Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ

Μικρό και ατμοσφαιρικό το «The mule and the pig» στη Ζωοδόχου Πηγής, παρόλο που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο μήνα, σου δίνει την αίσθηση ότι ήταν πάντα εκεί.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ

Είναι κάποια μπαρ που σε κάνουν να νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το «The mule and the pig» που άνοιξε πριν από ένα μήνα περίπου στην γειτονιά των Εξαρχείων. Οι δημιουργοί του Μαρί Κυριακοπούλου και Κυριάκος Γιαννάτος εμπνεύστηκαν το όνομα του μπαρ από το ποίημα του Ron Padgett με τίτλο «The line» που αναφέρεται στην ταινία «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ - εικόνα 1

Μπαίνοντας στο λιλιπούτειο μπαρ παρατηρείς την αρτιστίκ διακόσμηση που παραπέμπει σε γαλλικό μπουντουάρ. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία στους τοίχους, οι δερμάτινοι καναπέδες, τα αμπαζούρ φωτιστικά εποχής και οι βαριές, μπορντό κουρτίνες συνθέτουν ένα έντονα θεατράλε σκηνικό με διάχυτο ρομαντισμό. Θα πιάσεις θέση στην μεγάλη, ξύλινη μπάρα ή σε κάποιο από τα υπερυψωμένα τραπέζια του και θα πιεις το ποτό σου υπό το φως των κεριών ακούγοντας ωραίες μουσικές.

Μπορείς να πας από το μεσημέρι για να πιεις χαλαρά τον καφέ σου ή μια ζεστή σοκολάτα στα εντυπωσιακά vintage φλιτζάνια του, το απόγευμα μετά την δουλειά για early drinks και εύκολα θα μείνεις μέχρι το βράδυ για την ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Στον κατάλογό του θα βρεις επιλεγμένες μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, κλασικά κοκτέιλ για όλη μέρα και straight ποτά από την επαρκή κάβα του. Σε περίπτωση που πεινάσεις υπάρχουν επιλογές σε μπρουσκέτες, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 2μ.μ. μέχρι τις 6μ.μ. γνωστοί μάγειρες της πόλης σερβίρουν διαφορετικά μενού κάθε φορά, τα οποία περιλαμβάνουν μία σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο και μία vegan πρόταση.

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ - εικόνα 2

Αυτό το Σάββατο 13/4 το μενού θα επιμεληθεί ο Παντελής Σαρακίνης και θα σας σερβίρει πίτα με 4 τυριά και λιαστή ντομάτα, κανελόνια γεμισμένα με μοσχαρίσια μπιφτεκάκια και cheddar sauce, ενώ η vegan πρόταση θα είναι γεμιστές πιπεριές με κινόα, μαυρομάτικα φασόλια, σπανάκι και σταφίδες. Την Κυριακή 14/4 θα δοκιμάσετε γεύσεις από τα χεράκια της Χαράς με μία εξαιρετική σαλάτα από φινόκιο, αγκινάρα, ελιές με σιτάρι και χυμό εσπεριδοειδών, χοιρινή τηγανιά με τσίλι και καπνιστή πάπρικα και η vegan πρόταση θα είναι παραδοσιακά ρεβίθια φούρνου.

© φωτογραφιών: Stefanos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.