστος Πάνου, ο Ιωάννης Γεωργουλόπουλος, ο Παναγιώτης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Καραΐσκος διεκδίκησαν επάξια την νίκη φτιάχνοντας δημιουργικά cocktails με πρωταγωνιστή το ρούμι και έμπνευση τις τεχνικές ζαχαροπλαστικής και ένα cocktail τύπου aperitivo με Saint Raphael και Saint James bitters. Είδαμε και δοκιμάσαμε εξαιρετικά πράγματα, όπως σπιτικό πουρέ με αβοκάντο και καρύδα, σπιτικό σιρόπι chilli, σπιτικές σόδες ανανά, αφρούς φρούτων και σπιτικές μαρέγκες φράουλας.

Τώρα υπάρχει συνέχεια: Ο Αντώνης Τσακίρης θα ταξιδέψει στις 21 Μαΐου, μαζί με τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον brand ambassador του Saint James στο Παρίσι για τον παγκόσμιο τελικό. Αν καταφέρει να κερδίσει, που το ευχόμαστε, θα συνεχίσει το ταξίδι του στην Μαρτινίκα, μαζί με όποια παρέα διαλέξει, για να δει από κοντά την πατρίδα του ρούμι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.