Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και ο νέος κατάλογος του «42» έφτασε την κατάλληλη στιγμή για να δροσίσει τις εξόδους μας στο κέντρο. Ο Σπύρος Κερκύρας, συνιδιοκτήτης και εμπνευστής του νέου μενού, ταίριαξε απόλυτα τις φρέσκες προτάσεις του καταλόγου με την κλασική κομψότητα του χώρου και την φιλοσοφία της σοφιστικέ μπάρας του.
Πιάσαμε θέση στα άνετα stool και ο head bartender Θάνος Καρεκλάς μαζί με τον Δημήτρη Κασβίκη και τον Μάνθο Γκουβέλη μας σύστησαν τις νέες γεύσεις του καταλόγου. Εκτός από τα καλοδουλεμένα κλασικά που έδιναν έμφαση στα premium αποστάγματα και τις low alcohol επιλογές, οι δημιουργικές, πειραγμένες συνταγές εντυπωσίασαν με τις μοντέρνες τεχνικές, τις διαφορετικές υφές και τις γευστικές τους ισορροπίες. Δουλεύοντας με home made υλικά και δικά τους blends, in house παλαιώσεις και premium spirits, όλες οι συνταγές ήταν πρωτότυπες με έμφαση στην γεύση και τα αρώματα παρά σε περιττές, φαντεζί γαρνιτούρες.
Από τις 10 δημιουργικές, signature προτάσεις ξεχωρίσαμε το αναπάντεχο Banana Daquiri, το οποίο έκτος από το ρούμι και την μπανάνα βγάζει νότες μελιού και σοκολάτας. Αγαπήσαμε το Poppy Dollars, μια ωραία εκδοχή boulevardier, που συνδυάζει bourbon με πόρτο μαγειρεμένο με καραμελωμένο ποπ κόρν και Campari με κόκκους καφέ. Υπέροχο και το Malty & Foamy, όπου κυριαρχούν τα καπνιστά αρώματα του malt, μαζί με αλμυρή καραμέλα, ξηροκαρπάτα bitters και αφρό σοκολάτας. Ανάλαφρο και κομψό, όσο και πρωτότυπο είναι το Smells like Apple Spirit, με βότκα, μαστίχα, cordial πράσινου μήλου, ιαπωνικό yuzu, lime και electric bitters.